NATURAL MOCHACCINO SOLO


@ Landgestüt Celle

Nimi Natural Mochaccino Solo "Mokka" Rekisterinumero VH15-031-0287
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja Yogi(VRL-00072), Solo
Syntynyt 03.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Pitkään olin jo himoinnut Sololaista esteratsua talliini kun sitten huomasin Solon tammikuiset kasvattimarkkinat vieraillessani tallin kotisivuilla. Myytävänä oli toistaan upeampia estevarsoja, mutta huomioni kiinnittyi kaksi polviseen ruunnikkoon orivarsaan nimeltä Natural Mochaccino Solo, jonka isänä toimi tunnetun Skurvash puoliverisiittolan ERJ:n laatuarvostellusakin palkittu ori Mordecai PB. Havaittuani myös orivarsan emän suvullisesti mieleisekseni jätin varsasta sen kummempia ajattelematta ostotarjouksen. Onnekseni kukaan muu ei ollut vielä ehtinyt kiinnostua Natural Mochaccinosta, joten herran kasvattaja Yogi myi sen mieluusti meille Hollantiin. Allekirjoitettuani kauppakirjan Yogi ajoi Natural Mochaccinon samantien lähimmälle lentokentälle, mistä se lennätettiin seuraavalla rahtilennolla Hollantiin.

Mokaksi ristitty ori taitaa uhittelemisen jalontaidon ja sille täytyykin näyttää kaapin paikka heti karsinaan sisään astuttua. Tiukka komentaminenkaan ei tosin aina tepsi ja ori saattaakin esitellä hampaitaan tai yrittää liiskata hoitajansa karsinan seinää vasten. Mokalle ei kuitenkaan missään nimessä saa antaa periksi, sillä aikansa riehuttuaan ori yleensä antaa periksi ylimielisesti tuhahtaen, mikäli sen temput eivät tee hoitajaan minkäänlaista vaikutusta. Ruoka-ajat ovat Mokan kanssa aivan mahdottomia. Heti ruokakärryn nähdessään ori alkaa pitää sietämätöntä meteliä kiihkeästi hirnuen ja karsinansa ovea paukuttaen eikä lopeta ennen kuin saa kaura-annoksensa eteensä. Mokan karsinaan ei muuten kannata mennä ruoka aikaan, sillä ori puolustaa mustasukkaisesti ruokaansa. Harjattaessa ori on kutiavinaan kaikkialta, vaikkei se mitään oikeasti kutia kunhan teeskentelee. Vihaisesti hännällä viuhtominen ja luimistelu kuitenkin kuuluvat oriin tapoihin osoittaa, ettei se pidä harjattavaksi joutumisesta. Varusteet Mokka sentään antaa laittaa mukinoimatta, vaikka välillä viskeleekin päätään niin ettei suitsia tahtoisi saada laitetuksi. Talutettaessa Mokalle on ehdottomasti laitettava ketju suuhun tai touhusta ei tule yhtään mitään oriin pomppiessa vähän joka suuntaan. Tammoille Mokka keikistelee minkä kerkiää, mutta toisten orien läheisyyttä Mokka ei voi sietää ja käykin näiden kimppuun purien ja potkien mikäli vain saa tilaisuuden.

Ratsastettaessa Mokka ei ole yhtään sen helpompi kuin maastakaan käsiteltäessä. Mikäli oriin ratsastaja tietää mitä tekee meno saattaa näyttää lasten leikiltä, mutta mikäli ratsastaaja on vähäänkään epävarma tekemisensä suhteen tämä herra kyllä osaa käyttää tilaisuuden hyväkseen. Mokka on myöskin hyvin herkkäavuille ja kaikenlainen kylkiin potkiminen tai suusta repiminen saavat sen esittämään vastaväitteitä lähinnä pukittelun muodossa. Ori tarvitseekin määrätietoisen ja jämäkän ratsastajan, joka samalla osaa käsitellä uppiniskaista oria silkkihansikkain. Mokan pitkä matkaavoittava askellus on eduksi pitkillä esteväleillä, mutta suhteutetuihin väleihin isolaukkaisen oriin on vaikea mahtua. Mokka täytyykin pitää kokoajan hyvin koottuna, jolloin lyhyetkään estevälit eivät tuota sille vaikeuksia. Hankalistakin käännöksistä ori selviää mainiosti, mutta ratsastajan täytyy aina pitää huolta oikean ponnistuspaikan löytämisestä, sillä oriilla on taipumusta lähteä hyppyyn aivan liian aikaisin. Maastossaa Mokka on aikamoinen hätähousu eikä se oikein tahtoisi pysyä nahoissaan etenkään metsäpoluilla, joilla ympäristössä on niin paljon kaikkea uutta nähtävää.

i. Mordecai PB
Ch,KTK II,ERJ I
ii. Czar Mortimer
ERJ I,YLA I
iii. Mordalfus
VIR MVA Ch,ERJ I,YLA I
iie. Czarina Iluminada
ERJ I
ie. Mortifera PB
KTK II,YLA II
iei. Czar Khorutan
ERJ I
iee. Mortician PB
KRJ I
e. Skinny Mocha Flow ei. Tyson Woods
ERJ I
eii. Raison W!
ERJ I,YLA III
eie. Pickles Krug
Ch,KTK III,ERJ II
ee. Donatella Woods
ERJ III
eei. Don Quartello A
eee. Jade Lilith

22.05.2015 fwb-o Mocha Smoothie Prime om. Pierre

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.