CH LLYLVES IFAN KTK II


@ kasvattaja

Nimi Llylves Ifan "Ipa" Rekisterinumero VH14-024-0234
Rotu welsh mountain-ori Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä kimo, 118 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 19.08.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

3-vuotias 19.09.2014

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 20.03.2016
16 + 19 + 18 + 18 = 71p. KTK-II

Llylves Ifan saapui Gateawayhin hyvältä ystävättäreltäni sylvesteriltä oriin palauduttua tälle takaisin entiseltä omistajaltaan. Satuin bongaamaan oriin myynti-ilmoituksen welsh poni yhdistyksen kotisivuilta. Komea ori oli oikea ilosilmälle, joten soitin oitis ystävättärelleni sylvesterille, johon ilmoituksessa kehotettiin ottamaan yhteyttä. Ystävättäreni vastasi toisella tuuttauksella ja kuulosti tuskastuneelta kuultuaan myös minun olevan kiinnostunut myytävänä olevasta welsh mountain oriista. Seuraavana päivänä sylvester kuitenkin soitti kertoakseen, että voisi tulla hakemaan Llylves Ifanin kotiin, mistä olin haltijoissani sillä moni muukin oli kuulemani mukaan ollut Ifanista kiinnostunut. Sovimme siinä puhelimessa, että tulisin hakemaan oriin uuteen kotiinsa Hollantiin seuraavalla kerralla kuin vierailisin Suomessa.

Ipa on luonteeltaan oikein eloisa oripoika, jolta löytyy aina pilkettä silmäkulmasta. Koskaan ei voikaan tietää, mitä ori keksii hoitajansa päänmenoksi, joten aika sen kanssa ei ainakaan käy pitkäksi. Ilkeähän Ipa ei kuitenkaan ole, vaikka koetteleekin hoitajansa hermoja yhtenään, mutta mitään pahoja tapoja ori ei kuitenkaan omaa.¨Ori olisi kuitenkin hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mikäli haluaa tehdä hoitotoimenpiteet rauhassa, sillä Ipalla on taipumus pyöriä ympäri karsinaansa kuin väkkärä. Harjaus ei varsinaisesti ole Ipan suosikki asioita ja se näyttääkin hapantanaamaa joutuessaan puunattavaksi. Tosin harjaustakin pahempana Ipa pitää pesemistä, sillä herra ei pidä vedestä sitten lainkaan eikä myöskään epäröi sitä näyttää. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta, vaikka sillä olisikin selvästi kauhea kiire päästä ulos. Talutettaessa Ipa seuraa kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa hieman esiintyä vastaantuleville tammoille. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy asiallisesti eikä haasta riitaa.

Ratsastettaessa Ipa on mukavan herkkä joskin hivenen itsepäinen kuten ponit usein ovat. Ipalle täytyykin heti selkään noustua tehdä selväksi kuka määrää tai ori alkaa tekemään omiaan. Ratsastajan saatua oriin huomion iteensä on se kuitenkin hyvin nöyrä ratsu ja vastaa halukkaasti ratsastajansa apuihin. Ipa tarvitsee kuitenkin voimakkaat ja selkeät avut, sillä aivan pienen pienet avut ori tuntuu jättävän tyystin huomiotta. Kouluratsastus on se Ipan juttu, sillä ori rakastaa älyllisiä haasteita mitä koululiikkeet sille juuri tarjoavatkin. Ipa rakastaa myös esiintymistä ja päästessään yleisön eteen ori tuntuu antavan itsestään aina hieman enemmän kuin kotona treenatessa. Maastossa Ipa on säikkyvinään milloin mitäkin, joten ratsastajan olisi syytä pysyä kokoajan valppaana.

i. Laches Aecar ii. Llynevas Hoesar iii. Aechess Noestic
iie. Helidrow
ie. Greenland Baetana iei. Crysaw Baetton
iee. Greenland Bandie
e. Gwynedd Wonderfull Shindi ei. Mywn Oac Russel eii. Gwendrick Maiful
eie. Aec Mycifial
ee. Ljuchas Macnifisent Nera eei. Ljuchas O'Malley
eee. Gwyed Ohara

09.04.2016 wm-t Dydd Llun Erchyll om. Minority

NJ
25.09.2015 Moana Part Breds lk 01: welsh A-sektion oriit 04/09 irtoSERT
22.10.2015 Coedwig Welsh lk 04: Welsh mountain orit 05/07 irtoSERT
22.11.2015 Coedwig Welsh lk 04: Welsh mountain orit 03/08 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.