PIRATE HUNTER 54


@ Klosterhof Medingen

Nimi Pirate Hunter 54 "Piraatti" Rekisterinumero VH03-021-5947
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 164 cm Kasvattaja cirith,Yave
Syntynyt 17.09.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Piraatti on aivan nimensä mukainen tapaus. Luonteeltaan herra on sähäkkä ja tempperamenttinen, muttei kuitenkaan ilkeä. Ori on myös oikea hurmuri, joka osaa kietoa kenet tahansa kavionsa ympäri. Minulle herra tuli suoraan ystävältäni cirithiltä. Kun sain puhelinsoiton tästä varsasta niin lähdin sitä oitis katsomaan. Nähdessäni orin emänsä vierellä lumouduin täysin, sillä tässä herrassa on aina ollut jotain tiettyä charmia. Tulevaisuudessa tulemme odottamaan tältä orilta paljoa kouluradoilta.

Hoidettaessa Piraatti on ihmeen rauhallinen ellei joku sitten innostu tekemään äkkinäisiä liikkeitä herran lähettyvillä. Ulkona hoidettaessa ori säpsähtelee aina välillä, mutta on muuten ihan kiltisti. Karsinassa hoidettaessa herra on aina kovin hankala, sillä se ei malttaisi millään pysyä aloillaan. Harjattaessa ori esittää aluksi kovista, mutta jos hoitaja ei tästä välitä niin herra alkaa pian käyttäytyä kunnolla. Ruokittaessa ori ei suurempaa meteliä pidä, mutta kuikuilee kyllä kärsimättömästi karsinansa oven yli. Suitsittaessa Piraattia saakin komentaa ihan kunnolla, koska ori tuppaa silloin heittäytymään hankalaksi. Satuloitaessa herraa voisi luonnehtia pikku piruksi. Eläinlääkärille ja kengittäjälle ori malttaa kuitenkin käyttäytyä asiallisesti.

Taluttaessa Piraatti on todella vaikeasti käsiteltävä, sillä ori tanssahtelee melkein koko ajan. Herra tarvitseekin kokeneen hevostenkäsittelijän, joka ei vähästä hätkähdä. Maastossa talutettaessa ori saattaa säikkyä mitä kummallisempia asioita esimerkiksi omaa varjoaan. Tahalle mentäessä herralla on aina aivan mieletön hoppu ja taluttajalla onkin täysi työ pysyä herran perässä. Toisten orien seurassa Piraatti on oikea riidanhaastaja, joten se pidetäänkin muista erillään. Tammoja ori kohtelee jokseenkin alentavasti, mikä ärsyttää näitä suunnattomasti. Varsat ja nuoret älyävät pysyä tästä herrasta kaukana, sillä ne tietävät ettei herra pidä niistä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa ori venkuilee jatkuvasti ja välillä taluttaja saakin komentaa herraa ihan reippaasti. Juoksutettaessa Piraatti ei millään tahtoisi keskittyä juoksuttajansa antamiin ohjeisiin vaan piruilee juoksuttajalleen koko ajan. Lastaamiseen kannattaa varata useampi tunti, koska tämä herra ei traileriin aivan vapaaehtoisesti mene.

Ratsastaessa Piraatti on vaikeasti käsiteltävä ja itsepäinen. Samalla ori on erittäin herkkä avuille eikä liiku mihinkään, jos ratsastajan avut eivät ole selkeät. Herra omaa näyttävät askellajit, jotka eivät paitsi ole katsojan silmää miellyttäviä myös ratsastajalle miellyttävät istua. Koulua ori menee ilmeisen mielellään, mutta on siinä kyllä todella tarkka ratsastajansa suhteen. Jos ratsastajalla ei ole riittävästi päättäväisyyttä näyttää herralle heti kuka määrää niin tämä on pulassa. Esteillä Piraatti on melko välinpitämättömän oloinen, mutta aina silloin tällöin herra jaksaa touhusta innostuakin. Maastossa ori on jokseenkin säikky, joten ratsastajan kannattaakin koko ajan pysyä valppaana. Eniten herra kammoksuu isoja kiviä, joiden kohdalla on syytä pitää ohjat tiukalla. Maastoesteillä Piraatti ei ole lainkaan yhteistyöhaluinen, joten ratsastaja saakin tehdä herran kanssa lujasti töitä. Vedestä ori ei pidä, muttei silti aiheuta pestessä suurempia hankaluuksia.

Kilpailuissa Piraatti on stressaantunut eikä tahtoisi millään rauhoittua. Kilpailualueen jännityksellä on oriiseen hermostuttava vaikutus, sillä se saa herran vain kireäksi. Tallialueella ori steppailee jatkuvasti ja turvallisuus syistä sen häntään on sidottu varmuuden vuoksi punainen rusetti. Muita hevosia herra ei kuitenkaan uhittelle, vaikka katseleekin niitä hermostuneen näköisenä. Lämmiteltäessä ori tanssahtelee ajoittain melko villinkin näköisesti, mutta paikoittain ori suostuu kulkemaan maltillisesti. Portilla vuoroaan odottaessa Piraatti on pingottunut ja pureskelee kuolaintaan todella hermostuneen oloisesti. Kouluradalla ori on kuitenkin täysin rento eikä enää stressaa. Herran koko olemus muuttuu hermostuneesta itsevarmaksi, kun se pääsee esittämään parastaan. Esteradalla ori on melko laiska eikä oikein jaksaisikaan edes yrittää. Maastoradalla herra on hieman reippaampi kuin kotona, muttei ole silti järin innostunut touhusta. Palkintojen jaossa ori tepastelee levottomasti aloillaan, muttei kuitenkaan mitään sen pahempaa keksi. Kunniakierroksella Piraatti laukkaa sydämensä kyllyydestä, mutta hidastaa kyllä kun ratsastaja pyytää.

i. Marlboro
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
ii. Dry Gin iii. Hunter II
iie. University
ie. Port Royal iei. Pearl Harbor
iee. Queen's Corner
e. Hey Modern Days ei. Blue Café eii. Coffee House
eie. Neonblue
ee. Amsterdam eei. Rotterdam
eee. Ambereye

06.01.2016 trak-t Stella Maris D'or om. Nova

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

KRJ
ainoastaan sijoitukset
01 16.09.2014 Stal Lycan lk 10: Grand Prix Kutsu 05/100
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.