LLYLVES ANDRASTE


@ kasvattaja

Nimi Llylves Andraste "Anna" Rekisterinumero VH14-026-0140
Rotu welsh sektio D - tamma Koulutus ko Helppo B re 120cm
Väri & säkä ruunikko, 142 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 15.08.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Llylves Andraste on yksi minulla asuvista upeista sylvesterin kasvateista, joista olen saanut olla ylpeä saadessani ne talliin asumaan. Andrasten vanhemmiksi valikoituivat sylvesterin pidempisukuiset sektio D ori ja sektio C tamma. Varsan synnyttyä kävin pian sitä katsomassa heti syntymän jälkeen ja voi millaisen söpöliinin Ichadd Dawn olikaan maailmaan pyöräyttänyt minua varten. En voinut kuin nauttia nähdessäni parin päivän ikäisen varsan telmimässä nurmikolla yhdessä ikätovereidensa kanssa. Kutsuessani varsaa luokseni se ensiksi pinkaisi emänsä taakse suojaan, mutta vähän ajan päästä uteliaisuus vei voiton ja tammavarsa tuli tutkimaan kuka oikein oli sitä tullut tervehtimään. Tutkailtuani varsaa hetken ajan totesin sen olevan terve ja hyvä rakenteinen, joten sovimme sylvesterin kanssa, että varsa lennätettäisiin Hollantiin heti vieroituksensa jälkeen.

Anna on aina ollut epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan, mikä lienee emän perintöä. Tamman luottamuksen ansaitsemiseen voi kulua hyvä tovi, mutta kun Anna kerran luottaa sinuun se onkin oikea kullanmuru. Tuntemattomille neiti sen sijaan näyttää hapanta naamaa ja käyttäytyy muutenkin vähän huonommin kuin tutuille. Tamman vieraiden ihmisten karsastamisen takia sille onkin määrätty vakihoitaja ja auta armias, jos joku muu kuin vakihoitaja tai minä uskaltautuu neidin karsinaan. Siinä voi varomaton tulija saada vaikka kaviosta pahimmassa tapauksessa. Harjattaessa Anna käyttäytyy kaikin puolin rauhallisesti ollen oikea nallekarhu, jota voivat hoitaa kaiken ikäiset ja kokoiset. Varusteiden laittamisessa perheen pienimpien kannattaa kuitenkin kysyä apua, sillä neiti saattaa hieman temppuilla viskomalla päätään, uhkailemalla hampaillaan ja potkimalla takaseinää. Talutettaessa Anna on sangen leppoisa paitsi jos vastaan tulee pelottava muovipussi. Tällöin tamma saattaa lähteä niin sanotusti litomaan mikäli taluttajalla ei ole tiukkaa otetta riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa Annassa on hieman pelkurin vikaa ja se mielummin pakenee paikalta kuin osallistuu tappeluun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tamma osaisi puolustaa itseään pippurisella asenteella tarpeentullen.

Ratsastettaessa Anna on rauhallinen sekä oikea kylmäpäisyyden perikuva. Tamma ei ikinä hoppuile vaan ottaa aikansa asioiden kanssa. Joku voisi jopa sanoa, että neiti on hieman hidas mitä se ei ole. Anna on yllättävän nopea oppimaan asioita, mutta vaatii kunnolliset alkulämmittelyt ennenkuin opetustuokio kannattaa aloittaa. Ilman kunnollista alkulämmittelyä neiti on jokseenkin jähmeä ja toimii hieman hitaasti vähän niinkuin unissakävelijä. Koulu ei ole tämän tamman lempiasioita, mutta kyllä se sitäkin menee kunhan vain komennetaan. Mutta kuten sanottu koulua mentäessä tamma käyttäytyy kuin unissakävelijä ja siihen saa potkia kunnolla vauhtia ennenkuin tamma suostuu liikahtamaankaan. Esteillä Anna sen sijaan on oikein reipas ja liikkuu jopa oman moottorin varassa ilman hoputteluja. Mitään estetyyppiä tamma ei varsinaisesti pelkää, mutta kirkasvärisillä esteillä neiti on hivenen epävarma. Näistäkin kuitenkin selvitään, mikäli ratsastaja vain ajaa tammaa reippaasti eteenpäin. Maastossa Anna ei säiky mitään ja menisi, vaikka moottoritielle ratsastajan niin käskiessä.

i. Llygedyn Rhainallt
wD
ii. Renfrew Aisha
wD
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II
iii. Cedion Dwfn Afon
wC
KTK III,YLA II
iie. Nectar's Rúnya
wD
Ch,KTK II,KERJ III
ie. Llygedyn Llwynoges
wD
KTK III
iei. Ceridwyn Llwyd Ddu
wD
iee. Derwena LAC
wD
KTK II,YLA II
e. Iachadd Dawn
wC
ei. Preutur Yn Iawn Dawn eii. A.D. Poker Chip
eie. Llawn Lleuad Dawn
ee. Iachwen Dawn
KTK III
eei. Anfarwol Chymwedda
Ch,KTK II,YLA II
eee. Cedion Ionawr
VIR MVA Ch,KTK I

01.01.2015 wD-t Gwynedd Amell om. Dimma

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettuja esteitä Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 21.11.2014 vrt Wuki lk 01: Helppo C Kutsu 07/60
02 13.01.2015 Aittohaara lk 01: Helppo C Kutsu 03/100

KERJ
ainoastaan sijoitukset
01 30.11.2014 KERJ CUP KK Bailador lk 04: Helppo Kutsu 06/93
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.