MINI-STRAWBERRY STINDER VVJ II


@ kasvattaja

Nimi Mini-Strawberry Stinder "Mini" Rekisterinumero VH14-017-0501
Rotu minishetlanninponi - tamma Koulutus ko Helppo C vvj Vaativa
Väri & säkä rautiaanpäistärikkö, 82 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 19.07.2014 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Valjakkoajojaoksen Laatuarvostelu 28.02.2023
6 + 40 + 20,25 + 25 + 6 = 97,25p. VVJ II

Mini-Strawberry Stinder, joka myös tallin maskottiponina tunnetaan ei ollut aivan suunniteltu ostos. Alunperin minun oli tarkoitus ostaa vain Franciszek Inc, hyväsukuinen fwb ori, johon olin ihastunut heti ensisilmäyksellä nähtyäni sen sukutaulut. Käydessäni hakemassa Franciszekin uuteen kotiinsa en voinut olla ihastelematta laitumella laiduntavaa nuorta minishetlanninponin alkua. Sylvester huomasi minun ihailevan päistärikköä tammaa laitumella ja pienen markkinointipuheen jälkeen sain huomata Mini-Strawberryn seisovan trailerissa yhdessä Franciszekin kanssa. Ajaessani lentokentälle en voinut kuin ihmetellä kuinkas tässä näin kävi? Yhden hevosen sijasta sainkin kotiin vietäväksi kaksi, mikä ei ollut kuulunut suunnitelmiini.

Tätä ponineitiä eivät koske samat rajoitukset kuin muita hevosia. Se saa esimerkiksi olla pihamaalla täysin vapaana ja mikäli neiti tuntee tarvetta päästä sisälle se saa jakaa karsinan jonkun toisen hevosen kanssa tai olla tyhjässä karsinassa kunnes haluaa taas lähteä ulos seikkailemaan. Harjaamista varten tämä itsepäinen ponineiti pitää ensin saada kiinni mikä ei olekaan aivan helppo tehtävä. Mini kun tykkää juoksuttaa ihmisiä oikein antaumuksella ennen kuin antaa ottaa itsensä kiinni. Onneksi kun neidin on kerran saanut kiinni se malttaa käyttäytyäkin kunnolla ja antaa hoitajan harjata itsensä kaikessa rauhassa tai tehdä muut vaadittavat toimen piteet. Valjaat Minin selkään olisi syytä laittaa nopeasti, sillä neiti on kärsimätöntä sorttia ja haluaisi päästä ulos hetipaikalla valjaat nähdessään. Miniä ei aivan hirveästi talutella, sillä tamma kyllä seuraa hoitajaansa ilman riimunnaruakin pienen lahjonnan jälkeen minne ikinä tämä sattuu menemäänkään. Ministä on hauska ärsyttää joitain toisia hevosia, mutta onneksi se tekee tätä vain ulkona. Sisällä ollessaan Mini osaa kyllä käyttäytyä kunnolla joutuessaan jakamaan karsinan toisen hevosen kanssa.

Pienenkokonsa vuoksi Miniä ei ratsasteta, mutta jotta se saisi hieman liikuntaa, sille laitetaan aina välistä kärryt perään. Neiti rakastaakin kärryjen vetämistä, minkä huomaa jo siitä, että tamma on tarmoa täynnä aina saadessaan kärryt peräänsä. Aivan aloittelijoita tai arkajalkoja neidin rattaille ei kuitenkaan parane laittaa. Minillä kun on taipumusta pullaamiseen eivätkä sille mene aivan hellät ohjasavut läpi. Koulukoe on Minin kanssa lähinnä säheltämistä. Se kun ei oikein malttaisi keskittyä tehtävään ohjelmaan vaan tekisi mieluusti omiaan. Tarkkuuskokeessa Mini jaksaa onneksi keskittyä ja saakin tarkkuusosuudelta yleensä parhaimmat tuloksensa. Maratonosuus ei ole aivan Minin juttu, sillä neidillä on vaikeuksia pysyä ihanneajassa lyhyine pienine jalkoineen. Toisinaan kuitenkin sattuu sellainenkin ihme, että tämä sisupussi porhaltaa kaikesta huolimatta maaliin ihanneajassa maratonosuudella.

i. Aragog v. Sevrus ii. X Marks the Spot iii. Bad Pirate
iie. My Own Girl
ie. Rising Sun iei. Jellyfish
iee. Dancing Diana
e. Wyat Candy Dash
KTK II
ei. Supernatural Evolution eii. Kunglig
eie. Candis Blomma
ee. Kayleigh's Curley Pemble
VVJ I,SHLA I
eei. Boombox Beatsticks
eee. Kayleigh's Cutterfly

22.02.2015 minishe-o Mecutio v.d. Gateaway om. Leandra
25.03.2015 she-o Lionel v.d. Gateaway om. Creimeide
03.05.2015 she-o Parasonic v.d. Gateaway om. Calla
20.06.2015 she-t Maighread v.d. Gateaway om. Suvi
03.08.2015 she-o Yogi v.d. Gateaway om. turjake
23.11.2015 minishe-t Camomilla v.d. Gateaway om. r​eibili, VRL-10965
29.01.2016 she-t Elsbeth v.d. Gateaway om. Ceiriosen

NJ
20.03.2016 Härdelli lk 04: Minishetlanninponitammat 03/08 irtoSERT
30.06.2016 Walnut Grove Shetlands lk 04: Minishetlanninponitammat 03/07 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.