PRYDFERTH DAWN


@Llanarth Stud

Nimi Prydferth Dawn "Tyyne" Rekisterinumero VH06-026-4775
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus ko Helppo B re 110cm
Väri & säkä tummanruunikko, 151 cm Kasvattaja dani,Paraatiponit
Syntynyt 15.02.2009 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Prydferth Dawn tutummin Tyyne on ainoa kasvattini Paraatiponeista upealla suvulla varustettuna. Tyyne tuli minulle etsiessäni uusia poneja Walesissa sijaitsevaan talliini. Tuolloin Paraatiponien omistaja dani tarjoutui antamaan minulle tilausvarsan poneistaan. Yhdistelmäksi valikoitui vanhasukuinen estepainotteinen pari. Kauan odottamani tammavarsa syntyi ystävänpäivän jälkeisenä päivänä helmikuussa 2009. Kävin katsomassa varsaa ensimmäisen kerran pari päivää sen syntymän jälkeen ja olin myyty. Jo varsana Tyyne suorastaan huokui arvovaltaa, mutta myös rauhallisuutta. Vieroituksensa jälkeen tamma muutti tilalleni Walesiin kasvamaan ja kävi parissa paikallisessa kisoissakin. Heinäkuussa 2014 tamma lennätettiin Hollantiin aloittamaan kilpauraansa kunnolla.

Kaikeksi onneksi Tyyne ei ole perinyt vanhempiensa hankalaa luonnetta hoidettaessa vaan antaa hoitajansa tehdä kaikki toimenpiteet kaikessa rauhassa. Eläinlääkärin visiitillä tammasta tulee esiin se kapinallinen puoli, sillä muuten rauhallinen tamma ei voi sietää eläinlääkärin vierailuja. Harjaaminen on tämän neidin mielestä suurinpiirtein parhain asia mitä olemassa vain voi olla eikä tamma voisikaan koskaan saada harjauksesta tarpeekseen. Kaviotkin nousevat kiltisti pienen maanittelun jälkeen. Varusteet Tyyne antaa laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin toisinaan hieman pullistella. Talutettaessa tamma on oikein kuuliainen eikä temppuile. Tyyne viihtyy hyvin muiden hevosten seurassa, mutta pärjää myös yksikseen eli tamma ei ole mikään ybersosiaalinen tapaus mitä toisiin hevosiin tulee.

Isänsä tavoin myös Tyyne on alkutunnista erittäin jäykkä ratsastaa ja tarvitseekin kunnollisen lämmittelyn ennen töihin käymistä. Kuten käsiteltäessä myös ratsastettaessa tamma on suhteellisen helposti käsiteltävä ja sen kanssa pärjäävät niin aloittelijat kuin kokeneetkin. Kouluratsastus voi tosin olla Tyynen kanssa tuskaa, sillä tamma ei oikein jaksaisi keskittyä koulukiemuroiden vääntämiseen. Esteillä Tyyne saattaa taas yltyä turhankin energiseksi, jolloin puolipidätteet ovat paikallaan. Tamma ei nimittäin pahemmin välitä, vaikka mentäisiin kiitolaukkaa kunhan pääsee hyppäämään. Tämän johdosta Tyyne tarvitsee hypättäessä selkäänsä määrätietoisen ja rauhallisen ratsastajan, jolloin myös tammalta alkavat jarrut löytyä. Vanhempiensa tavoin Tyyne on isolaukkainen poni, joten lyhyet tiet ovat sille kauhistus. Tamma kyllä hyppää yli mistä vain mistä tahansa kulmasta, mutta mikäli lähestyminen on huono pudotuksiakin tulee paljon. Maastossa Tyyne on nimensäveroinen eikä korvaansa lotkauta vaikka rekka ajaisi aivan vierestä.

i. Terrwyn Dawn
VIR MVA Ch,KTK III,ERJ II,YLA II
ii. Whiten Bowen iii. YAN Marrock
iie. Rhoscfflach Ffraid Heledd
KTK III
ie. Cahn Defnyddiwr
ERJ II,YLA I
iei. YAN Rhadlon
iee. Rhoscfflach Rianwen
KTK III,YLA II
e. Moniet Scarlett ei. Merrywood's Rowan
VIR MVA Ch,KTK II
eii. Apple Tree's Magic Memory
VIR MVA Ch,KTK II
eie. H.T. Black Angel
ee. Rhoscfflach Welsh Lily
KTK III
eei. Rhoscfflach Telynor
eee. Rhoscfflach Lómien
KTK II

04.01.2015 wD-o Gwynedd Maldwyn om. Ratsutila Gateaway

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettuja esteitä Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.