SCARLET ROGUE DEI


@ tallin omaisuutta

Nimi Scarlet Rogue Dei "Rosvo" Rekisterinumero VH16-017-0199
Rotu shetlanninponi-ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä ruunikko, 101 cm Kasvattaja Leandra,Virtuaalitalli Dei
Syntynyt 30.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Scarlet Rogue Dei tuli Gateawayhin virtuaalitalli Deistä tilausvarsana yhdessä kuuden muun varsan kanssa syyskuussa 2015. Minulla ei ennestään ollut virtuaalitalli Deistä kasvattia, joten kun minulle sattui tilaisuus saada Deistä tilausvarsaa tartuin oitis tilaisuuteen. Innostuin ehkä hiukan liikaa, sillä päädyin pyytämään varsaa peräti seitsemästä yhdistelmästä, joista kolmessa isäoriina toimi oma orini. Scarlet Roguen molemmat vanhemmat ovat Crossroad Studin kasvatteja ja sen suvusta löytyykin muun muassa Ceridwynin, Crossroad Studin, Hopeakuun, Tuohimäen tallin ja Greymask's Tallin kasvatteja eli Scarlet Roguen ei täydy ainakaan suvulla häpeillä. Scarlet Rogue Dei putkahti maailmaan elokuun lopulla vuonna 2015.

Rosvo on luonteeltaan oikea vekkuli, jonka kanssa ei takuulla käy aika pitkäksi, sillä koskaan ei tiedä mitä ori seuraavaksi saa päähänsä. Ei ori ilkeä ole, mutta se rakastaa kujeilua ja sen vakituisiin jekkuihin kuuluukin hoitajan käsivarsista ja pepusta nipistelyn lisäksi myös karkailu niin tarhasta kuin karsinastakin. Karkailun vuoksi herran karsinan ovi tuleekin lukita erityisen järeällä munalukolla, jota Rosvo ei ole vielä onnistunut keinottelemaan auki. Tarhaan oria ei voi jättää yksin sillä herra tulee kipakimmastakin sähköaidasta läpi sähköiskuista välittämättä. Hoidettaessa Rosvo täytyy sitoa tiukasti kiinni mahdollisimman lyhyellä riimunnarulla, sillä muuten ori aukaisee riimunnarusta tehdyn solmun ja karkaa avoimesta karsinan ovesta, mikäli hoitaja on sattunut unohtamaan karsinan oven auki. Harjattaessa ori on kärsimätön ja liikehtii kokoajan mikä tekee herran hoitamisesta hyvin hankalaa, mikäli sitä ei ole sidottu kiinni. Kavioita putsattaessa Rosvo ei jaksa pitää kavioitaan kauan ylhäällä vaan vetää kavion pois hoitajansa otteesta ja läimäyttää sen hoitajansa varpaille mikäli herran mielestä kavioiden putsaaminen kestää liian kauan, joten hoitajan olisi syytä pysyä varuillaan kokoajan. Valjaat Rosvo antaa laittaa ongelmitta, vaikka orista näkeekin että sillä olisi kova kiire päästä ulos. Talutettaessa ori säikkyy milloin mitäkin ja rupeaa machoilemaan tammojen lähettyvillä, joten sille olisi syytä laittaa ketju suuhun ulos lähdettäessä paremman kontrollin varmistamiseksi. Muiden orien kanssa herra haastaa riitaa riippumatta näiden koosta ja onkin useammin kuin kerran saanut kaviosta itseään isommilta, minkä vuoksi Rosvo olisikin hyvä pitää kaukana muista oreista.

Ajettaessa Rosvossa onkin pitelemistä, sillä herra haluaisi aina mennä kovempaa kuin ohjastaja antaisi luvan mennä. Rosvon kanssa täytyykin käyttää paljon pidätteitä, joskin ihan aina Rosvo ei kuuntele pidätteitä. Ori vaatiikin jämäkän ohjastajan, joka ei anna oriin pelleillä vaan pitää sen mielenkiinnon työnteossa. Rosvon kanssa olisikin syytä tehdä paljon vaihtelevia harjoituksia tai vaihdella sen askellajien tempoa mikäli harjoitus pysyy samana. Koulukoe ei ole sitä Rosvon parhainta alaa, sillä sen kärsivällisyys ei tahdo riittää koulukuvioiden vääntämiseen. Tarkkuuskokeessa oriin ohjastajan on parasta pysyä valppaana, sillä muuten Rosvo yrittää kiertää portit sen sijaan että menisi niiden välistä. Rosvo täytyykin ohjata tarkasti porttien keskeltä eikä ohjastajan huomio saa herpaantua hetkeksikään tai ori alkaa luistaa työnteosta. Kestävyyskokeessa Rosvo on parhaimmillaan ja sijoittuukin usein tässä osuudessa kärkipäähän. Ori ei piittaa satoi vai paistoi vaan tekee aina parhaansa ja pysyykin yleensä hyvin annetussa ihanneajassa.

i. CRS Scarlet Brigadier ii. CW Snow Brigade
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ I,YLA I
iii. Cornflower's Snow Pring
iie. Tuohimäen Keiju
ie. CRS Brunette
VIR MVA Ch, KTK II, VVJ II,YLA I
iei. Rockabilly Psycho
VIR MVA Ch,KTK I
iee. Hopeakuun Domino
VIR MVA Ch,KTK II,YLA I
e. CRS Penelope
VIR MVA Ch,KTK III,VVJ II,YLA II
ei. Harmaanaaman Taste of Peach
VIR MVA Ch,KTK III,YLA I
eii. Harmaanaaman Taste of Glamour
Ch
eie. Hunajakuun Pikkumyy
ee. CW Melinda
Ch,KTK III,VVJ II,YLA I
eei. Hubertuksen Pringless
eee. Claymoore Martha

ei jälkeläisiä

NJ
15.08.2016 Adina lk 04: Shetland oriit 01/11 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.