LLYGEDYN MERWYN KTK II


@ M. Peel

Nimi Llygedyn Merwyn "Merri" Rekisterinumero VH13-026-0033
Rotu welsh, sektio D - ori Koulutus re 110cm
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 23.01.2013 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 30.04.2017
19 + 20 + 20 + 20 = 79p. KTK-II

Llygedyn Merwyn ostettiin Gateawayhin hyvältä ystävättäreltäni eleniltä ollessani tämän luona vieraisilla Walesissa. Kahviteltuamme hetken ja kerrottuani minulla ennestään olevien kasvattien kuulumisia päätimme lähteä pienelle kävelylle. Kuin varkain elen ohjasi minut oikopäätä tarhalle, jonka perältä minua tuijotti uteliaasti ruunikon värityksen omaava ori, jonka elen kertoi juuri palautuneen hänelle takaisin. Mittaillessani oria katseellani kuunnellen samalla puolella korvalla ystävättäreni kertomusta siitä, mitä orilla on siihen asti tehty, alkoi uteliaisuus viedä voiton meitä edelleenkin tarhan perältä tuijottavalta oriilta, jonka nimeksi elen oli maininnut Llygedyn Merwyn. Merwynin astellessa luoksemme verkkaiseen tahtiin huomasin oriin olevan hieman luisevammassa kunnossa kuin kaukaa katsottuna oli näyttänyt. Ehkäpä oriin hienoisesta luisevuudesta johtuen en ollut vakuuttunut sen sopivuudesta meille kunnes elen rupesi esittelemään oriin sukutaulua, joka oli etenkin emän puolelta juuri sellainen kuin vanhalinjaisella cobilla kuuluisi ollakin. En siis kaivannut sen enempää vakuutteluja, vaikka herran isälinja edustikin uudempaa linjaa, vaan pistin nimeni Merrin myyntipapereihin varsinkin kun elenin pyytämä hinta ei ollut kovinkaan korkea.

Merri on luonteeltaan mitä leppoisin oriherra, joka ei juuri omaa pahoja tapoja. Toki ori saattaa olla hieman levoton tammojen lähettyvillä, mutta muuten ori pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa eikä rupea riehumaan, vaikka tapahtuisi mitä. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä herra ei aiheuta sen suurempia ongelmia ja hyväksyy hoitajakseen kenet tahansa. Eläinlääkäriä ori tosin tuppaa vähän kammoamaan, mutta käyttäytyy mallikkaasti tämänkin kanssa kun on tuttu hoitaja pää puolessa lohduttamassa. Harjattaessa Merri nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta eikä välitä vaikka sitä harjaisi hieman riuskemminkin ottein. Kavioiden putsaamisesta ori ei tosin niin kauheasti pidä eikä jaksakaan pitää kavioitaan kovin kauan ylhäällä. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa seuraa hyvin hoitajansa perässä eikä ryntäile omiin suuntiinsa. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy aina asiallisesti, mutta osaa kyllä puolustaa itseään mikäli joku yrittää käydä herran kimppuun.

Ratsastettaessa Merri ei ole aivan yhtä helposti käsiteltävissä kuin maastakäsin vaan vaatii määrätietoisen ja varman ratsastajan, joka tietää mitä tekee. Epävarmoja aloittelijoita herra pompottelee miten mielensä tekee, sillä se ikäänkuin vaistoaa kuka on pompoteltavissa ja kuka ei. Napakan ratsastajan kanssa Merri kuitenkin jättää metkut sikseen eikä yritä kepuli konsteja vaan tekee kaikkensa ratsastajansa hyväksi. Kouluratsastuksesta herra ei piittaa, mutta esteillä ori on taituri vailla vertaa. Ori omaa hyvän hyppytekniikan eikä turhia arastele erikoisemmillakaan esteillä. Merri hyppääkin epäröimättä yli kaikesta mitä sen eteen laitetaan. Kovinkaan nopea Merri ei kuitenkaan ole eikä sen kanssa voi myöskään tehdä kovin tiukkoja käännöksiä, mutta sen minkä ori häviää nopeudessa ja ketteryydessä se voittaa usein varmuudessa.

i. Criallt Welsh Magic ii. Criallt Fercos iii. Medeiahirr Ffrwydryn
iie. Adelleidr Eurfaen
ie. Criallt Welsh Rose iei. Llanrhys Aeron
VIR MVA Ch,KTK III
iee. Caeltywn Welsh Maid
e. Ffraid Meleri
Ch,KTK II,YLA III,VWY II
ei. Rhoscfflach Morgan
KRJ III, VWY II
eii. Rhoscfflach Dewrían
KTK III
eie. Frondo's Melinda
ee. Ffraid Rhiain WS
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
eei. Flowb Feodor
kadonnut
eee. Kenrick Meganne
KRJ II, VWY II

ei jälkeläisiä

NJ
09.05.2016 Adina lk 03: Welsh D oriit 01/05 irtoSERT
25.03.2017 Paraatiponit lk 02: Welsh cob-orit (sektio D) irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1117.42
Nopeus ja kestävyys: 9.25
Kuuliaisuus ja luonne: 1297.54
Tahti ja irtonaisuus: 4.44
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2414.96 op (vaikeustasolla 6)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.