LORELAI F


@ Beate Langels

Nimi Lorelai F "Lola" Rekisterinumero VH14-021-0383
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 170 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 10.05.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lorelai F tuli meille Faconden kasvattimyynnistä yhdessä Malachi F:n kanssa. Lorelain molemmat vanhemmat ovat ihailemani Skurvash tallin jälkeläisiä edustaen hieman uudempaa linjaa. Alunperin minun oli tarkoitus ostaa nuorten hevosten kaupasta vain Malachi, mutta pian sorruin myös tarjoamaan Lorelaista huomattuani kuka sen isä oli. Olin nimittäin ihastunut Lorelain isään ensisilmäyksellä nähtyäni sen kilpailemassa kouluradoilla. Valitettavasti komea ori itse ei ollut myytävänä, mutta saatoinpa ainakin tehdä tarjouksen sen tyttärestä. Tosin tehdessäni tarjousta saatoin mielessäni kuula kihlattuni jäkättävän meillä olevan jo ennestään liikaa hevosia. Siitäkin piittaamatta en voinut kuin iloita saadessani hyppysiini Skylarr PB:n jälkeläisen. Lorelai lennätettiin samantien Hollantiin harjoittelemaan allekirjoitettuani tamman kauppakirjan.

Lorelai tutummin vain Lola haluaa aina näyttää hyvältä eikä sen karvasta saa löytyä yhtäkään likapaakkua ennen kuin tamma suostuu menemään karsinansa ovesta ulos. Myös loimi tarhaan on must, sillä Lola ei siedä mutakokkarettakaan puhtaassa turkissaan. Tämä neiti ei harrastakaan piehtarointia vaan kiertää tarhan mutaisimmat kolkat kaukaa. Lola rakastaa harjausta ja jopa pesemistä, sillä se tietää olevansa näiden toimenpiteiden jälkeen puhdas ja puhtaus on Lolalle kaikista tärkein asia. Tammaa ei täydykään sitoa kiinni vaan sen voi pitää ihan rauhassa vapaana hoitotoimenpiteiden ajan ilman pelkoa, että neiti keksisi jotain hevosenleikkejä. Varusteiden laitto ei ole tälle hienohelmalle ongelma vaan ne saa laittaa ihan rauhassa neidin päälle. Talutettaessa Lola on kiltisti paitsi jos se kuralätäkkö sattuu kohdalle. Kuralätäkön ylihän neiti ei suostu astelemaan vaan lätäkkö on aivan pakko kiertää ainakin metrin päästä, ettei neiti vain saa hepulia. Muiden hevosten Lola antaa olla omissaoloissaan kunhan nämä vain eivät tule härnäämään tammaa. Härnääjille Lola kyllä antaa kunnolla kyytiä.

Ratsastettaessa Lorelai on oikein miellyttävä ratsu oli kyseessä sitten kokematon tai kokenut ratsastaja. Tamma on mukavan taipuisa eikä tarvitse tunnin mittaista alkulämmittelyä taipuakseen vaativiin koululiikkeisiin. Lola on myös siitä mukava, että tamma suorastaan putoaa muotoon heti kun ratsastaja on ottanut ohjat, mikäli ratsastajalla vain on pehmeä käsi. Kokemattomat ja hieman kovakätisemmät voivat tosin joutua työskentelemään hieman enemmän neidin kanssa ennenkuin se oikea muoto saadaan kaivetuksi esille. Lola on kuitenkin oikein elegantti näky liikkuessaan kauniisti muodossa ja hurmaakin katsojat helposti. Kouluratsastus on Lolan bravuuri laji eikä se varmaan paljon muita lajeja haluaisikaan mennä. Esteet kun eivät tunnu kiinnostavan tammaa juuri lainkaan ja maastokin on tamman mielestä vain rentoutumista varten. Erityisen paljon Lola nauttii uimisesta ja voisikin polskutella vedessä vaikka koko päivän. Mutaisille pikkupoluille tamman kanssa sen sijaan ei ole menemistä. Pikku poluilla kun ei ole pahemmin tilaa kiertää vastaantulevia mutalammikoita.

i. Skylarr PB
KRJ II
ii. Nefertum iii. Celebos
iie. Neferitia
ie. Sage II iei. Xar Jermaine
iee. Sage Barley
e. Lémurie PB ei. Tabasco Noir
KRJ II
eii. Heartbeat
eie. . Emigra
ee. Lovedivided eei. Dawn of Loss
eee. Kismet

19.01.2015 trak-t Lumos von Gateaway om. Ratsutila Gateaway

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.