MEOWLABEL O' POLO


@ Gál Ildikó

Nimi Meowlabel O' Polo "Meiju" Rekisterinumero VH14-044-0363
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Crystal,O'Polo Warmbloods
Syntynyt 30.05.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 7 Käynti: 3 Ravi: 5 Laukka: 2 Lisäpisteet: 3 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 2,5
Yhteensä: 30,5 = 31p. KV-II

Meowlabel O'Polo tuli meille tilausvarsana O'Polo Warmbloodsista. Meowlabelin tarkoituksena on tuoda hieman uutta verta tallin holsteineihin, jotka edustavat pääaisallisesti vanhoja linjoja. Ei Meowlabelinkaan suku tosin varsinaisesti uutta ole, mutta ainakin poikkeavaa muista tallin holsteineista. Nähdessäni Meowlabelin ensimmäistä kertaa en voinut olla kuin ajattelematta voi kuinka söpö pikku varsa. Ujo tammavarsa katseli minua hyvän tovin emänsä takaa ennenkuin uskaltautui luokseni. Rapsuteltuani varsaa hetken se jopa yritti änkeä syliini mihin totesin varsalle sen olevan liian iso. Tällöin Meowlabel katsoi minua pääkallellaan sillä eihän se pystynyt ymmärtämään sanojani. Tarkasteltuani varsaa jonkin aikaa siirryimme Crystalin kanssa toimiston puolelle, missä allekirjoitin ostopaperit. Sovimme samalla, että Meowlabel lennätettäisiin Hollantiin kunhan se olisi ensin täyttänyt vuoden.

Luonteeltaan Meijuksi ristitty tamma on oikea nallekarhu. Harvassa ovat ne tilanteet, joissa näkisi tämän neidin oikuttelevan ihmisille tai toisille hevosille. Meiju onkin näin ollen yksi tallintyöntekijöiden ja vierailijoiden suosikki hevosista. Toki tälläkin säyseä luonteisella tammalla on omat metkunsa se kun on oikea lukkoseppä ja osaa avata kaikenlaiset lukot paitsi munalukon. Aamulla tamman voikin usein löytää ruokavaraston edestä, mikäli karsinan ovi on unohdettu lukita kunnolla. Meiju onkin erittäin perso ruualle ja etenkin vierailijoiden antamille herkuille. Harjatessa tamma on hyvin rauhallinen, mutta tuppaa kutiamaan aika paljon vatsanalta. Vatsanalusen saakin näin ollen harjata ihan reippain ottein. Varusteet menevät Meijun selkään helposti, mutta tamma saattaa hieman osoittaa mieltään mikäli kuolaimia ei ole ensin lämmitetty. Talutettaessa Meiju seuraa taluttajaansa koiran lailla. Meiju on erittäin sosiaalinen eikä viihdy hyvin yksin, joten sen näkeekin usein torkkumassa jonkun toisen hevosen vieressä laitumella.

Ratsastettaessa Meiju on aivan yhtä kiltti ja rauhallinen kuin maastakinkäsin. Tamma onkin oikea oppimestari etenkin epävarmoille aloittelijoille, joita jännittää nousta hevosen selkään ensimmäistä kertaa. Meijua eivät ratsastajan pienet virheet haittaa kunhan nyt avut vain ovat suurinpiirteen sinnepäin niin tamma kyllä suorittaa liikkeet. Meiju ei myöskään ole turhan reipas ja etenkin kuumilla kesäkeleillä sitä saa olla ajamassa eteen aikalailla. Syksyn tullen tamma taas reipastuu eikä sitä täydykään ajaa aivan yhtä paljon eteen kuin kesäisin, jolloin tammaan iskee laiskuuskausi. Kouluratsastus on se Meijun juttu eikä sillä näin ollen esteitä hypitäkään. Vaikka tamma suoriutuu hyvin suurimmasta osasta GP tason vaatimista liikkeistä lisäykset tuppaavat tuottamaan sille vaikeuksia. Neidin askellus kun ei kovin pitkä ole luonnostaankaan, joten ratsastaja saa antaa apuja ihan reippaasti ennenkuin se lisäys sieltä löytyy.Meijun vahvuuksiin taas lukeutuvat sen upeat laukkapiruetit ja laukassa tehtävät pohkeenväistöt. Maastossa Meiju on todella rauhallinen eikä säikkyisi mitään, vaikka ydinpommi sattuisi putoamaan sen viereen.

i. Altec Gaust ii. Gondore
KRJ II,YLA II
iii. Davis'd GER
iie. Lesleighn
ie. Nitabice GER
KRJ III
iei. Gun Apache
iee. Niagara SW
e. Mius Lovelabel ei. Purple Label eii. Gylfason
eie. Purple Sesasong
ee. Lovelaw eei. Beschwerde
eee. Iloveyou

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.