PENDEWRWYDD DAWN


@ A. Booth

Nimi Pendewrwydd Dawn "Pentti" Rekisterinumero VH15-026-0092
Rotu welsh, sektio D - ori Koulutus re 100cm
Väri & säkä musta, 147 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 01.05.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Pendewrwydd Dawn sai alkunsa huhtikuussa 2015 törmätessäni ystävättäreni elenin topikkiin, jossa dani kertoili omien elenin kasvattiensa kuulumisia ja valitteli siinä samalla poniensa tarvitsevan varsoja. Minulla ei ennestään ollut kovin montaa danin kasvattia, joten luettuani danin tarjoavan ponejaan jalostukseen rupesin oitis miettimään sopivia yhdistelmiä. Aikani pähkäiltyä päädyin pyytämään tilausvarsaa peräti kuudesta eri yhdistelmästä, jotka kaikki sopivat danille hyvin. Pendewrwyddin vanhemmat olivat molemmat mustan värityksen omaavia menestyneitä esteponeja. Pendewrwyddin isän Criallt Pendefigion Ddu isän emä Honey-Sweet Kiss oli erityisesti jotain jota halusin tuoda omien ponienikin sukutauluihin, joten kun minulle tarjoutui tilaisuus saada tämä neiti ponini sukuun oli liian hyvä käytettäväksi.

Luonteeltaan Pentti on hyvin eloisa ja vilkas eikä koskaan tahtoisi oikein pysyä aloillaan. Ori olisikin viisainta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä muuten herra vain pyörii ympäriinsä kuin väkkärä. Kiinni sidottunakin Pentti steppailee paikoillaan jatkuvasti eikä ota asettuakseen. Kunnolla ärähtämällä oriin saa pysymään hetken aikaa aloillaan, mutta pian ori taas aloittaa levottoman liikehdintänsä. Harjattaessa Pentti ei aiheuta ongelmia, mutta herran kaviot olisi syytä putsata vikkelään, sillä kovin kauaa ei ori jaksa kavioitaan ilmassa pitää ja mäjäyttääkin kavionsa hoitajansa varpaille, mikäli kavioiden putsaamisessa menee herran mielestä liian pitkää. Varusteet Pentti antaa laittaa mukisematta. Talutettaessa ori on kokoajan menossa ja yrittää tuontuostakin jyrätä taluttajansa ylitse, mikäli tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Pentille onkin ehdottomasti laitettava orikuolaimet suuhun talutettaessa ja lihaksia omaava taluttaja narun varteen, että se pysyisi edes jotenkuten hallinnassa. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy asiallisesti, vaikka saattaakin välillä vähän uhitella muille oreille.

Ratsastettaessa Pentti on täynnä energiaa ja oripojassa onkin pitelemistä, se kun haluaisi vain laukata eikä mennä ollenkaan hitaammissa askellajeissa. Pentin ratsastajalta vaaditaankin jämäkkyyttä ja napakkaa otetta. Vauhdikkuutensa vuoksi Pentti ei myöskään sovellu aivan aloittelijoille, sillä nämä harvemmin viihtyvät oriin tarjoamassa huimassa kyydissä. Pentille tuleekin heti selkään noustua tehdä selväksi, että ratsastaja on se joka määrää vauhdista tai muuten ollaan aika äkkiä pahassa kiipelissä. Esteratsuna ori on kyllä osaava, mutta se on myös hivenen sählä ja mikäli vauhtia on liikaa Pentti myös pudottaa helposti. Ori ei kuitenkaan kieltele erikoisemmillakaan esteillä, mikä tekee siitä varman esteratsun. Pentin heikkoutena ovat kuitenkin pudotukset, sillä ori ei aina kerää jalkojaan tarpeeksi hyvin alleen hypyn aikana, jolloin puomitkin putoavat helposti etenkin kun Pentillä on tapana hypätä esteiden yli vatsa miltei puomeja raapaissen.

i. Criallt Pendefigion Ddu ii. Golden Prince VER
VWY II
iii. Treasure Ice VER
YLA III
iie. Honey-Sweet Kiss
ie. Criallt Lluchddu Ffraid iei. Gardien de Nuit
iee. Rhiawrn Ffraid
e. Criallt Epona ei. Criallt Aled eii. Kraig Alawn
eie. Tydriwydd Dilys
ee. Criallt Emlyn eei. Trahaearn Drystan
eee. Cranetydi Ellylw

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 860.02
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 981.43
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 1841.45 op (vaikeustasolla 5)!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.