MICHELANGELO F


@ Katrinelund

Nimi Michelangelo F "Mikki" Rekisterinumero VH15-021-0163
Rotu trakehner-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 15.04.2013 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Michelangelo F tuli meille vieraillessani virtuaalitalli Faconden avointen ovien päivässä. Tallilla riitti vilinää ihmisten kierrellessä ympäri tallialuetta. Lapset mankuivat vanhempiaan päästämään heidät talutusratsastukseen tai halusivat saada itselleen kasvomaalauksen kun taas paikalla olevat kasvattajat kiertelivät myynnissä olevien hevosten ympärillä kuin herhiläiset. Itsellänikin oli tarkoitus ostaa paikanpäältä pari hevosta ja ihmispaljouden nähdessäni purin hammasta toivoen, ettei kovin moni olisi kiinnostunut kanssani samoista hevosista. Kasvattien huutokaupan alkaessa toiveeni näytti käyvän toteen kun sain huudettua itselleni peräti viisi hyvännäköistä jo hieman vanhempaa hevosta. Michelangelon vuoron koittaessa heti Maestron jälkeen aloin olla jo melkoisen uupunut, mutta halusin nähdä huutokaupan loppuun asti. Michelangelossa minuun teki eniten vaikutuksen varsan isän suku, josta löytyi paljon esteradoilla palkittuja hevosia kun taas Michelangelon emän suku oli hieman vaatimattomampi. Komeasta oriista käytiin kiivasta taistoa, mutta lopulta sain huudettua upean oriin itselleni, vaikka jouduinkin maksamaan siitä hyvästä pienen omaisuuden.

Mikki on luonteeltaan hyvin eloisa, mutta kiltti eikä yleensä keksi mitään kepposia hoitajansa päänmenoksi. Eloisuutensa vuoksi ori ei jaksakaan seistä aloillaan minuuttia kauempaa, joten hoitotoimenpiteet olisi syytä hoitaa oriin kanssa nopeasti. Lisäksi Mikki ei voi sietää eläinlääkäriä ja tekeekin tämän työn hyvin hankalaksi liikkumalla kokoajan ja yrittämällä näykkiä. Näin ollen Mikki jätetäänkin usein viimeisten joukkoon eläinlääkärin käynneillä, sillä etenkin piikkejä ori inhoaa ja tarvitseekin tutun ja turvallisen ihmisen viereensä. Harjattaessa Mikki seisoo rauhallisesti aloillaan noin minuutin ennenkuin alkaa liikehtiä levottomasti. Ori olisikin näin ollen hyvä sitoa kiinni harjauksen ajaksi. Talutettaessa Mikillä tuntuu aina olevan kova kiire joka paikkaan, joten taluttajalla olisikin syytä olla napakka ote riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa Mikki käyttäytyy asiallisesti ja viihtyy hyvin etenkin nuorten seurassa, joiden kanssa oriin voi nähdä usein leikkivän.

Ratsastettaessa Mikki on hyvin malttamaton tapaus ja sen kanssa saakin olla kokoajan ajamassa puolipidätteitä läpi. Aina ori ei tosin jaksaisi heti kuunnella ratsastajaansa, jolloin puolipidätteiden läpiajamiseen kuluu melkoisesti aikaa. Mikki tarvitseekin näin ollen jämäkän ratsastajan, joka jaksaa ajaa pidätteet läpi, vaikkei se aina olekaan aivan helppoa. Alkulämmittelyn aikana Mikin kanssa kannattaakin tehdä paljon kuuliaisuutta vaativia harjoitteita kuten kiemura-ja serpentiiniuria sekä erikokoisia voltteja, jotta oriin saisi varmasti kunnolla kuulolle. Esteillä Mikkissä on vähän kuumakallen vikaa, minkä vuoksi ratsastajan käsiä yleensä särkeekin tunnin lopussa kaikista pidätteistä. Mikki omaa kuitenkin hyvän hyppytyylin ja mikäli oriin vauhti vain pysyy siedettävissä rajoissa se tekee yleensä puhdasta jälkeä esteradoilla. Kieltoja Mikin kanssa ei nimittäin tule, sillä ori hyppää hankalistakin kulmista mukisematta eikä kammoa erikoisempiakaan esteitä, mutta mikäli vauhtia on liikaa saattaa ori pudottaa esteitä. Maastossa Mikissä on pitelemistä vieläkin enemmän kuin esteillä ja sen mielessä tuntuu olevan vain hulluna laukkaaminen.

i. Salvatore F ii. Dark Saeros
ERJ I
iii. Carry On
iie. Some Nights
ie. Dark Serafini
ERJ II,YLA II
iei. Remnants
VIR MVA Ch,ERJ I
iee. Spiegelbild
e. Milangrita F
ERJ II,YLA II
ei. Meglonoth Steeds eii. Fat&Easy
eie. Baby Split-Up
VIR MVA Ch
ee. Mileda Roth
ERJ I,YLA II
eei. Raven Crest
eee. Milandra

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.