PÄIVÄRINTEEN TABITHA KTK II


@ tallin omaisuutta

Nimi Päivärinteen Tabitha "Tabby" Rekisterinumero VH15-017-0409
Rotu shetlanninponi - tamma Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä mustanpäistärikkö, 101 cm Kasvattaja JP, Päivärinne
Syntynyt 21.03.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.04.2016
18 + 16 + 19 + 17 = 70p. KTK-II

Päivärinteen Tabitha tuli meille yhdessä Päivärinteen Arthur kanssa shetlanninponitalli Päivärinteesta etsiskellessäni talliin uusia valjakkopainotteisia poneja ja hevosia. Huomatessani JP:n tarjoavan joitakin vanhempia päivärinteeläisiä jalostukseen viimeistä kertaa tartuin oitis tilaisuuteen. Ihastuin oitis mustaan tammaan Edenelle Tootsie, jolla oli vanhahtava suku, mutta JP:ltä ei valitettavasti löytynyt Tootsielle oria, joka olisi miellyttänyt silmääni. Onneksi tallissani majaile myöskin vanhahkon suvun omaava Mithril v. Moons, jonka JP kelpuutti puolisoksi Tootsielle. Niinpä Mithril sai luvan matkustaa Päivärinteeseen astumaan Tuutsien, minkä jälkeen jäinkin odottelemaan varsan syntymää. Iloni olikin suuri kun maaliskuun 2015 loppupuolella Tootsie putkautti maailmaan päistärikön tammavarsan, joka sai nimekseen Päivärinteen Tabitha.

Luonteeltaan Tabby on hyvin tasainen ja rauhallinen tammaneiti, joka rakastaa rapsutuksia. Tabbyn voikin nähdä aina kurkistelemassa karsinansa puolioven ylitse kerjäämässä rapsutuksia ja namupaloja karsinansa ohi kulkevilta ihmisiltä. Valitettavasti jatkuva herkkupalojen syönti näkyy myös Tabbyn pyöreässä ulkomuodossa ja se onkin jouduttu useammin kuin kerran pistämään teho laihdutuskuurille. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Tabbya ei tarvitse sitoa kiinni, sillä tamman mielestä hoitotoimenpiteiden aikana on hyvä ottaa torkut eikä se hevin torkuiltaan herää. Harjaamisestahan Tabby nauttii ylitse kaiken ja voisi seisoa harjattavana vaikka koko päivän, mikäli vain saisi siihen tilaisuuden. Valjaat tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Tabbya saa tuontuostakin olla kiskomassa pois tienpientareelta kasvavan ruohon kimpusta, sillä tamma haluaisi pysähtyä maistamaan jokaista vastaantulevaa ruohomätästä. Muiden hevosten seurassa Tabby ei koskaan aiheuta ongelmia vaan käyttäytyy yhtä maltillisesti kuin ihmisseurassakin.

Ajettaessa Tabbyssä on vähän laiskamadon vikaa ja sitä saakin aina ajotuokion aluksi herätellä ihan reippaasti. Kun tamma on saatu kunnolla hereille on se kuitenkin mitä reippain ajokki, joka vastaa kärkkäästi ohjastajansa ohjasapuihin. Tabbyn rattaille voikin istuttaa kenet tahansa, jolta löytyy tarpeeksi kärsivällisyyttä tamman herättelyyn, mikä voi viedä hyvinkin pitkään. Tamma ei kuitenkaan ole aivan turhan tarkka ohjasapujen kovuuden kanssa eikä sitä haittaakaan, vaikka rattaille joskus nousisikin vähän kova kätisempi ajaja. Valjakkoajon koulukokeesta Tabby ei niin pahemmin perusta, mikä näkyy alituisina työstä luistamis yrityksinä, mikäli tammalle vain tarjoutuu siihen tilaisuus. Ohjastajan olisikin syytä pysyä valppaana koulukokeen aikana, ettei tamma vain ala puuhata omiaan. Tarkkuuskokeesta Tabby sen sijaan pitää ja kulkee korvat valppaasti hörössä tehden täsmälleen niin kuin ohjastaja käskee. Marathonosuus on tammalta yleensä aika tasapaksua suorittamista eli jos nyt ei loistavasti niin ei huonostikaan. Toki on niitäkin päiviä, jolloin Tabby innostuu tekemään loistosuorituksen marathonosuudella.

i. Mithril v. Moons
KTK I
ii. Taikajoen Heretic
YLA II
iii. Mäntysuon Heretic
Ch,KTK II
iie. Rubinan Toka-Vekara
ie. Violan Mithra
KTK III,ERJ III,VVJ III,YLA II,SHLA II
iei. Riihimäen Loordi
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ II,VVJ I,YLA II
iee. Kendra v. Raad
e. Edenelle Tootsie
KTK III
ei. Rhiannon's Cannonball
YLA II
eii. Tiit's Remix
eie. Tuuliviirin Proud Forever
ee. Edenelle Serena
kadonnut
eei. Edenelle Estranged
VVJ II,YLA II
eee. Anastasia KIS

04.01.2016 she-o Bartley v.d. Gateaway om. Ratsutila Gateaway

NJ
09.04.2016 Moondance lk 03: She-tammat 02/11 irtoSERT
30.06.2016 Walnut Grove Shetlands lk 02: Shetlanninponitammat 04/11 irtoSERT
15.08.2016 Adina lk 05: Shetland tammat 04/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.