LEVI'S SIGNATURE


@ Joop van Uytert

Nimi Levi's Signature "Leevi" Rekisterinumero VH14-021-0350
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 169 cm Kasvattaja Gasper,Brighton Dressagemasters
Syntynyt 02.07.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Leevi on voimakastahtoinen ori, jonka kanssa saa tehdä töitä ihan tosissaan. Vaikka herra onkin vaikea niin se on samalla myös oikea sydäntensärkijä. Kaikki eivät kuitenkaan tule orin kanssa toimeen ja se onkin ennemminkin yhden ihmisen hevonen. Minulle herra tuli suoraan kasvattajalta. Olin ostamassa Ilonalta Bikini Remix nimistä tammaa ja sain samalla kuulla pari muun tamman olevan vielä kantavana. Tiedusteltuani syntyvien varsojen sukuja niin päätin varata Reval Olümpian varsan itselleni.

Hoidettaessa Leevi on erittäin malttamaton eikä pysy hetkeäkään aloillaan. Herraa ei kuitenkaan voi sitoa kiinni, koska silloin se saa vetopaniikin. Ulkona hoidettaessa jonkun täytyykin pidellä oria paikallaan hoitotoimenpiteiden ajan. Karsinassa hoidettaessa ovea ei saa missään nimessä jättää auki tai herra marssii ulos karsinastaan eikä sitä noin vain saadakaan kiinni. Harjattaessa levoton eikä pysy paikoillaan kuin kunnolla komentamalla. Ruokittaessa odottaa malttamattomana omaa vuoroaan. Suitsittaessa aluksi hankala, mutta suostuu lopulta suitsittavaksi. Satuloitaessa ei tahtoisi millään pysyä nahoissaan, koska tietää saavansa pian tehdä töitä. Eläinlääkärin seurassa hivenen äksy. Kengitettäessä malttaa kuitenkin pysyä nahoissaan.

Taluttaessa Leevi tanssahtelee jatkuvasti eikä malta kulkea kauniisti taluttajansa vierellä. Maastossa talutettaessa voisi sanoa herran säikkyvän omaa varjoaankin. Tarhalle mentäessä on jyrätä taluttajansa yli, jos tämä ei pidä varaansa. Toisten orien seurassa hivenen arvaamaton. Tammojen seurassa kuitenkin käyttäytyy kuten herrasmiehen kuuluukin. Nuorten ja varsojen seuraa sietää kunhan ne eivät yritä ottaa herraa mukaan leikkeihinsä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa kulkee enemmän kahdella kuin neljällä jalalla. Juoksutettaessa riehuu aluksi melkoisesti, mutta rauhoittuu vähitellen. Lastattaessa menee kiltisti ramppia ylös.

Ratsastaessa Leevi on melko hankala pakkaus, jolle ei ihan kuka tahansa pärjää. Ratsastajalta vaaditaan runsaasti kokemusta ongelmahevosten käsittelyssä sekä päättäväisyyttä. Orin askeleet ovat sangen majesteettiset, sillä niistä löytyy sekä ilmavuutta että pituutta. Alku on tämän herran kanssa aina vaikeaa, kun pitää selvittää joka kerta uudestaan kuka määrää. Apuihin vastaa halukkaasti, kunhan on tehty selväksi, että ratsastaja on se joka määrää. Kouluratsastus on orin mielipuuhaa, mitä se tekisi, vaikka kokopäivän, jos saisi. Maastossa hieman arvaamaton, joten yksin ei parane Leevin kanssa maastoilemaan lähteä. Vedestä ori pitää eikä sen mielestä mikään ole parempaa kuin uiminen kesähelteillä.

Kisoissa Leevi on jokseenkin jännittynyt, muttei kuitenkaan pahemmin riehu. Kilpailualueen ilmapiiri käy aluksi orin hermoille, mutta se tottuu siihen pian. Tallialueella oleskelee mieluiten omassa rauhassaan eikä jaksa oikein kiinnostua ympäristöstään. Muut hevoset eivät tunnu tämän herran mielestä olevan hänen tasollaan, joten se katselee niitä hieman alentuvasti. Lämmiteltäessä pitää aluksi pienen show:n ennenkuin jaksaa keskittyä itse asiaan. Portilla tanssahtelee levottomasti, sillä tietää pian pääsevänsä kilpailemaan. Kouluradalla orista huokuu itsevarmuutta ja sitä esittämisen riemua, kun se saa esittää yleisölle sitä mitä parhaiten osaa. Palkintojenjaossa saattaa hieman hassutella. Kunniakierroksen menee kuitenkin siivosti ilman temppuja.

i. Levi's ii. Stylemann iii. Lydonish
iie. Experience E
ie. For Music iei. Guitarfren
iee. Wandhalten
e. Reval Ol├╝mpia ei. Latino Von Folge eii. Prison Break
eie. Louisiana
ee. Das Patrizia eei. Gentes
eee. Leave Me Alone

02.04.2016 fwb-o Silvester v.d. Zelos om. Loci

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.