!DOCTYPE html> Ratsutila Gateaway

PORTHOS VON GATEAWAY


@ Klosterhof Medingen

Nimi Porthos von Gateaway "Pörrö" Rekisterinumero VH14-021-0505
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 164 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 30.09.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Porthos von Gateaway on kertakaikkiaan upeasta suvusta tuleva trakehner ori. Sen suvusta löytyy monen aikansa huipputallin kuten Adoron,Wadelman, Star-tallin ja Brietrandig:n kasvatteja eli ei siis suvullisesti mikään turha pakkaus. Kuten isänsä myös Porthos sai nimensä yhdeltä muskettisotureista. Muskettisotureista kertovassa kirjassa Porthos on kuvattu joukon ilonpitäjäksi. Esikuvansa mukaisesti myös Pörrö on suhtautunut elämään huolettomasti jo varsasta lähtien. Pörrö syntyi eräänä myrskyisenä syysyönä iltaruokinnan aikaa kun olin menossa hevosia ruokkimaan. Tallissa oli epätavallisen hiljaista astuessani sisään ja kun en nähnyt Superjoint Ritual SIN:n pään kurkistavan ulos karsinan ovesta ryntäsin sen karsinalle oikopäätä. Tamma hörähti väsyneesti minut nähdessään ja astuessani sen karsinaan saatoin nähdä orivarsan imevän ponnekkaasti emänsä nisää. Saatuaan tarpeeksi emänsä maitoa orivarsa ei yllätyksekseni paneutunatkaan oitis makuulle lepäämään vaan tuli tutkimaan karsinaan astunutta otusta. Huomattuaan, etten ollut millään lailla kiinnostava Pörrö kuitenkin asettui emänsä viereen nokosille.

Hoidettaessa Pörrö on aikamoinen keppostelija eikä sen kanssa ole kahta samanlaista päivää. Perusluonteeltaanhan ori on hyvin kiltti, mutta oriin jatkuvat kepposet aiheuttavat sen hoitajalle harmaita hiuksia. Ja ikäänkuin jekkumestarin virka ei Pörrölle riittäisi on se myös oikea kahlekuningas. Kaikeksi onneksi ori ei katso tarpeelliseksi käyttää kahlekuninkaan taitojaan kovinkaan usein paitsi jos se pitkästyy seisomaan aloillaan hoitotoimenpiteiden aikana. Yleensä Pörrö jaksaa seistä kuitenkin hyvin aloillaan, mutta välillä on sitten niitä hetkiä, jolloin ori ei jaksaisi seistä aloillaan lainkaan. Näitä hetkiä on onneksi hyvin harvoin ja oriille saakin useimmiten tehdä hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa. Harjaaminen tuppaa Pörrön mielestä olemaan pitkästyttävää puuhaa, joten herralle olisi hyvä antaa jotain muuta tekemistä harjauksen ajaksi. Satuloimisen tai suitsimisen suhteen ori ei koskaan aiheuta ongelmia. Talutettaessa Pörrö on jokseenkin malttamaton ja miltei kokoajan hirnumassa tammojen perään. Napakka kiskaisu riimunnarusta palauttaa kuitenkin oriherran takaisin maanpinnalle ja sen huomion takaisin taluttajaansa. Muiden hevosten seuran suhteen Pörrö on hyvin valikoiva ja kelpuuttaa seuraansa vain harvat ja valitut.

Ratsastettaessa Pörrö on hyvin tietoinen omasta parhaudestaan eikä aina välittäisikään kuunnella ratsastajaansa. Kun orille kuitenkin näyttää kuka on pomo moiset machotemput jäävät vähemmälle. Pörrö ei kuitenkaan sovellu aivan aloittelijoille tai muuten epävarmoille ratsastajille, sillä se ottaa surutta ohjat omiin kavioihinsa mikäli vain saa siihen mahdollisuuden. Kokeneen ja itsevarman ratsastajan kanssa Pörrö ei kuitenkaan yritä mitään metkuja alun testailun jälkeen. Ori omaa kolme eleganttia ja ennenkaikkea tasaista askellajia, joissa on helppo istua. Kouluratsastus on se Pörrön juttu ja ori onkin kuin kotonaan kouluaitojen sisäpuolella. Ori onkin sangen komea näky tanssahdellessaan kouluaitojen sisäpuolella. Maastossa Pörrö on hivenen säpsy, muttei kuitenkaan säiky tuttuja asioita.

i. Royal Artemis
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
ii. Cassini Nore iii. Star Theme's Ladykiller Cas
KTK III
iie. Innovation Nore
KTK II,ERJ II
ie. Charlotte Bustle
KTK III
iei. Phantom Ion
YLA III
iee. Magnolia's Galatea
e. Superjoint Ritual SIN ei. Denis Nove
KRJ I,YLA III
eii. Dorian WL
KRJ II
eie. Adoro's Magnolia
VIR MVA Ch, KRJ III
ee. Avec Juel eei. Caribbean WL
eee. Harlequin WL

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa ainoastaan porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.