MAEN Y ADAR DAWN


@ A. Booth

Nimi Maen Y Adar Dawn "Manne" Rekisterinumero VH15-026-0091
Rotu welsh, sektio D - ori Koulutus re 110cm
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Maen Y Adar Dawn sai alkunsa huhtikuussa 2015 törmätessäni ystävättäreni elenin topikkiin, jossa dani kertoili omien elenin kasvattiensa kuulumisia ja valitteli siinä samalla poniensa tarvitsevan varsoja. Minulla ei ennestään ollut kovin montaa danin kasvattia, joten luettuani danin tarjoavan ponejaan jalostukseen rupesin oitis miettimään sopivia yhdistelmiä. Aikani pähkäiltyä päädyin pyytämään tilausvarsaa peräti kuudesta eri yhdistelmästä, jotka kaikki sopivat danille hyvin. Maen Y Adarin vanhemmiksi valikoituivat VWY:n laatuarvostelussa hyvin menestyneet Llygedyn Adain ja Llygedyn Mai, joista Maen Y Adarain emä Llygedyn Mai oli kerännyt menestystä myös näyttelyissä. Tokukuun alussa vuonna 2015 Llygedyn Mai sitten synnytti terhakan orivarsan, jolle kasvattaja ehdotti nimeksi Maen Y Adar Dawn.

Luonteeltaan Manne on sangen välinpitämätön eikä paljon välitä mitä sen ympärillä tapahtuu. Oriille tärkeintä on sen oma henkinen hyvinvointi ja kunhan se vain saa tarpeeksi huomiota osakseen on ori tyytyväinen. Manne ei varsinaisesti lukeudu tallin henkilökunnan suosikkeihin, sillä orilla on ilkeä taipumus kohdella hoitajaansa kuin ilmaa. Toisin sanottuna Manne on ehdottomasti sidottava kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä muuten ori kyllä talloo hoitajansa varpaille tai liiskaa tämän seinää vasten ajattelemattomuuksissaan. Harjattaessa Manne on jokseenkin malttamaton eikä sitä tahtoisi saada seisomaan sitten millään aloillaan. Varusteita laitettaessa Manne ei ole siitä kaikista helpoimmasta päästä ja varusteiden laittoon olisikin hyvä varata runsaasti aikaa. Talutettaessa ori saattaa yrittää jyrätä taluttajansa ylitse, mikäli vastaan sattuu tulemaan tamma, mutta muuten ori kyllä kulkee pientä säpsymistä lukuunottamatta kiltisti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seura ei jaksa Mannea pahemmin kiinnostaa ja ori viihtyykin parhaiten omissa oloissaan.

Ratsastettaessa Manne kyllä hyväksyy ihmisen selkäänsä, mutta ihan aina ori ei ole valmis tekemään yhteistyötä ratsastajansa kanssa. Mannella onkin ilkeä taipumus testata ratsastajaansa pitkin tuntia, mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään, joten orin kanssa on pysyttävä jatkuvasti valppaana ellei ratsastaja halua löytää itseään kentän pinnasta pölyä nielemästä. Osaa Manne kuitenkin myös käyttäytyä kunhan sille vain on ensin tehty selväksi, että ratsastaja on se joka määrää. Esteponina Manne on omaa luokkaansa ja omaakin hyvän hyppytekniikan. Ori myös venyy uskomattomalla tavalla pituutta ja korkeutta, mikäli ratsastaja sattuisi epäonnistumaan ponnistuspaikan valinnassa. Manne ei olekaan turhan tarkka ponnistuspaikan suhteen vaan hyppää yli mistä vain. Tosin vesiesteillä ori saattaa hieman epäröidä, mutta muuten se ei kammoa erikoisempiakaan esteitä. Manne ei myöskään ole järin nopea tai ketterä jaloistaan, joten se pärjää uusinnoissa lähinnä hyppäämällä puhtaan radan kohtuulliseen aikaan.

i. Llygedyn Adain
VWY II
ii. YAN Anakin
VWY II
iii. Caithwrn Blathaon
iie. Amadine
ie. Llygedyn Adenydd
Ch-NV,KTK III,YLA II,VWY II
iei. Llywelyn Igor
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II,VWY II
iee. Aderyn
VIR MVA Ch,KTK II
e. Llygedyn Mai
Ch,KTK III,VWY II
ei. Golden Prince VER
VWY II
eii. Treasure Ice VER
YLA III
eie. Honey-Sweet Kiss
ee. Frondo's Melinda eei. Rosenbaum´s Dai Emiel
eee. Accera´s Gwenfil

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.