MILLION SWEETHEARTS VEGAS


@ Gál Ildikó

Nimi Million Sweethearts Vegas "Milli" Rekisterinumero VH15-031-0089
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä rautias, 164 cm Kasvattaja Troya,Las Vegas
Syntynyt 31.12.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Million Sweethearts Vegas tuli meille Troyalta Las Vegasista tämän tarjotessa ulkopuolisille mahdollisuutta tilausvarsoihin Las Vegasin hevosista. Las Vegasin orikantaa läpikäydessäni törmäsiin komeaan raudikkoon oriin C'Finland 86, jolle minulta ei kuitenkaan löytynyt omaa tammaa, joten ulotin etsintäni vegasilaisiin suomen puoliveri tammoihin. Pian löysinkin ihastuttavan sukuisen tamman Miss Rogers, jonka ajattelin olevan C'Finlandille hyvä morsio. Ehdotukseni menikin läpi, vaikka Troya hieman ihmettelikin halujani yhdistää näitä kahta linjaa. Pidin kuitenkin pintani ja niin uuden vuoden aattona 2014 maailmaan putkahti kaunis raudikko tammavarsa, joka sulatti sydämeni heti ensinäkemältä.

Milli on oikea sydänten murskaaja ja hurmaakin kauneudellaan sekä elämäniloisella asenteellaan kaikki tallilla kävijät. Vielä ei ole sellaista ihmistä ainakaan löytynyt, joka ei tuntisi vetoa tämän neidin ruskeiden silmien ystävälliseen pilkkeeseen. Millin karsinan ympärillä onkin aina suuri joukko ihmisiä tammaa rapsuttelemassa sekä syöttämässä sille herkkuja. Onneksi Milli tosin on hieman valikoiva eikä syö ihan mitä vain sen eteen laitetaan, joten ainakaan se ei syö itseään pulleroksi herkuista. Harjattaessa Milli nauttii saamastaan huomiosta silmät puoli ummessa torkkuen. Varusteet tamma antaa laittaa ilman mukinoita joskin satula olisi syytä liuttaa paikoilleen varovaisesti. Talutettaessa Milli seuraa taluttajaansa kuuliaisesti, mutta aika ajoin tamma tuppaa kiinnostumaan jostain ympäristössä tapahtuvasta jännittävästä asiasta kuten uuden hevosen saapumisesta, jolloin se täytyy palauttaa takaisin maanpinnalle riimunnarusta napakasti nykäisemällä. Muiden hevosten seurassa Millin voi nähdä pitävän usein seuraa muun lauman syrjimille hevosille tai uusille tulokkaille. Tamma onkin näin ollen lauman terapeutisti auttaen uusia hevosia laumaan sopeutumisessa.

Ratsastettaessa Milli on hyvin yritteliäs ja oppimisenhaluinen. Tamma ei ehkä ole perinyt emänsä lahjoja esteille, mutta siltä perittyä on pitkä ja ilmava askellus. Milli paneutuu töihin aina täysin rinnoin ja nauttii uusien koulukiemuroiden opettelemisesta. Tosin toisinaan tamma tuppaa innostumaan hieman liikaa, jolloin sillä on taipumusta sotkeutua omiin jalkoihinsa. Milliä pitääkin välillä hieman toppuutella voltteja tekemällä ennen kuin sen keskittyminen saadaan palautumaan takaisin asiaan. Milli tarvitseekin tomakan ja rauhallisen ratsastajan selkäänsä, joka ei hermostu, vaikka tamma välillä vähän innostuisikin. Varsana sattuneen onnettomuuden takia Millistä ei valitettavasti ole kenttäratsuksi, miksi sitä ensin kaavailtiin, sillä tamman jalat eivät kestä enää hyppäämistä. Koulutreeniä tamman jalat kuitenkin kestävät ja kaikeksi onneksi tamma tuntuu nauttivan vaativien koulukuvioiden vääntämisestä. Milli on mukavan herkkä avuille eikä sitä täydy pahemmin ajaa myöskään eteen, joten monet ovatkin nauttineet tammalla ratsastamisesta. Maastossa Milli on vähän häslä ja säikkyy helposti uusia asioita, mutta mikäli selässä istuu rauhallinen ratsastaja Milli kyllä toipuu säikähdyksestään nopeasti.

i. C'Finland 86 ii. Conversen v. Ballet
VIR MVA Ch
iii. Simon Say OOPS
Fn,KRJ III,YLA III
iie. Quitlew Deltan
KRJ IV
ie. Donna Zauber iei. Refractory '89
KTK II,YLA III
iee. Apricos v.d. Higban
KTK III
e. Miss Rogers ei. Bandicoot Q. eii. Kentaurio
eie. Amorica xx
ee. RG Dominica eei. Charmant
kadonnut
eee. Ginger xx

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 140.78
Kuuliaisuus ja luonne: 2772.26
Tahti ja irtonaisuus: 2844.66
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 5616.92 op (vaikeustasolla 10)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.