OLDFINION BOLVAR KTK II


@ Beate Langels

Nimi Oldfinion Bolvar "Bolle" Rekisterinumero VH15-013-0143
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja yersinio,Oldfinion Dressage
Syntynyt 20.06.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.03.2016
19 + 18 + 17 + 20 = 74p. KTK-II

Oldfinion Bolvar tuli meille Oldfinion Dressagen kesän 2015 kasvattimyynnistä kun etsiskelin uusia lyhyt sukuisia oldenburgeja talliin. Yersinion mainostaessa Oldfinion Dressagen kesäistä kasvattimyyntiä eräällä usein vierailemallani foorumilla en voinutkaan vastustaa kiusausta vilkaista millaisia hevosia olisi tällä kertaa tarjolla. Joukossa oli muutama erittäin lupaavan tuntuinen kasvatti joista osa ei ollut edes vielä syntynyt, mutta päädyin lopulta tekemään tarjouksen jo peruskoulutetusta 3-vuotiaasta oldenburg oriista Oldfinion Bolvar. Bolvar tuli hieman tuntemattomammasta ja uudehkosta suvusta, joten se soveltui täydellisesti täydentämään Gateawayn oldenburg kantaa. Niinpä olinkin iloinen yersinion hyväksyttyä tarjoukseni Bolvarista.

Luonteeltaan Bolle on hivenen levoton, mutta pohjimmiltaan kuitenkin erittäin kiltti oriherra, joka kuitenkin välillä unohtaa käytöstavat innostuessaan liikaa. Onneksi oriilla on kuitenkin yleensä moitteettomat käytöstavat ja se innostuu vain harvoin. Suurimman osan ajasta Bolle kuitenkin tottelee hyvin hoitajaansa eikä pahemmin temppuile. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Bolle olisi kuitenkin viisainta sitoa kiinni, sillä etenkin tammojen lähettyvillä herra voi olla hieman arvaamaton. Harjattaessa Bolle yleensä nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta, muttei kuitenkaan jaksa kauhean kauan seistä paikoillaan puunattavana. Erityisesti herran kaviot olisi syytä putsata vikkelään, sillä ori tempaisee jalkansa hoitajansa otteesta äkkiä, mikäli kavioiden putsauksessa kestää herran mielestä liian kauan. Kaikeksi onneksi herra ei kuitenkaan lätkäise kavioitaan hoitajansa varpaille vaan laskee jalkansa kauniisti alas. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Bolle saattaa vähän säikkyä puskissa piileskeleviä mörköjä, mutta lopettaa moiset pelleilyt nopeasti mikäli hoitaja vain pysyy rauhallisena. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy suurimmalti osin asiallisesti, mutta saattaa hieman uhitella toisille oreille tammojen ollessa lähettyvillä.

Ratsuna Bolle on mukautuvainen ja mielyttämisenhaluinen eikä paljoa välitä kuka selkään nousee. Ori hyväksyykin selkäänsä ratsastajan kuin ratsastajan niin kauan kun ratsastaja vain pysyy varmana eikä anna oriille periksi. Bolle nimittäin osaa luistaa työnteosta ratsastajan huomion herpaantuessa muualle eikä aina jaksaisikaan keskittyä täysillä työntekoon. Bolle myös pitkästyy helposti ja sen kanssa olisikin tärkeää vaihdella harjoituksia runsaasti niin ettei ori pääse pitkästymään. Ratsastajaltaan Bolle vaatii voimakkaat ja selkeät avut, sillä aivan hiuksenhienot avut ori kyllä osaa jättää huomiotta. Bolle ei myöskään ole mikään automaatti vaan edellyttää ratsastajaltaa johdonmukaisuutta ja tarkkuutta, mikäli tämä haluaa selvitä vaativa GP radan oriin kanssa virheittä. Kouluaitojen sisäpuolella ori on kuitenkin omimmassa elementissään kunhan sen vain saa ensin keskittymään kunnolla työntekoon, sillä keskittyessään Bolle suoriutuu vaativan tason koululiikkeistä helponnäköisesti.

i. Boseirre ii. Ballard iii. Baptiste
iie. Quartilla
ie. Tempest iei. Udom
iee. Talin
e. Adrianne ei. Lawford eii. Ekhford
eie. Naenia
ee. Ariane eei. Pacer
eee. Ariette

ei jälkeläisiä

NJ
06.12.2015 Oldfinion Dressage lk 02: oldenburg orit 02/05 irtoSERT
30.06.2016 Olfinion Dressage lk 01: Oldenburg orit 03/06 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.