ROSARIAN


@ Gestüt Kempke Hof

Nimi Rosarian "Rosa" Rekisterinumero VH15-011-0037
Rotu hannover-tamma Koulutus re 150cm
Väri & säkä rautias, 166 cm Kasvattaja Lilla,Nigrine Sporthorses
Syntynyt 25.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Rosarian oli jo varsasta lähtien todella suloinen tapaus ja niin vain minäkin vajosin noiden tummanruskeiden silmien vangiksi nähdessäni tammavarsan ensimmäistä kertaa kotitilallaan Nigrine Sporthorsesissa. Nähtyäni internetissä Lillan laatiman myynti-ilmoituksen Good price for you (m: hann, fwb, hol) en voinut olla vilkaisematta kaupan olevia hevosia. Huomattuani tilan, jossa varsat olivat myynnissä sijaitsevan Saksassa päätin soittaa tallin omistajattarelle Lillalle ja kysyä olisiko varsoja mahdollisuus tulla katsomaan paikan päälle, sillä internetissä olevan ilmoituksen perusteella myytävänä oli aivan liian monta minua kiinnostavaa yksilöä. Seuraavana päivänä huomasinkin ajavani kohti Stuttgartia traileri perässä keikkuen, sillä Lilla oli auliisti suostunu, että voisin tulla katsomaan myytävänä olevia varsoja paikanpäälle. Saavuttuani paikanpäälle Lilla opasti minut oitis varsalaitumelle missä silmäni osuivat oitis ujoon tammavarsaan, joka piilotteli emänsä takana muiden tullessa tervehtimään meitä portille. Lilla kertoi varsasta odotettavan erinomaista hyppääjää, sillä olivathan monet sen sukulaiset palkittu kyseisen lajin laatuarvostelussa. Kuultuani varsan olevan täysiverinen hyppääjä tein siitä oitis tarjouksen, jonka Lilla hyväksyi kuin hyväksyikin. Varsa, joka sai nimekseen Rosarian jäi kuitenkin vielä kasvattajansa hoiviin, sillä se oli vielä aivan liian nuori matkustamaan, joten sovimme Lillan kanssa, että varsa haettaisiin Hollantiin kunhan se olisi ensin vieroitettu emästään.

Rosa on aina ollut hyvin ujo ja onkin aina hieman varuillaan uusien ihmisten suhteen. Tamma ei pure tai potki, mutta tuijottaa uusia tulokkaita epäluuloisen näköisenä. Rosa kuitenkin voittaa pian epäluuloisuutensa mikäli sille juttelee rauhallisella äänellä ja sitä rapsuttaa samanaikaisesti korvan takaa. Harjattaessa Rosa seisoo kiltisti aloillaan, mutta saattaa hieman kutista vatsanalta, joten vatsanalusen saa harjata ihan reippain ottein. Varusteet tamma antaa laittaa mukisematta, mutta satulavyö olisi syytä kiristää hellin ottein. Talutettaessa Rosa seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa hieman jännittyä mikäli vastaan tulee uusia hevosia tai ihmisiä. Rauhoittuu kuitenkin nopeasti, mikäli taluttaja pysyy rauhallisena. Muiden hevosten seurassa Rosa on jokseenkin kireä eikä näin ollen erityisemmin nauti seurasta. Tamma ei kuitenkaan haasta riitaa vaan pitää mieluummin etäisyyttä muihin.

Ratsastettaessa Rosa on hyvin yhteistyöhaluinen eikä temppuile. Tammalta saattaa kuitenkin mennä vähän aikaa ennen kuin se tottuu uuteen ratsastajaan selässään, joten sille onkin palkattu vakituinen ratsastaja, jonka poissaollessa tallin omistajatar tai neidin hoitaja ulkoiluttavat tammaa. Ratsastajansa apuihin tamma vastaa halukkaasti ilman epäröintiä. Rosan askellus on elastista ja matkaavoittavaa. Esteet ovat se Rosan juttu, sillä vaikka tamman kärsivällisyys riittäisi kouluratsastuksen sarallakin ei sillä silti riitä lahjoja kovinkaan pitkälle kouluratsastuksen saralla. Rosa hyppää esteiden yli kuin lintu keräten jalkansa huolellisesti alleen hypyn ajaksi. Tamma pudotteleekin harvoin ja ne harvat pudotukset johtuvat ratsastajan virheistä. Rosa ei myöskään kieltele, mutta saattaa hieman epäröidä mikäli vastaan tulee kirkuvanvärinen este. Tiukat käännökset kuitenkin tuottavat tammalle vaikeuksia, mutta mikäli se on lämmitelty kunnolla tamma selviää kyllä tiukoistakin käännöksistä kohtalaisesti. Maastossa Rosa kulkee kokoajan hieman varpaillaan muttei kuitenkaan lähde käsistä mikäli ratsastaja vain pysyy rauhallisena.

i. Cassini SWA
ERJ II
ii. Casseus Impera iii. Kräftig
kadonnut
iie. R.M. Suprelle
ie. R Volizzani iei. F Vollständig
kadonnut
iee. E Carizzani
kadonnut
e. Rouge Woods ei. Raison W!
ERJ I,YLA III
eii. Indis de Rais
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,YLA I
eie. Crevana Bow
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,YLA I
ee. High Spiral Woods eei. Hyperion A
eee. Spithrella PB
ERJ I,YLA III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettuja esteitä
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.