NEOCLASSIC EV-II


@ De Wiemselbach

Nimi Neoclassic "Neo" Rekisterinumero VH14-044-0449
Rotu holstein - ori Koulutus ko Vaativa A re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 165 cm Kasvattaja sparrow-mind, Shangri La
Syntynyt 04.11.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
5 - 10 - 10 - 5 - 6 = 36p EV-II

Neoclassic tuli meille Shangri Lasta vieraillessani tallin avoimien ovien päivässä. Mieheni oli jo etukäteen varoittanut ettei kotiin ole tulemista, mikäli traileri pullistelee hevosia, mihin olin vain murahtanut jotain epämääräistä. Paikan päälle päästyäni suuntasin kulkuni ensin orikavalkaadin esittelyyn, minkä jälkeen vuorossa ilmoitettiin olevan myytävien varsojen esittely. Pakkohan niitä varsoja oli jäädä katsomaan ja ihastelemaan. Parin varsan kohdalle merkkasin vielä tähden, jotta tietäisin tiedustella lisätietoja oikeista varsoista kunhan tapahtuma olisi ohi. Suurimman osan yleisöstä lähdettyä etsinkin tallin omistajattaren sparrow-mindin käsiini ja tein tarjouksen kahdesta varteen otettavasta orivarsasta. Neuvoteltuamme hetken hinnasta sparrow-mind hyväksyi kuin hyväksyikin tarjoukseni, jolloin siirryimme toimistoon allekirjoittamaan varsojen kauppakirjat ja täyttämään rekisteröinti paperit. Hetken pähkäilyn jälkeen varsat saivat nimekseen Neoclassic ja Psychopath.

Neo on luonteeltaan hyvin maltillinen ja suhtautuu luottavaisesti jokaiseen elävään sieluun. Oriin ylenpalttinen luottamus voi tosin joskus olla huonokin asia, sillä ori ei tunnu tajuavan, että joistakin hevosista/ihmisistä olisi syytä pysyä kaukana. Neo on paitsi hieman naiivi myös pohjattoman utelias minkä takia herraa on pidettävä tarkasti silmällä ettei se vain työnnä turpaansa sopimattomiin paikkoihin ja loukkaa itseään. Hoidettaessa ori on kuitenkin hyvin rauhallinen eikä sitä täydy edes sitoa kiinni, sillä Neo kyllä jaksaa seistä hyvin aloillaan hoitotoimenpiteiden ajan. Harjaamisesta Neo kyllä nauttii, mutta oriin peseminen on työn ja tuskan takana. Neo kun tuppaa aristelemaan vettä eikä pesu näin ollen kuulu oriin suosikkiasioihin. Neon pesemiseen tulisikin näin ollen varata runsaasti aikaa, sillä ori kyllä osaa tehdä hoitajansa työn hankalaksi ellei tämä pysy jämptinä. Varusteet Neo antaa laittaa ilman vastusteluja. Talutettaessa ori seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä minne ikinä tämä meneekin eikä edes jää tammojen perään huutamaan. Neon kanssa on oltava todella tarkkana kenen kanssa sen päästää samaan tarhaan, sillä hieman naiivin luonteensa takia Neo joutuu helposti muiden voimakastahtoisempien orien kiusaamaksi. Ori itse ei tosin haasta riitaa vaan yrittää olla kaikkien kaveri.

Ratsuna Neo on erittäin kuuliainen ja miellyttämishaluinen, minkä lisäksi ori on myös nopea oppimaan uutta. Ratsastajansa apuja ori tottelee säntillisesti eikä koskaan temppuile. Neo tosin tarvitsee selkeät avut, sillä ori ei ole mikään automaatti joka tajuaisi apuja, jotka ovat vain vähän sinnepäin. Ori on myöskin suhteellisen herkkä suustaan joten aivan aloittelijoiden ratsuksi siitä ei ole. Neon omaa lennokkaat ja pitkät askeleet, joista löytyy tietynlaista näyttävyyttä. Koulua Neon kanssa ei kuitenkaan kisata, vaikka oriilla olisi lahjoja sillekin saralle. Sen sijaan Neon kanssa painotetaan esteratsastukseen, mutta koulua oriin kanssa pyritään vääntämään pari kertaa viikossa vaihtelun vuoksi. Esteillä Neo on kuitenkin omimmillaan ja yltääkin helposti huippusuorituksiin mikäli selässä vain istuu osaava ratsastaja. Ori on paitsi nopea myös ketterä ja kääntyisi, vaikka kolikon päällä, mikä on ehdottomasti etu uusinnassa. Vesiesteitä Neo saattaa hieman kytätä, mutta kaikkien muiden esteiden yli ori hyppää vaivattomasti näyttivät ne kuinka kummallisilta tahansa. Maastossa ori ei säiky turhia, mutta kovista äänistä ori ei pidä joten sen kanssa olisikin syytä vältellä valtateitä.

i. Neorealism Vegas ii. Rocco Luno iii. Roquefort PB
ERJ I
iie. Champ Luno
ie. Appletiti SIN iei. Chizuru SIN
KRJ I
iee. Lolita d'Armens
e. Wister Terracotta ei. Curioso COS eii. Coubriozo PK
ERJ II
eie. Incarna M
ERJ III,YLA II
ee. Tempestar PB
ERJ I
eei. Best of 54's
Ch,ERJ I
eee. Passion Ball SWA
ERJ I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.