MARBELLA O' POLO


@ Gál Ildikó

Nimi Marbella O' Polo "Bella" Rekisterinumero VH14-044-0364
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Crystal,O'Polo Warmbloods
Syntynyt 01.01.2014 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 8 Käynti: 4 Ravi: 1 Laukka: 3 Lisäpisteet: 2 Ratsastettavuus: 2 Luonne: 5 Suku: 4,5
Yhteensä: 29,5 = 30p. KV-II

Marbella O'Polo tuli meille tilausvarsana O'Polo Warmbloodsista ja siinä yhdistyvät skurvashilaiset ja tropicalaiset linjat. Ei siis mikään ihan turha hankinta ainakaan jalostuksellisessa mielessä. Olin salaa toivonut varsasta tulevan yhtä pikimusta kuin isästään, mutta toisin kävi. Marbellan emä Molotov Cocktail PB nimittäin pyöräytti maailmaan tummanruunikon tammavarsan. Olihan se hienoinen pettymys ensialkuun kun Crystal soitti ja kertoi varsan olevan tummanruunikko himoitun mustan sijasta. Tavatessani ärhäkän tammavarsan ensimmäistä kertaa en kuitenkaan voinut olla ihastumatta sen määrätietoiseen luonteenseen. Pippurinen Marbella ei antanut edes itseään isompien orivarsojen pomotella itseään ja näyttikin olevan yksinoikeutetusti varsakatraan valtias. Minua moinen päällepäsmäryys lähinnä hymyilitti enkä tietenkään ajatellut, että Marbellasta voisi kasvaa oikea pomottelija vaan ajattelin uhittelun menevän ohi vanhemmalla iällä. Pahaa aavistamattomana sitten laitoinkin puumerkkini kauppakirjaan ja kuljetin tamman mukanani Hollantiin.

Bella oli jo varsana sangen ärhäkkä tapaus eikä se ole siitä pahemmin muuttunut. Tamma ei näin ollen kuulukkaan varsinaisesti tallin henkilökunnan suosikkeihin. Pienet lapset on syytä pitää kaukana Bellan karsinasta, sillä tamma ei jostain kumman syystä voi sietää lapsia. Bella tarvitseekin erittäin määrätietoisen ja jääräpäisen käsittelijän, joka ei anna periksi neidin ärhäkälle luonteelle missään olosuhteissa. Harjaaminen on Bellan kanssa oikea koettelemus, sillä neiti tekee kaikkensa vaikeuttaakseen hoitajansa työtä jopa puremalla ja potkimalla mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Bella onkin näin ollen ehdottomasti sidottava kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mikäli haluaa välttyä puremilta ja potkuilta. Harjaustakin pahempana Bella pitää raspausta,mikä onkin huonompi juttu, sillä tamman suu täytyy raspata suhteellisen usein. Raspausta varten tarvitaan kaksi rotevaa miestä pitelemään tammaa, ettei helvetti pääse valloilleen. Varusteidenkin laitto on Bellan kanssa tuskallista, sillä tamma ei todellakaan suostu ottamaan kuolaimia suuhunsa ilman tappelua eikä satulavyönkään kiristäminen ole tamman mieleen. Talutettaessa tämä pikku piru tosin osaa jopa käyttäytyä ja seuraa yleensä taluttajaansa kuuliaisesti. Tosin on tammassa hieman ilkikurisuutta talutettaessakin, sillä neidillä on taipumusta säikkyä mitä erikoisempia asioita kuten naapuripellon linnunpelättiä. Tämä neiti olisi syytä pitää hyvin kaukana muista hevosista, sillä Bellalla on taipumusta riidan haastamiseen tyhjästä. Kaikeksi pahaksi Bella jää usein tappelussa alakynteen ja olenkin joutunut soittamaan eläinlääkärin monta kertaa Bellaa paikkaamaan tappelun jäljiltä.

Ratsastettaessa Bella on aivan samanlainen vastarannankiiski kuin maastakin käsin, joten se tarvitsee ehdottoman kylmäpäisen ja taitavan ratsastajan. Arkajaloilta tamma kyllä osaa ottaa luulot pois tunnin aluksi esittämällään rodeo esityksellä. Taitavan ratsastajan kanssa, joka ei tamman metkuja säiky, Bella on kuitenkin kuin paraskin kouluratojen partaveitsi. Tamma vain on valitettavan valikoiva ratsastajiensa suhteen ja vain muutama ihminen uskaltaakin kavuta tuittupäisen tamman selkään. Bellan hyväksyessä selässä olevan ratsastajan tamma kuitenkin muuttuu yllättävän yhteistyöhaluiseksi. Bellan kanssa olisi kuitenkin hyvä muistaa, että se tarvitsee paljon omaa tilaa eikä voi sietää ohjista kiskomista. Pienikin ylimääräinen nyppäisy ja tamma esittää oitis vakuuttavan rodeoshownsa eikä silloin selässä pysy rutinointuneinkaan ratsastaja. Bellalla on erittäin kauniit askellajit, joita kelpaa katsojan ihastella. Tamman parasta osaamista ovatkin lisätyt ja kootut askellajit, kunhan sen vain saa ensiksi tekemään yhteistyötä. Maastossa Bella on säikky eikä takuulla suostu lähtemään ulos maastoon sadesäällä.

i. BBQ Party PIC ii. Heroes&Thieves
KRJ II,YLA II
iii. Hartwall GER
iie. Elegance
ie. Sweet Sixteen iei. Antiman
iee. Gingerella
e. Molotov Cocktail PB ei. Romanov GER
VIR MVA Ch, KTK III, KRJ II,YLA II
eii. 7th Moon
eie. Cold Frost-Eve
ee. Witchcult GER
KRJ II,YLA II
eei. Totentanz
eee. Funeralium

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastettua koulua

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3042.60
Tahti ja irtonaisuus: 3670.13
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6712.73 op (vaikeustasolla 11)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.