LAVINIA SWIFT


@ Beate Langels

Nimi Lavinia Swift "Laavu" Rekisterinumero VH15-021-0243
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 165 cm Kasvattaja Natalia,Swift Stud
Syntynyt 10.01.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lavinia Swift tuli meille Gateawayhin ystävättäreni Natalian omistaman Swift Studin kasvattimyynnistä. Tamma oli tuolloin jo kolme vuotias ja peruskoulutettu, joten aivan raakiletta en sentään joutunut ostamaan. Kaikki sai alkunsa nähdessäni Natalian kaupittelevan koulupainotteisia trakehnereja eräällä usein vierailemallani foorumilla. Minulla oli jo ennestään muutama kasvatti Natalia toisesta puoliveriprojektista, joten päätin oitis käydä tutkimassa olisiko myös tässä itselleni ennen vieraan tallin kasvattimyynnissä mitään kiinnostavaa. Tutkittuani myytävänä olevia kasvatteja jonkin aikaa päädyin tekemään tarjouksen mustasta tammasta, joka mielestäni vaikutti sangen lupaavalta. Natalian hyväksyttyä ostotarjoukseni raapustin nimeni Lavinian kauppakirjaan, minkä jälkeen Natalia kyyditsi tamman lähimmälle lentokentälle, mistä se lennätettiin seuraavalla rahtilennolla Hollantiin.

Luonteeltaan Laavu on hyvin kiltti ja rauhallinen ja tuleekin näin ollen toimeen miltei kaikkien kanssa oli kyse sitten kaksi-tai nelijalkaisista olennoista. Hoitotoimenpiteitä suoritattaessa Laavu seisoo kiltisti aloillaan kiinnisitomattakin eikä liikahda ennen kuin hoitaja on poistunut karsinasta ja sulkenut karsinan oven perässään. Tammalle itselleen ei tulisi mieleenkään livahtaa avoimesta karsinan ovesta, mutta ovi olisi silti hyvä pitää kiinni. Harjattaessa Laavu nuokkuu aloillaan puoliunessa nauttien täysin siemauksin harjan hierovista liikkeistä. Varusteet Laavu antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Laavu seuraa kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa välillä nähdä mörköjä piileksimässä puskissa. Muiden hevosten seurassa tamma on hyvin mukautuvainen eikä koskaan haasta riitaa itseään voimakastahtoisempien hevosten kanssa.

Ratsastettaessa Laavu on hyvin mukautuvainen tapaus ja sen selkään voi laittaa miltei minkälaisen ratsastajan hyvänsä. Laavulle riittävät aivan pienet avut, mutta ei tamma varsinaisesti pahastu, vaikka sen kanssa käyttäisikin vähän voimakkaampiakin apuja. Laavun askellus on vanhempiensa tavoin hyvin pehmeää ja elastista, mikä tekee askellajeista ratsastajalle mukavat istua. Kun näyttäviin askellajeihin lisätään vielä tamman elegantti olemus tuloksena on tuomarit kaikin puolin hurmaava kouluratsu, mikäli selässä vain istuu osaava ratsastaja. Laavu on hyvin osaava eikä sen menoa voi kuin ihailla tamman tanssahdellessa kouluradan läpi kuin balettitanssija konsanaan saaden vaativatkin koululiikkeet näyttämään naurettavan helpoilta. Maastossa Laavu on pomminvarma eikä säiky mitään.

i. Waldron ii. Sygozur xx iii. Voluotri xx
iie. Soreth xx
ie. Winnifred iei. Ninarth
iee. Wilhelmina
e. Lazareia ei. Altobelo eii. Caballos xx
eie. Amarylis
ee. Laurentina eei. Dimon
eee. Lamina

03.07.2015 trak-t Lavendel von Gateaway om. Talvikki Havia
08.11.2015 trak-t Laurana von Gateaway om. Odeya

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.