MAREIKE V.D. LAC


@ kasvattaja

Nimi Mareike v.d. LAC "Mari" Rekisterinumero VH16-040-0022
Rotu friisiläinen-tamma Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä musta, 161 cm Kasvattaja Huttis,L'amour aux Chevaux
Syntynyt 09.03.2015 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Mareike v.d. LAC tuli meille Huttikselta yhdessä Fairy Dust LAC:n kanssa helmikuussa 2016. Bongasin neitokaiset vieraillessani L'amour aux Chevaux internet- sivuilla. Huomasin tuolloin ilmoituksen myytävänä olevista kasvateista ja päätin vilkaista ilmoitusta hieman tarkemmin, sillä edelliset Huttiksen kasvattini olivat jo kisansa kisanneet. Yksi myytävistä friisiläistamma Mareike v.d. LAC pisti oitis silmääni, sillä olinkin etsiskellyt Gateawayhin jo jonkinaikaa 3-polvista friisiläistammaa. Tamma oli ainakin myynti-ilmoituksen kuvan perusteella todella laihassa kunnossa entisen omistajan jätettyä tamman heitteille. Huttis kuitenkin lupaili tammalla olevan potentiaalia kouluratojen lisäksi myös valjakkoon kunhan se vain ensin saataisiin lihotettua ja peruskuntoa kohotettua. Mareikella oli erinomainen sukutaulu, joten myönnyin ottamaan tamman meille Gateawayhin koeajaksi ajatellen, että vaikka tammasta ei välttämättä kilpuria enää tulisikaan voisi se sukunsa puolesta olla arvokas siitostamma. Koeajan päätyttyä tamma oli pyöristynyt mukavasti ja mitä olin Mareiken kanssa ravi ja käynti työskentelyä ehtinyt tekemään vaikutti tamma sangen lupaavalta kouluratsastuksen parissa. Niinpä sitten soitin Huttikselle ja pyysin häntä faksaamaan minulle tamman kauppakirjat allekirjoitusta varten.

Mari on perinyt vanhempiensa tulisen luonnon mitä tulee maasta käsin käsittelyyn eikä sovikaan arkajalkojen käsiteltäväksi. Tamma tarvitseekin määrätietoisen käsittelijän, joka ei säikähdä aivan vähästä, sillä joinain päivinä tamma saattaa tulla hampaat irvessä vastaan karsinan ovelle ja yrittää näykkäistä varomatonta karsinaan tulijaa. Marin kanssa onkin noudatettava alituista valppautta, sillä koskaan ei tiedä mitä tamma saa seuraavaksi päähänsä. Yhtenä hetkenä tamma saattaa seisoa nätisti aloillaan nauttien saamastaan huomiosta, mutta jo seuraavana hetkenä tamma esittelee hampaitaan ja yrittää liiskata hoitajansa karsinan seinää vasten. Mari olisikin viisainta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi juuri tamman arvaamattomuuden takia. Kiinnisidottunakin tamma saattaa yrittää näykkäistä varomatonta hoitajaa kädestä tai takapuolesta, mutta jättää temppuilun kuitenkin huomattavasti vähemmälle kuin vapaana ollessaan. Harjattaessa Mari vaatii hellävaraista käsittelyä, sillä neiti on hyvin herkkä sekä kyljistään että mahastaan eikä siedä kovakouraista käsittelyä. Varusteita laitettaessa tamma ei ole siitä kaikista helpoimmasta päästä vaan pullistelee minkä kerkiää satulavyötä kiristettäessä ja liimaa leukaperänsä niin tiukasti yhteen, että kuolaimia on miltei mahdoton saada neidin suuhun. Marin varustamiseen olisikin hyvä varata runsaasti aikaa. Talutettaessa Maria voisi luonnehtia parhaiten sanalla höyryjuna, sillä tamma yrittää kokoajan jyrätä taluttajansa yli, joten se tarvitseekin voimakkaan taluttajan, joka ei anna tamman vetää itseään mielivaltaisesti paikasta toiseen vaan kertoo tammalle tarkalleen minne mennään. Muiden hevosten seurassa tamma ei ole kaikkein hyvä tapaisin, muttei toisaalta haasta riitaakaan paitsi, jos joku tulee liian lähelle, jolloin toinen hevonen saa kipakan potkun neidin kaviosta. Tamma olisikin näin ollen syytä pitää hieman kauempana muista hevosista, sillä se viihtyy parhaiten omissa oloissaan eikä siedä rauhanhäiritsijöitä.

Ratsastettaessa Mari ei yllättävä kyllä ole läheskään niin hankalasti käsiteltävä kuin maasta käsin hoidettaessa. Päinvastoin ratsuna Mari on hyvin miellyttämishaluinen ja nöyrä tehden kaikkensa ratsastajansa miellyttämiseksi. Tamman selkään voi kiivetä kuka tahansa, sillä neiti ei pahastu, vaikka sitä kiskaisisi vähän kovempaa suusta tai potkaisisi vähän kipakammin kylkiin. Mari ei näin ollen olekaan kovinkaan tarkka apujen kovuuden suhteen, mutta tamma vaatii tarkat ja täsmälliset avut toimiakseen oikein eikä hyväksy apuja, jotka ovat vain vähän sinnepäin. Marilla on lennokkaat ja korkeat askellajit, jotka ihastuttavat tuomareita etenkin kun tamma saa tilaisuuden esitellä koottuja askellajejaan. Kootuista askellajeista poiketen tamman tekemät lisäykset eivät ole erityisen näyttäviä. Muodossa kulkiessaan tamma on sangen vaikuttava näky kulkiessaan kaula ja selkä kauniisti kaarella musta harja vapaasti liehuen. Mari on todellinen show hevonen ja rakastaa yleisön edessä esiintymistä, mikä näkyy siinä, että tamma tuntuu kantavan itseään paremmin kuin kotona ja saavan lisää ryhtiä olemukseensa. Kouluhevosena tamma onkin oikea ratojen partaveitsi saadessaan osaavan ratsastajan selkäänsä, jolloin tamma suoriutuu pyydetyistä koululiikkeistä vaivattomasti kuin balettitanssija.

i. Galahad v.d. Ravenwood
KTK III
ii. Adriaan v. d'Amelie
VIR MVA Ch, KTK II
iii. Dieuwe v. Tjaard
iie. Grete v.d. Friedrikshov
ie. Duren Zrinka
KTK III
iei. Byremtos
iee. Zrinka
e. Catrien v.d. Duren
VIR MVA Ch,KTK II
ei. Renault v.d. Swan
KTK III,KRJ II
eii. Twisted N!ppon
eie. Margareta
ee. Duren Caspara
KTK II,KRJ I,VVJ I
eei. Casparus v.d. Sneek
VIR MVA Ch,KTK III,ERJ II,KRJ I,VVJ I,YLA I,FLA I*
eee. Dur Jagen
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,VVJ I

NJ
18.09.2016 Khimaira Stud lk 04: Friisiläistammat 03/07 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.03
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1101.09
Tahti ja irtonaisuus: 1306.37
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2407.46 op (vaikeustasolla 6)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.