VIR MVA CH OLDFINION DOROTHEA KTK II


@ Beate Langels

Nimi Oldfinion Dorothea "Dora" Rekisterinumero VH15-013-0089
Rotu oldenburg-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä rautias, 166 cm Kasvattaja yersinio,Oldfinion Dressage
Syntynyt 11.03.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 27.06.2016

Kantakirjattu 20.03.2016
19 + 20 + 19 + 18 = 76p. KTK-II

Oldfinion Dorothea on kolmas meille tullut oldfinionalainen eikä jää sukunsa puolesta yhtään huonommaksi kuin kaksi aiemmin Olfinionista hankkiimani oldenburgia. Dorothea tosin hankittiin meille lähinnä emänsä takia, sillä olin ihaillut sen emää Luxorius Silk jo pidempään hieman kauempaa. Dorothean isä Umberto ei sekään näyttänyt yhtään hassumalta, olihan ori sekä kantakirjattu että krj palkittu. Niinpä tein Dorotheasta tarjouksen sen kummempia miettimättä, vaikka mieheni pudistelkin päätään tyytymättömänä vieressäni naputellessani ostotarjousta sähköpostitse. Kauan minun ei täytynyt yersinion vastausta odotella mailin lähetettyäni, sillä sain hyvin pian paluu postilla viestin, jossa minua kehotettiin tulemaan hakemaan Dorothea uuteen kotiinsa.

Luonteeltaan Dora on hyvin itsenäinen eikä viihdy seurassa kovinkaan hyvin. Vaikkei tamma olekaan mikään hirmuisen sosiaalinen hyväksyy se silti ihmisen lähelleen vaikka onkin uusien ihmisten lähettyvillä varautunut. Rauhallinen äänensävy ja lempeät otteet saavat Doran kuitenkin vakuuttuneeksi ettei uusi tulokas aio sille pahaa. Harjauksesta Dora kyllä pitää kunhan sitä vain muistaa harjata hellin ottein, sillä herkkänahkainen tamma vetää äkkiä herneen nenään mikäli sitä harjaa turhan kovaotteisesti. Tamman mielialoja kannattaakin harjatessa tarkkailla seuraamalla sen korvien asentoa tai tamman hännän liikkeitä. Varusteet Dora antaa laittaa mukisematta kunhan satulavyön vain muistaa kiristää hellävaroen niin ettei tamman iho joudu satulavyön väliin. Talutettaessa Dora seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä eikä piittaa edes ohi kulkevien orien yrityksistä flirttailla. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy aina asiallisesti eikä aiheuta hankaluuksia.

Ratsastettaessa Dora on vähän omalaatuinen eikä oikein jaksaisi keskittyä itse tekemiseen. Tamman keskittymisen saa kuitenkin pysymään harjoituksissa kunhan sille teettää riittävästi erilaisia harjoituksia. Mikäli yhtä ja samaa harjoitusta teettää tammalla liian pitkää alkaa sen huomio herpaantua ympärillä tapahtuviin mielenkiintoisempiin asioihin. Doran askellus ei ole kaikista puhtaimmasta päästä, mutta neidin askellus on hyvin ilmavaa ja elegantin näköistä. Ratsastajalle Doran askellajeista etenkin ravi voi olla hankala istua. Koulua Dora vääntää aina mielellään ja onkin innoissaan päästessään töihin. Tamma yrittää aina parhaansa ratsastajansa miellyttämiseksi, mikä näkyy usein hyvinä tuloksina. Epäselkeitä apuja Dora ei kuitenkaan siedä, vaikka muuten onkin hyvin tottelevainen, joten ratsastajan apujen olisi syytä olla tarkat ja selkeät. Dora ei myöskään suunnattomasti ilahdu kovakouraisesta käsittelystä ja esittääkin eriävän mielipiteensä pukittelemalla. Doraa tulisikin käsitellä silkkihansikkain, jolloin se kyllä vastaa ratsastajansa apuihin täsmällisesti ja nopeasti.

i. Umberto
KTK II,KRJ III
ii. Vittorio
KTK II,KRJ III
iii. Vittore
iie. Rebelle
ie. Honeyblond
KTK II,KRJ III
iei. Charlemagne
iee. Blondie
e. Luxorius Silk
Ch,KTK II,KRJ I
ei. Luxorius de Poéme
KRJ III
eii. Laviar
eie. Last Piece
ee. Silken Keller eei. Sirius
Ch,KRJ II,YLA II
eee. Lilyrose

ei jälkeläisiä

NJ
27.07.2015 Oldfinion Dressage lk 04: oldenburg tammat 01/07 BIS3,MVA-SERT
06.08.2015 Ponitila Adina lk 06: Oldenburg tammat 02/08 irtoSERT
13.12.2015 Satulinna lk 10: Oldenburgit, tammat 01/11 BIS5,MVA-SERT
10.03.2016 Oldfinion Dressage lk 01: oldenburg tammat 02/11 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.