MOWGLI V.D. LOW EV-II


@ kasvattaja
Nimi Mowgli v.d. Low "Mo" Rekisterinumero VH14-029-0537
Rotu saksalainen ratsuponi-ori (63.7695%%) Koulutus re 130cm
Väri & säkä punaruunikko, 147 cm Kasvattaja indy,Lowland Stud
Syntynyt 17.11.2014 GER (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
6 - 8 - 7 - 6 - 9 = 38p EV-II

Mowgli v.d. Low on toinen Lowland Studista meille tullut kasvatti. Mowglissa ihastuin ensi silmäyksellä sen sukutauluun myynti-ilmoituksen nähdessäni. Kaivoinkin oitis puhelimen taskustani ja kysäisin oriin kasvattajalta olisiko varsaa mahdollista tulla katsomaan. Onneksi Mowglin kasvattajalle sopi tapaaminen jo parin päivän päästä, joten pari päivää myöhemmin huomasin tallustelevani Lowland Studin Saksan toimipisteen pihamaalla innokkaasti rupatellen tallin omistajattaren indyn kanssa. Siinä rupatellessamme indy ohjasi minut kuin vai vihkaa varsalaitumelle ja osoitti minulle riemunkirjavan varsalauman joukosta ruunikon orivarsan, jota olin tullut katsomaan. Mowgli ei aivan heti tullut meitä vastaan varsalaitumen portille muiden varsojen mukana vaan jäi tutkailemaan vieraita hetkeksi hieman kauempaa. Lopulta indy sai orivarsan kuitenkin houkutelluksi luoksemme, jolloin saatoin tutkia varsan kunnolla. Olin tyytyväinen näkemääni joten pian siirryimme toimistoon hoitamaan paperit kuntoon ja sovimme samalla, että Mowgli saisi matkustaa uuteen kotiinsa heti vieroituksensa jälkeen.

Mowgli eli tutummin vain Mo on luonteeltaan oikea villiviikari, jonka menossa on vaikea pysyä. Ori on pohjattoman utelias ja työntääkin turpansa aina sinne minne ei pitäisi. Olenkin joutunut kutsumaan eläinlääkärin paikalle useammin kuin kerran oriille sattuneiden haavereiden takia. Mo ei nimittäin ole ainoastaan pohjattoman utelias, mutta myös oikea lukkoseppä ja osaakin avata kaiken maailman solmut ja lukot munalukkoa lukuunottamatta. Tämän takia oriin karsinan ovi olisi syytä lukita kunnolla, ettei se vain pääse lähtemään yksinäisille tutkimusretkilleen. Mota saakin usein olla hakemassa milloin mistäkin osasta tilan maita, mutta kaikeksi onneksi herra kyllä tulee luokse kuullessaan nimeään huudettavan. Harjattaessa Mo ei jaksaisi kauhean kauan seistä aloillaan eikä kiinnisitomisestakaan ole tämän kahlekuninkaan kanssa pahemmin hyötyä. Oriin tepsiikin parhaiten pieni ärähdys mikäli sen haluaa saamaan seisomaan aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Varusteet Mo antaa laittaa kiltisti, vaikkei aina heti annakaan laittaa kuolaimia suuhunsa. Pienen maanittelun jälkeen Mo kuitenkin lopulta ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa ilman sen kummempia vastaväitteitä. Talutettaessa herra olisi kokoajan menossa vähän joka suuntaan, sillä ympäristössä tapahtuu kokoajan niin paljon jänniä asioita. Taluttajan olisiki syytä pysyä tiukasti omassa kannassaan eikä antaa orin päättää meno suuntaa. Muiden hevosten seurassa tämä rasavilli oripoika osaa jopa käyttäytyä, vaikka toisten orien lähettyvillä pientä uhittelua onkin nähtävissä.

Ratsastettaessa Mo on hyvin energinen ja toisinaan vaikeasti hallittavissa. Oriilla kun tuppaa välillä olemaan virtaa liiaksi asti, joten siinä kyydissä eivät aivan aloittelijat pärjää. Runsaat puolipidätteet ovatkin must Moon kanssa mikäli sen kanssa haluaa selvitä kunnialla. Ori tosin tuppaa välillä olemaan oikea luupää eivätkä aivan pienet avut usein mene perille asti. Tämän herran kanssa olisikin näin ollen syytä käyttää voimakkaita ja selkeitä ohje-ja pohjeapuja, mikäli haluaa apujen menevän varmasti perille. Moon askellus on kaunista katseltavaa, mutta kauniista askelluksesta huolimatta oriista ei ole kouluponiksi. Herralta kun puuttuu kokokaan keskittymiskyky eikä se jaksakaan keskittyä koululiikkeiden vääntämisen kovinkaan kauan. Esteillä Mo sen sijaan on omaa luokkaansa. Ori kääntyisi, vaikka kolikon päällä niin pyydettäessä eikä arastele hypätä erikoisempienkaan esteiden yli. Vanhemmiltaan Mo on myös perinyt hyvän hyppytekniikan, minkä ansiosta se leijailee keveästi hankalimpienkin esteiden yli. Maastossa Mossa on pidättelemistä. Ori kun tuntuu kuvittelevan, että koko maastoretken pitäisi olla yhtä laukkapätkää.

i. Muscotsmoscow Champ
rp(54.6875%)
ii. Nurias Nöflinge
rp (46.875%)
iii. Nurias Juvelier
VIR MVA Ch,KTK II
rp (37.50%)
iie. Golden Canelle CRP
rp (56.25%)
ie. Yoggi Mirtillo
rp (62.5%)
iei. Art Hayk Vulcan
rp (50%)
iee. Chopiniana Kel
KTK II
rp (75%)
e. Taffy du Low
rp (72.8515625%)
ei. Mulberry Todd
rp (75.78125%)
eii. Art Tar-Alcarin
rp (68.75%)
eie. Canada Rod
rp (82.8125%)
ee. Mulberry Purpleplum
rp (69.921875%)
eei. Kelmin Nancho
rp (58.59375%)
eee. Pacamacamecro Champ
rp (81.25%)

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.