PROMETHEUS VON GATEAWAY


@ Beate Langels

Nimi Prometheus von Gateaway "Proomu" Rekisterinumero VH15-021-0451
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 19.01.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Prometheus von Gateaway tulee vanhoista ja pitkälti myös hyvin tunnetuista sukulinjoista. Nähdessäni Heidi N:n tarjoavaan orejaan ulkopuolisille tammoille ihastuin oitis kahteen oriin. Toinen näistä oli musta kouluorii Milgram, jonka isälinja johti suoraan paljon jalostuksessa käytettyyn trakehner oriin Wolfie D:hen ja emälinja hieman tuntemattomampaan Melancholiaan. Minulla oli muutama suvullisesti Milgramille sopiva tamma, mutta pitkään pähkäiltyäni Captain Morgan isälinjasta tuleva tamma Panthea SIN sai luvan lähteä Milgramin luokse vierailulle. Tammikuussa 2015 Panthea SIN sitten synnytti terhakan orivarsan, joka sai nimekseen Prometheus von Gateaway, kreikkalaisen mytologian titaani Prometheuksen mukaan.

Proomu on hyväluonteinen ori, jonka kanssa lähestulkoon kaikki tulevat toimeen. Sanon lähestulkoon kaikki, sillä ori tuntuu pelkäävän kissoja eikä halua näitä lähellekään itseään. Kaikkien kaksijalkaisten kanssa Proomu kuitenkin tulee erinomaisesti toimeen, vaikkei sitä uskallakaan jättää yksin pienten lasten kanssa, sillä useimpien orien tapaan myös Proomulla on taipumusta innostua tammojen lähettyvillä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori olisikin syytä sitoa kiinni, sillä vaikka ori pysyykin muuten hyvin aloillaan saattaa se vahingossa talloa hoitajan jalkoihinsa mikäli herran karsinan ohi sattuu kulkemaan tamma. Harjauksesta Proomu nauttii ja myös näyttää tämän nuokkumalla aloillaan silmät puoliummessa harjauksen ajan alahuuli lörpöttäen. Talutettaessa ori seuraa muuten kiltisti taluttajansa perässä, mutta tammojen lähettyvillä Proomun on pakko vähän esiintyä. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy kuin herrasmies eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Proomu on yhteistyöhaluinen ja energinen olematta kuitenkaan liian vauhdikas. Ori on todellinen oppimestari ja soveltuu ratsuksi myös hieman kokemattomammille ratsastajille, sillä sitä ei haittaa, vaikka ratsastaja joskus vähän nyppäisisikin suusta. Proomu on myös erittäin anteeksiantavainen luonne eikä välitä, vaikkeivat ratsastajan avut aina osuisi täysin kohdalleen, sillä ori kyllä korjaa ratsastajansa pienet erheet kunhan ratsastajan avut vain osuvat tarpeeksi lähelle haluttua liikettä. Proomulle riittävät aivan pienet ja hiuksenhienot avut, muttei ori pahastu, vaikka sen kanssa käyttäisi hieman voimakkaampiakin apuja. Proomun askellus on mukavan pehmeää ja ilmavaa, muttei kuitenkaan kaikista näyttävimmästä päästä. Ori kuitenkin häikäisee tuomariston osaamisellaan, sillä oriilta luonnistuvat niin avo-ja sulkutaivutukset kuin piaffe ja passagekin. Proomu suoriutuu kaikista näistä vaativan tason liikkeistä sulavasti liikkuen kauniisti kuolaimella kulkien.

i. Milgram ii. Lunatic of Willoughby iii. Cocaine Blues SIN
Ch,KRJ II
iie. Adoro's Magnolia
Ch
ie. Mythomania iei. Wister Spyro
KRJ II
iee. Mania NON
KRJ II
e. Panthea SIN ei. Panthour K
YLA III
eii. Constantine WL
VIR MVA Ch,KRJ I,YLA II
eie. Royal Elle
VIR MVA Ch,KRJ I
ee. Celeste SP eei. Devoto's Achof
eee. Cindierla Kooss
KRJ III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3010.41
Tahti ja irtonaisuus: 3779.06
Tarkkuus ja ketteryys: 0.01

Kouluratsastuksessa 6789.47 op (vaikeustasolla 11)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.