LUCIFER FEIG


© Lydia A. Williams

Nimi Lucifer Feig "Luka" Rekisterinumero VH15-006-0210
Rotu englantilainen täysiverinen-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä tummanruunikko, 174 cm Kasvattaja Sanna H., Farleigh Acres
Syntynyt 14.04.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Lucifer Feig saapui meille Amerikan kiertomatkani tuloksena kierrellessäni ympäri Amerikkaa vieraillen laukkatiloilla ostamassa entisiä laukkahevosia ratsuiksi. Monen mutkan kautta saavuin Kentuckyssä sijaitsevaan Farleigh Acresiin. Tilalla oli monta ei niin menestynyttä laukkahevosta myynnissä ratsuiksi ja siitoshevosiksi. Selaillessani käteeni saamaa myyntilehtistä, jonka joku oli käteeni tyrkännyt tilalle saapuessani iskin silmäni kolmeen tilan kasvattiin kahteen tammaan ja yhteen oriin. Suuntasin ensin kulkuni oritallille missä minua tervehti tummanruunikon oriin pää. Pyynnöstäni tallintyöntekijä otti Luciferin ulos karsinastaan esitelläkseen sen askellajeja tallinpihalla. Olin tyytyväinen näkemääni, joten siirryin tamma tallin puolelle katsastamaan kiinnostuksen kohteitani.

Luka on hieman kovapäinen, mutta muuten sellainen peruskiltti oripoika. Luka nyt vain on välillä vähän kovapäinen ja kaipaa sen takia välillä vähän napakampaa otetta. Ori kuitenkin uskoo usein kerta komennuksesta ja harvemmin sitä täytyy olla kokoajan komentamassa käyttäytymään. Harjattaessa Luka kannattaa sitoa kiinni, sillä ori ei kovin kauaa jaksa seistä kunnolla aloillaan. Ei sillä, ettei ori seisoisi paikallaan komennettaessa, mutta vähän ajan kuluttua se alkaa taas kumminkin hyörimään ympäri karsinaansa ellei sitä ole sidottu kiinni. Muuten Luka kyllä nauttii harjauksesta ja rapsutuksista ja kerjääkin aina huomiota karsinansa ohi kulkevilta ihmisiltä. Varusteet Luka antaa vähäistä pullistelua lukuunottamatta laittaa kiltisti. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajaansa, vaikka saattaakin vähän esiintyä tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy asiallisesti eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Luka on sellainen perus reipas eikä pahemmin temppuile. Tosin ori on välillä vähän kovapäinen, joten se tarvitseekin osaavan ratsastajan, joka ei vähästä hätkähdä. Yleensä Luka kuitenkin tottelee ratsastajansa apuja ihan hyvin kunhan avut vain ovat selkeät ja voimakkaat. Mitään piskuruisia ja hentoja apuja kova kylkinen ori ei nimittäin noteeraa lainkaan. Koulua Luka vääntää yleensä ihan kohtuullisesti, vaikkei siinä kaikista taitavin olekaan. Ori on nimittäin kyljistään vähän jäykkä ja vaatiikin kunnollisen alkulämmittelyn ennen koululiikkeiden vääntämistä. Kunnolla lämmiteltynä Luka kuitenkin vääntää koulua aina Vaativa A tasolle asti. Esteitä Luka hyppää aina mielellään innostuen joskus vähän liikaakin. Liikaa innostuessaan Luka pudottelee helposti, mutta muutoin se on hyvin tarkka jaloistaan ja pudottelee vain harvoin. Oriilla on myöskin taipumusta kieltää vesiesteen tapaisilla esteillä ellei sitä aja ihan reippaasti näillä eteenpäin. Maastoesteillä Luka on sellainen perusvarma suorittaja. Ori ei suurempia kieltele, mutta saattaa vähän epäröidä erikoisemman näköisillä esteillä.

i. Doomed Feig ii. Doomsday Feig iii. Grayson's Double Honour
iie. BDF Melanie
ie. Casing Tape SKY iei. Spirit of the Storm SKY
iee. Termite Nest
e. Castaway Feig ei. Moments Away eii. Lawyer VFU
eie. Sasnak Momentary
ee. Cassiopeia Feig eei. Regulus CTB
eee. Finlandia CTB

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
</