QUIERO'S COURIER KTK II


@Xanthus Farm

Nimi Quiero's Courier "Kurri" Rekisterinumero VH16-006-0071
Rotu englannin täysiverinen-ori Koulutus ko Vaativa A
Väri & säkä ruunikko, 167cm Kasvattaja Kerppa, Siittola Quiero
Syntynyt 10.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.09.2016
18 + 19 + 17 + 18 = 72p. KTK-II

Olin jokin aika sitten ostanut pari entistä täysiverilaukkuria ja uudelleen kouluttanut ne ratsuiksi menestyksekkäästi. Saadessani sitten mahdollisuuden hankkia siittola Quierosta pari ratsusukuista täysiveriratsua tartuin oitis tilaisuuteen. Ihastuin erityisesti neljään siittola Quierossa asuvaan hevoseen, joilla oli vanhat sukulinjat. Toisen tilausvarsan isäksi tuli Quiero's Courvoisier, jonka isälinja johti suoraan Transe de MaBoul Gibet:iin ja emäksi valikoitui Sprietland's Double Life xx emälinjasta tuleva raudikko Quiero's Gothic Girl. Elokuussa 2015 maailmaan sitten putkahti ruunikko orivarsa, joka oli melkoinen rääpäle. Nimeksi tälle rääpäleelle, josta kasvoi sopusuhtainen ori, annettiin Quiero's Courier.

Kurri ei ole luonteeltaan kaikkein leppoisimmasta päästä, muttei myöskään mikään mahdoton käsiteltävä. Ori vaatii määrätietoisen käsittelijän, joka ei aivan vähästä hätkähdä. Kurrille täytyykin tehdä selväksi kuka määrää, sillä jos ori vaistoaa karsinaansa tulevan olevan vähäänkään arempi alkaa se oitis pompotella karsinaansa tulijaa. Pohjimmiltaan ori on hyvinkin kiltti eikä satuttaisi ketään tahallaan, vaikka onkin välillä vähän villi. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Kurri on hieman levoton ja sen kiinnisitominen onkin välttämätöntä. Harjattaessa Kurri nauttii harjan hierovista vedoista ja malttaa jopa vähän rentoutua ja seisookin usein harjattavana toista takajalkaansa lepuuttaen. Varusteet ori antaa laittaa ilman kenkkuiluja, vaikka saattaakin huonolla tuulella ollessaan vähän nostella päätään niin että suitseton hankala saada sen päähän. Talutettaessa seuraa hyvin taluttajansa perässä, mutta saattaa vähän säikkyä puskissa piileksiviä mörköjä. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yleensä asiallisesti eikä aiheuta ongelmia ellei joku toinen hevonen rupea haastamaan riitaa herran kanssa.

Ratsastettaessa Kurri ei ole mikään pikkulasten ratsu, sillä ori osaa halutessaan olla melkoisen kovapäinen ja tietääkin kuinka koetella ratsastajaansa. Orin ratsastajan tuleekin näin ollen olla vähintään yhtä itsepäinen kuin ori voi olla, minkä lisäksi herran ratsastajalta edellytetään johdonmukaista käsittelyä. Päättäväisen ja johdonmukaisen ratsastajan käsissä orista kuoriutuukin sangen lupaava kouluratsu aina Vaativa A- tasolle asti. Orilla on lennokkaat ja näyttävät askellajit, joten erityisesti oriin lisäykset eri askellajeissa keräävät runsaasti pisteitä tuomareilta. Kurrin muotoon saaminen puolestaan on haastavaa eikä ori todellakaan putoa muotoon automaattisesti vaan sen eteen on tehtävä runsaasti töitä. Kurri itse kun kulkisi mieluiten pitkänä sen sijaan että kulkisi kauniisti muodossa selkä pyöreänä ja kaula kaarella. Kuitenkin kun orin kerran saa kulkemaan muodossa on se sangen vaikuttava näky ja hurmaa olemuksellaan niin yleisön kuin tuomaritkin.

i. Quiero's Courvoisier xx ii. Greymask's Cognac xx iii. Angel's Killpretty Kola xx
iie. Greymask´s Golden Door xx
Ch
ie. Quiero's Chocolate xx iei. NL Killer Machine xx
iee. Sprietland's Chocolate Shake
e. Quiero's Gothic Girl xx ei. Fearless of Avalon xx eii. Agave's One Last Time
eie. HC Denrion Atmell
ee. Quiero's Gothic Mystery xx eei. Ratsulaakso's Ice Eagle
eee. La Sirène Qui-vive xx

ei jälkeläisiä

NJ
30.04.2016 Special Ring lk 03: Xx-orit 01/07 BIS5,MVA-SERT
14.08.2016 Adina lk 01: Englantilaiset täysiverioriit 01/06 BIS1,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.