MALACHI F


@ Beate Langels

Nimi Malachi F "Manne" Rekisterinumero VH14-021-0382
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 29.06.2014 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Malachi F tuli meille Facondesta huomattuani orivarsan jokseenkin täydellisen sukutaulun. Kuullessani Facondessa olevan nuorten hevostenkaupan en voinut vastustaa kiusausta lentää yksityiskoneellani Suomeen katsomaan löytyisikö joukosta minullekin sopiva puoliverinen. Kihlattuni tosin sanoi, ettei kotiin ole tulemista, mikäli kone on täynnä hevosia. Kihlattuni sanat mielessäni tiirasin myytävänä olevien nuorten sukutaulut läpi tarkkaan ja löysinkin kaksi mieleistäni yksilöä, jotka päätin yrittää saada itselleni. Etsin hevosten kasvattajan sekä myyjän käsiini ja tiedustelin niiden hintaa. Malachista pyydetty hinta oli sangen korkea, mutta mitä muuta voisikaan odottaa täydelliseltä hevoselta. Maksoin oriista pyydetyn summan mukisematta, sillä halusin sen kovasti talliini. Niinpä Malachi kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, missä yksityiskoneeni odotti.

Hoidettaessa Manne on vähän semmoinen tuuliviiri, josta ei oikein koskaan tiedä mitä se tekee. Ori kyllä rakastaa rapsutteluja ja huomiota, muttei vain jaksaisi seistä aloillaan ilman tekemistä. Ja kun tämä ori pitkästuu se alkaa keksimään kaikenlaisia kujeita hoitajansa päänmenoksi kuten steppailemista tämän varpaille ja liiskaamista seinää vasten. Hoitajan tulisikin olla kokoajan varuillaan ja valmiina liikkumaan poisalta. Mannen kiinnisitominenkaan ei oikein auta, sillä ori osaa avata kaiken maailman solmut yhdessä hetkessä. Moitteitahan ori ei myöskään ota kuuleviin korviinsa mikäli hoitaja yrittää siltä kieltää moiset hevosenleikit. Varusteet Mannen selkään menevät, mutta suojia laittaessa hoitaja saa kyllä olla vikkelä käsistään. Ori kun ei juuri pidä jalkojensa koskettelemista, mikä tekee jalkojen harjauksesta ja suojien laitosta toisinaan yhtä helvettiä. Talutettaessa ori sekoilee jatkuvasti vetäen vähän joka suuntaan, nousten pystyyn ja jopa yrittäen välillä pukittaa. Tälle orille olisikin hyvä laittaa orikuolaimet suuhun ja kokenut määrätietoinen taluttaja narun varteen ulos mennessä. Muiden hevosten lähettyvillä Manne on oikea machoilija joka uhittelee muille oreille ja esiintyy tammoille minkä kerkeää.

Ratsastettaessa Manne on vanhempiensa tavoin erittäin herkkänahkainen ja sille riittävät vain aivan minimalistiset avut. Tämän takia oriilla ratsastavatkin vain sellaiset ratsastajat, joilla on kevyt käsi. Manne on myös erittäin keskittymiskykyinen eikä anna minkään häiritä keskittymistään tehdessään töitä. Erinomaisen keskittymiskyvyn lisäksi ori omaa myös muutaman muun hyvälle ratsulle kuuluvan piirteen nimittäin mielyttämishaluisuuden ja oman moottorin. Vaikka Manne omaakin oman moottorin se ei koskaan kuumene liikaa vaan pysyttelee aina ratsastajansa määräämässä tahdissa. Koulu on se Mannen juttu ja se vain nauttii saadessaan tehdä vaativia koulukuvioita. Mitä vaikeampi kouluratsastuskuvio on kyseessä sitä paremmin ori keskittyyy. Maastossa Manne malttaa rentoutua ja nauttii etenkin uimarannalla vierailusta. Kylmässä rantavedessä laukkaaminen ja syvemmässä vedessä uiminen ovat parasta mitä ori tietää.

i. Torque Vegas ii. Snowflake's Delta iii. Alté
iie. Kristall Feast
ie. Tourniquette Vegas
KRJ I
iei. Tourin Omet
iee. Chiara Mia xx
e. G.G Miss You ei. Leandroholic
KRJ I,YLA II
eii. Leonard v. Seigneur
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II
eie. Heart & Mind
ee. Nasty Rox eei. Comatose
Ch
eee. Nutty Biscuit

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.