PÄIVÄRINTEEN BELLISSA


@ kasvattaja

Nimi Päivärinteen Bellissa "Bel" Rekisterinumero VH15-017-0408
Rotu shetlanninponi - tamma Koulutus ko Helppo B
Väri & säkä ruunikko, 101 cm Kasvattaja JP, Päivärinne
Syntynyt 13.06.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Päivärinteen Bellissa tuli meille Päivärinteen todennäköisesti viimeisestä kasvattimyynnistä kesäkuussa 2015. Huomatessani tallin omistajattaren JP:n laatiman netti-ilmoituksen kiinnostuin oitis, sillä tallissa olevat entiset Päivärinteen kasvatit olivat osoittautuneet mainioiksi suoritusponeiksi. Soitinkin oitis JP:lle kysyäkseni voisinko tulla katsomaan myytävänä olevia poneja. JP ilmoitti, että voisin tulla varsoja katsomaan heti seuraavana päivänä. Saavuttuani Päivärinteeseen puhelunjälkeisenä päivänä oli JP minua vastassa tallin pihalla ja ohjasi minut oitis varsalaitumelle, jossa peuhasi kolme vastavieroitettua shetlanninponi varsaa. Ihastuin oitis emänsä viereltä meitä uteliaasti katselevaan ruunikkoon tammavarsaan, jolla JP kertoi olevan hyvän suvun. Saimme lopulta houkuteltua ujon tammavarsan tulemaan tarhan portille meitä tervehtimään kun toiset kaksi olivat ensin käyneet toteamassa, ettei meillä ollut niille mitään syötävää. Katsastettuani varsan huolellisesti siirryimme JP:n kanssa tallintoimistoon laittamaan paperit kuntoon. Ujolla tammavarsalla ei ollut vielä nimeä, mutta hetken pähkäiltyämme päädyimme JP:n kanssa nimeämään varsan Päivärinteen Bellissaksi.

Luonteeltaan Bel on sellainen arka ja ujo tammaneiti, joka ei kauhean hyvin viihdy vieraiden ihmisten seurassa. Tamma suhtautuukin karsinaansa tuleviin uusiin ihmisiin erittäin epäluuloisesti, mutta kun sille on näyttänyt, ettei tulija aio mitään pahaa myös Bel muuttuu suvaitsemaisemmaksi. Tuttujen kesken tamma on oikein sosiaalinen ja kokoajan kerjäämässä rapsutuksia. Huomion kipeä tammaneiti voisi seisoa rapsuteltavana vaikka koko päivän etenkin jos sitä rapsutellaan korvien takaa. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Beliä ei täydy sitoa kiinni, sillä tamma on sen verran maltillinen että seisoo rauhallisesti aloillaan hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajan eikä karkaa avoimestakaan karsinan ovesta. Harjauksesta tämä neiti pitää aivan erityisen paljon ja seisookin paikoillaan silmät puoliummessa nuokkuen toista takajalkaansa lepuuttaen harjauksen ajan. Varusteet Bel antaa laittaa mukisematta, vaikka vähän pullisteleekin. Taluttajaansa tamma seuraa useimmiten kiltisti, mutta haluaa aina välillä pysähtyä tien viereen ruohostamaan. Muiden hevosten seurasta Bel ei pahemmin välitä ja ärsyyntyykin helposti, mikäli sen rauhaa tullaan häiritsemään.

Ratsastettaessa Bel on hyvin tarkka ratsastajansa apujen suhteen eikä tottele epätarkkoja ja huolimattomia apuja. Bel tarvitseekin selkeät ja tarkat avut toimiakseen oikein ja jättää epäselkeät avut tyystin huomiotta. Ei siis mikään aloittelijoiden unelma etenkin kun tamma on vielä herkkä kyljistään ja pillastuu helposti mikäli sitä käsitellään turhan kovakouraisesti. Bel tarvitseekin näin ollen pehmeä apuisen ratsatsajan joka ei nyi turhaan herkkää tammaa suusta tai potki sitä kylkiin turhan kovaa. Tamman askellajit eivät ole siitä kaikkein mukavimmasta päästä, mutta niistä löytyy yllättävän paljon lennokkuutta ja näyttävyyttä shetlanninponiksi, vaikkeivät tamman askellajit ylläkään näyttävyydessä puoliveristen tasolle. Kouluratsuna Bel ei kuitenkaan ole yhtään pöllömpi ja se on saatu koulutettua aina Helppo B tasolle asti. Tamma tuntuu nauttivan päästessään esiintymään kouluradalle yleisön ja tuomareiden eteen ja tekeekin kilpailuissa aina parhaansa. Tosin olen huomannut, että mitä suurempi tammaa katseleva yleisö on sitä paremmin se suorittaa siltä vaaditut liikkeet. Kotona harjoitellessa Bel ei aina jaksaisikaan oikein keskittyä ja suorittaa siltä pyydetyt liikkeet vähän puolihuolimattomasti kun taas kilpailuissa Bel suorittaa siltä vaaditut liikkeet tunnontarkasti.

i. Dreameater Dei ii. Deatheater Dei
Ch,KTK III
iii. Huvin Tobias
KTK III,SHLA I
iie. Siobhan Dei
VIR MVA Ch,KTK I
ie. Caetlin FK
KTK III
iei. Dalbacks Bacardi
VIR MVA Ch
iee. Caelan VIL
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SHLA I
e. Päivärinteen Bonita
KTK II
ei. Jeremia Crow
KTK III,YLA II
eii. Cecam Rebellion
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Remukylän Clara
VIR MVA Ch,KTK II,YLA III,SHLA I
ee. Idya Shy Bonnie
VIR MVA Ch,KTK II
eei. Idya Jerome
eee. Bonnie and Shy Dei
VIR MVA Ch,KTK II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.