PONINIEMEN FAIRYBELL


@ Pulmu N.

Nimi Poniniemen Fairybell "Fair" Rekisterinumero VH15-022-0037
Rotu welsh sektio B-tamma Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä voikko, 128 cm Kasvattaja Assi,Poniniemi
Syntynyt 29.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Poniniemen Fairybell sai alkunsa Assin tarjotessa orejaan ulkopuoliseen jalostuskäyttöön. Parille ihailemalleni oriille minulta ei kuitenkaan löytynyt omaa tammaa, joten kysäisin Assilta olisiko häneltä mahdollista saada tilausvarsoja haluamistani oreista. Onnekseni Assilta löytyi sopivat morsiamet niille parille oriille, joille itseltäni ei morsianta löytynyt. Saatuamme näin sovittua tulevien varsojen vanhemmista jäin odottamaan uusien tulokkaiden syntymää. Tammikuun lopulla vuonna 2015 maailmaan sitten putkahti kolme varsaa, joista yksi oli kaunis voikon värityksen omaava welsh sektio B tammavarsa. Käytyäni Poniniemessä tarkastamassa varsan olevan kunnossa sovimme Assin kanssa että tammavarsa voitaisiin lennättää Hollantiin sen täytettyä vuoden.

Luonteeltaan Fair on aivan yhtä suloinen kuin ulkonäöllisestikin eikä näin ollen vahingoittaisi kärpästäkään. Fairin kanssa tulevatkin toimeen kaikki kahdella jalalla kulkevat olennot sekä useimmat nelijalkaiset. Koirista Fair ei nimittäin pidä eikä haluakaan näitä missään nimessä lähettyivlleen. Mikäli joku koira nyt sattuisi eksymään Fairin jalkojen lähettyville tekee tamma kyllä selväksi mitä mieltä on jalkojensa ympärillä riehuvasta tuholaisesta. Harjauksesta Fair nauttii täysin siemauksin ja seisookin harjauksen ajan aloillaan silmät puoliummessa korvat sivuille lerpattaen. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Fairin utelias puoli pääsee esiin ja se haluaisikin käydä tutkimassa jokaisen vastaantulevan puskan talutusretken aikana.

Ratsastettaessa Fair on rauhallisuuden perikuva ja sopiikin näin ollen hyvin ratsuksi niin aloittelijoille kuin hieman kokeneemmillekin ratsastajille. Ratsastajansa apuihin Fair vastaa kuuliaisesti eikä vedä hernettä nenään, vaikka avut välillä olisivatkin vähän mitä sattuu. Tamma kyllä korjaa ratsastajansa pienet virheet kunhan avut vain ovat tarpeeksi lähellä siltä pyydetyn liikkeen apuja. Fairilla on myöskin pehmeä ja lennokas askellus mikä on ratsastajalle erittäin mukava istua. Kouluratsastus on aina ollut se Fairin juttu. Tamma kun rakastaa älyllisiä haasteita ja juuri sitähän koululiikkeet sille tarjoavat. Fair on myöskin suhteellisen nopea oppinen eikä siltä kestäkään kauaa opetella uusia koululiikkeitä. Maastossa tamma on hyvin rauhallinen jopa niin rauhallinen, että välillä vaikuttaa siltä kuin tamma nukkuisi pystyssä samalla kun löntystelee eteenpäin pitkin maastopolkuja.

i. Poniniemen Seiron ii. Ponterwyd Suncatcher
KTK II
iii. Ponterwyd Master Artist
iie. Ponterwyd Sunheeler
ie. Cefn Sonata iei. Llewer Casanova
iee. Cefn Ariel
e. Poniniemen Fair Mist
KTK III
ei. Fresnoy Palma's eii. Starmaker LLK
eie. Cassovion Tsiko
ee. Trinant Vanity Fair
KTK III
eei. Drayton Blueberry
eee. Trinant Pretty Fair

11.01.2016 wB-o Gwynedd Twinklegleam om. Jannica

NJ
08.04.2017 Loitsulähde 2. Welshponit (sek. B) irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.