RHEDIAD CAER LLION


@ Shamrock Stud

Nimi Rhediad Caer Llion "Jellona" Rekisterinumero VH15-024-0093
Rotu welsh sektio A-ori Koulutus ko Helppo A
Väri & säkä voikko, 115 cm Kasvattaja Assi,Murroksen Ratsutila
Syntynyt 29.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Rhediad Caer Llion sai alkunsa Assin tarjotessa orejaan ulkopuoliseen jalostuskäyttöön. Parille ihailemalleni oriille minulta ei kuitenkaan löytynyt omaa tammaa, joten kysäisin Assilta olisiko häneltä mahdollista saada tilausvarsoja haluamistani oreista. Onnekseni Assilta löytyi sopivat morsiamet niille parille oriille, joille itseltäni ei morsianta löytynyt. Saatuamme näin sovittua tulevien varsojen vanhemmista jäin odottamaan uusien tulokkaiden syntymää. Tammikuun lopulla vuonna 2015 maailmaan sitten putkahti kolme varsaa, joista yksi oli voikko welsh mountain orivarsa, joka sai nimekseen Rhediad Caer Llion. Olin tästä varsasta erityisen innostunut, sillä tallin welsh mountain orikanta oli noihin aikoihin säälittävän pieni, joten Caer Llion oli enemmän kuin tervetullut tuolloisen welsh laumani jatkeeksi.

Perusluonteeltaan Jellona on hyvin kiltti eikä lainkaan niin agressiivinen kuin sen lempinimen puolesta voisi odottaa. Mikään täydellinen herrasmies ori ei kuitenkaan ole ja se keksiikin aina jotain pientä jäynää hoitajansa päänmenoksi. Jellonan tiedetäänkin aiheuttavan hoitajilleen harmaita hiuksia temppuilullaan. Tiukan hoitajan kanssa, joka osaa komentaa oria tarvittaessa, osaa herrakin kumminkin käyttäytyä suhteellisen moitteettomasti. Harjattaessa Jellonaa tuppaa kutittamaan niin paljon että se oikein kiemurtelee harjan alla ellei sitä harjaa tarpeeksi reippain ottein. Jellonan kanssa saakin näin ollen käyttää ihan voimakkaita harjan vetoja pelkäämättä herran vetävän herneen nenään. Varustettaeassa Jellona saattaa välillä vähän pullistella mutta muuten se kyllä antaa laittaa varusteet rauhassa. Talutettaessa Jellona seuraa taluttajaansa kiltisti tasan tarkkaan niin kauan kunnes vastaan sattuu tulemaan tamma, jolle Jellonan on tietenkin pakko vähän esiintyä. Herralle olisikin suotavaa laittaa orikuolaimet suuhun ulos lähdettäessä. Kuten sanottua Jellonalla on taipumusta hieman esiintyä tammojen lähettyvillä, mutta kaikeksi onneksi se jättää kuitenkin muut oriit rauhaan.

Ratsastettaessa Jellona on hyvin kuuliainen eikä sillä pahemmin ole taipumusta temppuiluun. Epävarmoja ratsastajia ori tosin saattaa hieman testata, mutta se ei kuitenkaan rupea pelleilemään saadessaan selkäänsä varman ja päättäväisen ratsastajan, joka tietää mitä tahtoo. Jellona tarvitseekin napakat ja selkeät avut toimiakseen kunnolla eikä sitä täydy käsitellä millään lailla silkkihansikkain. Jellona nimittäin kyllä osaa jättää pienet ja hennot avut tyystin huomiotta mikäli sille päälle sattuu. Kokoisekseen herralla on pitkä askellus ja sen lisäykset herättävätkin ihastusta poniluokissa. Siirtymiset tuppaavat kuitenkin tuottamaan oriille toisinaan vaikeuksia eivätkä sen siirtymiset näytäkään kaikista sulavimmilta ja vaivattomimmilta. Siirtymisiä lukuunottamatta Jellona kuitenkin selviytyy siltä vaadituista Helppo A tason liikkeistä vaivattomasti. Maastossa ori on hyvin varma joskin saattaa huonoina päivinään säikkyä pusikoissa piileskeleviä mörköjä.

i. Rhediad Carnedyr ii. Cadwgawn
VIR MVA Ch,KTK I
iii. Poel Cadwenrick
iie. Gaelgårds Heulwens
ie. Penrhyl Blanche iei. Glasllyn Strongbow
iee. Penrhyl Beatrice
e. Rhediad Delyth ei. Marwolaeth eii. Mairwen Hunllef
eie. Mairwen Dyfodol
ee. Cloesbury Daffodil eei. Cloesbury Owen
eee. Cloesbury Daisy White

ei jälkeläisiä

NJ
21.09.2016 Adina lk 03: Welsh A oriit 02/09 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 56.37
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1125.12
Tahti ja irtonaisuus: 1093.42
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2218.54 op (vaikeustasolla 5)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.