CH MITHRIL V. MOONS KTK I


@ Vibaja

Nimi Mithril v. Moons "Mikki" Rekisterinumero VH15-017-0015
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus ko Helppo B re 80cm
Väri & säkä rautiaanpäistärikkö, 103 cm Kasvattaja misery, Moondance
Syntynyt 10.01.2013 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 20.11.2015
20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I

Mithril v. Moons tuli meille huomattuani miseryn kasvattimyynti ilmoituksen eräällä usein käymälläni foorumilla. Myynnissä oli niin suomenhevosia kuin shetlanninponejakin, mutta huomioni kiinnittyi tällä kertaa shetlanninponeihin. Selailtuani myytävänä olevien ponien sukuja hyvän aikaa aloin jo tuskastua, sillä vaikutti etten tällä kertaa löytäisi suvullisesti miellyttävää lisää Gateawayn ponikantaan kunnes sitten aloin tutkiskelemaan viimeisenä olevan ponin Mithril v. Moons sukutaulua. Mithrilin sukutaulu oli juuri tarkoituksiini sopiva, joten päädyin tekemään siitä tarjouksen. Pari päivää myöhemmin misery soitti kertoakseen, että ori voisi matkustaa Hollantiin parin päivän päästä.

Mikillä on aina pilkettä silmäkulmassa eikä koskaan voi tietää mitä tämä ilkikurinen ori seuraavaksi keksii hoitajansa päänmenoksi. Oriin suosikkijekkuihin lukeutuvat muun muassa hoitajan pepun näykkiminen sekä avoimesta karsinan ovesta karkailu. Tämän herran kanssa ei saakaan antaa valppauden herpaantua hetkeksikään, sillä ori kyllä keksii uusia tapoja jekuttaa hoitajaansa lennosta. Mikille onkin tehtävä selväksi heti karsinaan astuttaessa kuka on pomo, jolloin ori jopa saattaa käyttäytyä kunnolla ainakin minuutin ennen kuin alkaa kehittelemään jekkuja hoitajansa menoksi. Harjauksesta Mikki pitää ainakin jos hoitaja unohtaa jättää harjapakin karsinan sisäpuolelle oriin ulottumattomiin. Herra kun ei tiedä mitään parempaa kuin harjapakin sisällön levittäminen ympäri karsinaa. Varusteet ori sentään antaa laittaa ilman jekkuiluja. Talutettaessa Mikki on säikkyvinään puskissa piileskeleviä mörköjä, vaikkei sitä oikeasti pelota kunhan huvikseen haluaa aiheuttaa taluttajalleen pari harmaata hiusta lisää. Mikki tarhataan aina oma kokoistensa toisten orien kanssa, sillä herralla on taipumusta haastaa riitaa itseään isompien orien kanssa. Valitettavasti vain Mikki jää usein itseään isompien jalkoihin pienen kokonsa vuoksi, joten se olisikin syytä pitää kaukana isoista hevosista.

Ratsastettaessa Mikki aina testaa ratsastajaansa aluksi, mutta kun sille kerran tekee selväksi kuka määrää käyttäytyy se jatkossa siivosti. Tosin mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään Mikki pukittaa tämän oitis kentän pintaan pölyä nielemään. Valppaan ja napakan ratsastajan kanssa Mikki kuitenkin toimii hyvin niin koulu- kuin esteratsastuksenkin saralla.Mikin askellus on hyvin joustavaa ja pehmeää, joten siinä on helppo istua jopa ravissa. Tämän herran kanssa tulee aina käyttää voimakkaita ja selkeitä apuja, sillä pienet hennot avut ori jättää tyystin huomiotta. Koulua Mikki vääntää vähän vaihtelevasti. Joinain päivinä ori on hyvin kuulolla ja suoriutuu vaadituista liikkeistä kun taas toisina päivinä oria ei huvittaisi edes yrittää koululiikkeiden vääntämistä. Näinä huonoina päivinä oriille saakin vääntää asiat rautalangasta ennen kuin se suorittaa vaaditut liikkeet edes tyydyttävästi. Esteillä Mikki on reipas, muttei kuitenkaan mikään kuumakalle. Ori hyppää hyvällä tekniikalla eikä pelkää hypätä erikoisemmistakaan kulmista. Herralla on kuitenkin ikävä tapa kieltää esteillä mikäli sitä ei aja tarpéeksi reippaasti eteenpäin ennen esteitä. Maastossa Mikki on aina menossa eikä oikein malttaisi pysyä rauhallisemmassa tahdissa. Mikki ei kuitenkaan säiky ellei vastaan sitten tule tuhatta ja sataa kaahaava punainen ferrari joita herra tuntuu kavahtavan yli kaiken.

i. Taikajoen Heretic
YLA II
ii. Mäntysuon Heretic
Ch,KTK II
iii. Mäntysuon Immortal
iie. Little Mariah
KTK III
ie. Rubinan Toka-Vekara iei. Conna Snapjack
KTK III
iee. Laakson Gaia
e. Violan Mithra
KTK III,ERJ III,VVJ III,YLA II,SHLA II
ei. Riihimäen Loordi
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ II,VVJ I,YLA II
eii. Lumiputouksen Ludwig
eie. Pölhönmajan Kreetta
ee. Kendra v. Raad eei. Skovdigets Startpaket
Ch, KTK III
eee. Skovdigets Pandora
VIR MVA Ch,KTK III

21.03.2015 she-t Päivärinteen Tabitha om. Ratsutila Gateaway

NJ
09.08.2015 Heili lk 05: Shetlanninponiorit 02/12 irtoSERT
17.08.2015 Moondance lk 03: she-orit 04/11 irtoSERT
12.01.2016 Knockturn Ponies lk 03: Shetlanninponiorit 03/12 irtoSERT
05.03.2016 Adina lk 01: Shetlanninponioriit 04/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua ja esteitä Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


PÄIVÄKIRJA

06.01.2015 Saapuminen Gateawayhin
Herättyäni tänään tavallistakin aikaisemmin mietin hetken miksi olin laittanut herätyskellon soimaan tuntia aikaisemmin kuin normaalisti kunnes muistin, että minun oli tarkoitus noutaa Mikki Schipolin lentokentältä parin tunnin päästä. Nappasin nopeasti itselleni aamiaista, että ehtisin ratsastaa aamun hevoset ennenkuin minun pitäisi lähteä lentokentälle. Aamuratsastuksen jälkeen olin hieman myöhässä aikataulusta, joten jätin suihkun välistä ja vaihdoin vain nopeasti vaatteet. Onneksi matkalla kentälle ei ollut ruuhkia, joten ajamalla hieman ylinopeutta onnistuin saapumaan lentokentälle ajoissa ennen Mikin lennon laskeutumista. Odotin kärsimättömästi rahtilentojen alueella kunnes lopulta mies talutti luokseni laihan ja nuutuneen näköisen shetlanninponioriin. Mies kertoi samalla kun tarkastelin oria matkan menneen hyvin. Tarkastettuani Mikin ja todettuani sen olevan kunnossa talutin oriin traileriin, missä sitä odotti täysi heinäverkko, jonka kimppuun herra hyökkäsi oitis. Ajomatka Gateawayhin sujui rauhallisesti ja pian ori seisoikin tallinpihalla katsoen uteliaasti ympärilleen. Annettuani Mikin katsella hetken ympärilleen talutin sen talliin, missä se sai karsinapaikan vanhan oriherrani CRS Scarlet Brigadierin vierestä. Tarkastettuani oriin vielä kertaalleen jätin sen tutustumaan uuteen karsinaansa.
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.