ROSENHOF FRIDA


@ Beate Langels

Nimi Rosenhof Frida "Friidu" Rekisterinumero VH15-021-0555
Rotu trakehner - tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja Kati, Rosenhof
Syntynyt 05.08.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Rosenhof Frida ostettiin meille Rosenhofista Katin kaupitellessa kyseisen tallinsa kasvatteja eräällä usein vierailemallani foorumilla. Rosenhofin kasvatit joita olin kilparadoilla nähnyt olivat paitsi lahjakkaita myös hyvärakenteisia, joten luonnollisesti minua kuumotti ajatus saada oma rosenhofilainen tai useampi talliin. Käytyäni myytävänä olevat kasvatit läpi päädyin tekemään tarjouksen kolmesta myytävästä olevasta kasvatista, joista kaksi Kati suostui minulle myymään. Frida oli sen ostaessani vielä emänsä masussa, joten sovimme Katin kanssa, että hakisin varsan vähän sen vieroituksen jälkeen uuteen kotiinsa Gateawayhin.

Hoidettaessa Friidu on oikein kiltti tapaus ja tulee toimeen miltei kaikkien kanssa. Sanon miltei kaikkien, sillä aivan pienten lasten kanssa Friidu ei tule toimeen, vaikka tamma hieman vanhemmista lapsista pitääkin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei tammaa kuitenkaan täydy sitoa kiinni, sillä Friidu kyllä seisoo hyvin aloillaan käskettäessä, vaikka saattaakin välillä vähän liikehtiä. Harjauksesta tamma nauttii täysin siemauksin ja osoittaa tämän seisomalla aloillaan toista takajalkaansa lepuuttaen silmät puoliummessa. Varusteet Friidu antaa yleensä laittaa ilman temppuiluja, kunhan satulan vain muistaa liu'uttaa varovasti paikoilleen, sillä tamma on hieman arka selästään eikä siedä jos satula vain paiskataan sen selkään. Talutettaessa seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä, vaikka saattaakin tuulisella kelillä säikkyä ohi liiteleviä muovipusseja. Muiden hevosten seurassa Friidu osoittaa aina kunnioitusta itseään vanhemmille eikä rupea näiden kanssa tappelemaan. Itseään nuoremmilta ei tamma kuitenkaan siedä pomottelevaa käytöstä oli sitten kyseessä toinen tamma tai ori.

Ratsastettaessa Friidu tarvitsee selkäänsä keveän ratsastajan, sillä tamman selkä ei kestä painavia ratsastajia pidemmällä tähtäimellä. Tamman herkän selän vuoksi, sille onkin palkattu vakituinen ratsastaja, jonka estyessä tulemaan paikalle tyydytään tammaa juoksuttamaan. Ratsastajansa avuille tamma ei kuitenkaan ole turhan herkkä eikä näin ollen vedäkään välittömästi hernettä nenään, vaikka sitä joskus vähän kovempaa suusta nyppäisisikin. Friidulla on tahdikkaat joskaan ei niin pehmeät askellajit, joista kuitenkin löytyy näyttävyyttä ja ilmavuutta, vaikka muille jaettavaksi asti. Tamma onkin omimmillaan koulu aitojen sisäpuolella ja nauttii saadessaan suorittaa vaativan tason koululiikkeitä suuren yleisön edessä. Erityisen lahjakas Friidu on lisäyksissä ja kootuissa askellajeissa kun taas piruetit tuottavat tammalle hankaluuksia. Friidu kun tahtoisi jättää piruetit puolitiehen, joten piruetteihin tammalle onkin annettava tavallista voimakkaammat avut, jotta tamma ei pääse ennenakaisesti luiskahtamaan pois piruetilta.

i. Rosenhof Artur
KV III
ii. Mythos NON iii. Nebraska
iie. Melancholia
ie. Rosenhof Adele
KTK II,KRJ I
iei. Phaethon
iee. Anika
VSN Champion,KTK II,KRJ I
e. Flicka F ei. Wister Beetle eii. Blond Bomber
KRJ II
eie. Nera Carana
KRJ I
ee. Ferana F eei. Chaliente Junior
KRJ II,YLA II
eee. Fairtown Perle
KRJ II

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2890.52
Tahti ja irtonaisuus: 3737.15
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 6627.67 op (vaikeustasolla 11)!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.