NERYWICK SWANDANCE EV-III

kuvat tulossa

Nimi Nerywick Swandance "Danny" Rekisterinumero VVH15-027-0214
Rotu new forest - ori Koulutus re 110cm
Väri & säkä rautias, 139 cm Kasvattaja elen
Syntynyt 01.04.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.06.2015
0 - 8 - 3 - 2 - 2 - 3 = 18p. EV-III

Nerywick Swandance hankittiin ikään kuin vahingossa, sillä en oria ostaessani huomannut sen olevan sukua meillä jo majailevalle Nerywick Trinitylle. Tarkemmin sanottuna näillä kahdella on sama isä, mutta toisaalta Swandancen isälinja on sen verran upea, etteipä tuo paljon haittaa, vaikka samasta isälinjasta olisikin useampi hevonen tallissa. Swandance hankittiin meille ystävättäreltäni eleniltä tämän jälleen kerran kaupitellessa upeita ponivarsojaan eräällä usein vierailemallani foorumilla. Swandance oli yksi harvoista vielä jäljellä olevista varsoista ja minun kävi hieman sääliksi raudikkoa orivarsaa, joten päädyin tekemään siitä tarjouksen. Ystävättäreni elenin kanssa sovimme, että orivarsa, joka sai nimen Nerywick Swandance voisi muuttaa uuteen kotiinsa Hollantiin täytettyään vuoden, mutta sattuneista syistä Swandance pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa vasta neljä vuotiaana.

Luonteeltaan Danny on suurimmanosan ajasta kuin aito herrasmies, mutta löytyy myös niitä hetkiä, jolloin oriilla on pilkettä silmäkulmassa. Onneksi näitä vekkuli päiviä on Dannyllä vain harvoin, mutta silloin kun oriille sellainen sattuu on hoitajan syytä pitää varansa, sillä koskaan ei tiedä mikä metku seuraavaksi pälkähtää oriin päähän. Hoidettaessa Danny seisoo hyvin aloillaan kiinni sitomattakin, joten sen voi aivan hyvin pitää vapaana karsinassaan hoitotoimenpiteiden ajan. Karsinan ovi olisi tosin syytä sulkea, sillä Danny kyllä karkaa avoimesta karsinan ovesta omille teilleen. Harjauksesta ori pitää muuten, mutta kavioiden putsaaminen ei varsinaisesti kuulu Dannyn suosikkiasioihin. Oriin kaviot olisikin syytä putsata vauhdilla, sillä kovin kauaa ei Danny jaksa kavioitaan ylhäällä pitää. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Dannyn kanssa saa olla jatkuvasti varuillaan, sillä orilla on taipumusta säikkyä olemattomia taluttajansa huomion herpaantuessa ja kiskaista riimunnaru tämän käsistä. Muiden hevosten seurassa Danny käyttäytyy aina viileän asiallisesti eikä haasta riitaa, vaikka toinen ori sille tulisikin kukkoilemaan.

Ratsastettaessa Dannylle on näytettävä heti selkäännoustua kuka määrää tai ori kyllä vie ratsastajaansa kuus nolla. Jääräpäinen oriherramme tarvitseekin ratsastajan, joka on vähintään yhtä jääräpäinen kuin ori itse eikä anna tälle periksi missään tilanteessa. Kun orille on kerran näytetty kuka on pomo ei se kuitenkaan yritä mitään temppuja vaan alistuu mukisematta ratsastajansa tahtoon. Ohjasapujen kanssa saa Dannyn kanssa olla ajoittain melko kovakätinenkin, sillä silkin pehmeät ohjasavut eivät tunnu menevän millään perille rautasuun omaavalle oriherralle. Esteillä Danny ei ole liian vauhdikas tai liian laiska vaan etenee radalla ratsastajansa määräämää tahtia. Kovin nopea tai ketterä Danny ei kuitenkaan ole ja ratsastajan onkin valittava tiet fiksusti uusinnoissa, jotta orin kanssa pysytään enimmäisajassa. Danny ei kuitenkaan säiky erikoisempiakaan esteitä tai ole turhan tarkka ponnistuspaikan suhteen, joten sen kanssa voi tulla esteelle hieman vinostikin, sillä ori kyllä hyppää esteen yli kulmasta kuin kulmasta.

i. Sandi's Swanheart ii. Hopearinteen Bruno iii. Joya's Fe
iie. Browny Corelia
ie. Mäntysuon Winterheart iei. Mäntysuon Dalamar
iee. Liinun Desiré
e. Nerywick Nightingale ei. A.D. Trigger eii. Colour by Design
Ch
eie. Dinlation
ee. Frosty Forest's Mimosa May eei. Ficture Leonárdo
eee. Fruity Fruit

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastettuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.