PENCALOW IRWYN KTK I


@ A. Booth

Nimi Pencalow Irwyn "Irvi" Rekisterinumero VH15-026-0016
Rotu welsh, sektio D - ori Koulutus kerj CIC2
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja Kida, Pencalow
Syntynyt 18.11.2013 (13v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 30.04.2017
25 + 24 + 25 + 25 = 99p. KTK-I

Pencalow Irwyn saapui Gateawayhin yhdessä viiden muun pencalowilaisen kanssa vierailtuani Pencalow:n kasvattimyynnissä tammikuun puolen välin paikkeilla vuonna 2015. Pääasiassa myynnissä oli ollut hieman vanhempia hevosia, vaikka joukkoon mahtui muutama nuorempikin tapaus. Olin itse kuitenkin enemmän kiinnostunut vanhemmista poneista, joista voisi saada kisakumppanin kilparadoille, vaikka heti. Katseltuani tamma laitumet läpi suuntasin kulkuni kentälle, missä parasta aikaa esiteltiin myytävänä olevia vanhempia oreja. Vähän aikaa siinä seisottuani ja katseltuani aloin jo ajatella, ettei myytävänä olevista oreista löytyisi mitään kiinnostavaa kunnes kentälle saapui eloisa ruunikko ori, jonka taluttajalla oli selkeästi vaikeuksia pidätellä menohaluja pursuavaa oria. Kuunneltuani Kidan esitelmän oriista kävi ilmi, että sen emän isä oli aikoinaan omistuksessani ollut Ffraid Caerau. Koska minua edelleen kadutti Ffraid Caeraun palauttaminen kasvattajalleen tei sen tyttären pojasta oitis tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Allekirjoitettuani Pancalow Irwynin kauppakirjan talutin sen hevosautoon odottamaan lähtöä.

Irvi on lempinimestään huolimatta sangen komea ori, joka on luonteellisestikin oikein miellyttävä pakkaus. Orilla on taipumusta olla hieman kärsimätön hoitotoimenpiteitä tehtäessä ja se saattaakin vähän näykkäistä, mikäli asiat eivät suju tarpeeksi nopeasti, mutta muuten Irvi on kaikin puolin oikein kiltti ja kultasydäminen oripoika. Harjaus ei Irvin mielestä voi mennä koskaan liian nopeasti, joten sille suoritetaan yleensä vain pikainen harjaus ellei ori sitten ole sattunut piehtaroimaan tarhan kuraisimmassa lätäkössä, jolloin se täytyy pestä ja puunata huolellisesti. Kaikeksi onneksi Irvillä ei kuitenkaan ole taipumusta piehtarointiin, joten yleensä sen karva on hyvin helppohoitoinen. Varusteet ori antaa laittaa ilman sen kummempia temppuiluja, mutta saattaa liikehtiä levottomasti paikoillaan, sillä sillä olisi kova kiire päästä ulos. Talutettaessa Irvillä on aina kiire etenkin tarhalle mentäessä, joten sille olisi hyvä laittaa ketju suuhun kontrollin pysyvyyden varmistamiseksi. Muiden hevosten seurassa ori on hieman pidättyväinen eikä mene helposti tekemään tuttavuutta muiden hevosten kanssa.

Ratsastettaessa Irvi on hyvin reipas ja kuumenee etenkin esteillä helposti. Kun puolipidätteet on kuitenkin saatu kerran ajettua läpi on Irvi oikein miellyttävä ratsu, joka kuuntelee hyvin ratsastajaansa. Tosin välillä saattaa tuntua siltä kuin istuisi tikittävän aikapommin päällä, sillä oriilla on paljon patoutunutta energiaa. Kouluratsastus ei ole niitä Irvin suosikkiasoita, mutta kyllä se sitäkin vääntää Helppo A tasolle asti, kunhan selässä istuu jämäkkä ratsastaja, joka ei anna oriin luistaa työnteosta. Irvillä kun on ikävä taipumus yrittää mennä sieltä missä aita on matalin, mikäli sitä ei vaadita tekemään koululiikkeitä kunnolla. Esteillä Irviltä ei sen sijaan täydy vaatia mitään, sillä oriille ei tulisi mieleenkään laistaa työnteosta. Irvi ei kiellä tai pysähtele ja yrittää hypätä aina yli kaikesta mitä eteen tulee, vaikkei hyppykulma olisikaan paras mahdollinen. Jalkojaan Irvi ei kuitenkaan aina kerää tarpeeksi hyvin alleen ja pudotteleekin herkästi ellei sille anna voimakkaita apuja hyppyyn lähdettäessä. Maastoesteillä Irvi nauttii varmasti eniten laukkapätkistä esteiden välillä ja ratsastajan onkin oltava tarkkana, ettei vauhdikas ori väsytä itseään ennen aikojaan. Maastoesteillä Irvin kanssa on myös oltava tarkkana lähestymisen kanssa, sillä oriilla tuntuu välillä olevan vaikeuksia oikean ponnistuspaikan löytämisessä. Maastossa Irvi on kuitenkin hyvin maastovarma eikä säiky erikoisempiakaan asioita.

i. Criallt Ifor ii. Criallt Mordwywr iii. Merrywood's Míthrim
YLA II,VWY II
iie. Criallt Morganette
ie. Aelwen Idril iei. Aelwen Morgoth
VIR MVA Ch
iee. Morcan Isolde AN
e. Aelwen Camri
KTK III
ei. Ffraid Caerau
KTK III,VWY II
eii. Carwyn Luna
KTK I
eie. Ffraid Rhiain WS
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
ee. Myrllyd Dawn eei. N'Randomiser
eee. Myrr Dawn
VWY II

ei jälkeläisiä

NJ
25.03.2017 Paraatiponit lk 03: Welsh cob-orit (sektio D) BIS2,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1327.18
Nopeus ja kestävyys: 1246.46
Kuuliaisuus ja luonne: 244.13
Tahti ja irtonaisuus: 62.19
Tarkkuus ja ketteryys: 152.63

Kenttäratsastuksessa 2573.64 op (vaikeustasolla 6)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.