SEVEN WITCHES F


@ Gál Ildikó

Nimi Seven Witches F "Noita" Rekisterinumero VH12-031-0153
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 169 cm Kasvattaja Frida,Faconde
Syntynyt 09.02.2012 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Seven Witches F tuli meille vieraillessani virtuaalitalli Faconden avointen ovien päivässä. Tallilla riitti vilinää ihmisten kierrellessä ympäri tallialuetta. Lapset mankuivat vanhempiaan päästämään heidät talutusratsastukseen tai halusivat saada itselleen kasvomaalauksen kun taas paikalla olevat kasvattajat kiertelivät myynnissä olevien hevosten ympärillä kuin herhiläiset. Itsellänikin oli tarkoitus ostaa paikanpäältä pari hevosta ja ihmispaljouden nähdessäni purin hammasta toivoen, ettei kovin moni olisi kiinnostunut kanssani samoista hevosista. Kasvattien huutokaupan alkaessa toiveeni näytti käyvän toteen kun sain huudettua itselleni peräti viisi hyvännäköistä jo hieman vanhempaa hevosta. Huutamistani hevosista Seven Witches F oli ensimmäinen ja vaikkei tamma ulkonäöllisesti ollut hurmaava huusin sen itselleni hyvän isälinjan takia. Tamman hieman romuluisempi ulkomuoto tuntui myöskin karkoittavan vastahuutajat tiehensä, joten sain sen halvalla.

Noita on luonteeltaan aivan niin ämmämäinen kuin lempinimen perusteella voisi kuvitellakin. Tamma onkin luonteeltaan oikea diiva ja aiheuttaa miltei kaikille hoitajilleen harmaita hiuksia kiukkuilullaan. Noita onkin ehdottomasti sidottava kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi ellei halua saada hampaanjälkiä käsivarteensa tai pahimmassa tapauksessa kavion jälkeä takapuoleensa. Noita tarvitseekin jämäkän käsittelijän, joka ei sen temppuiluja säikähdä. Harjattaessa Noita yrittää näykkäistä hoitajaansa heti kuin vain saa siihen tilaisuuden, joten se olisi syytä sitoa kiinni erittäin lyhyellä riimunnarulla, jottei se pääse näykkäisemään. Varustettaessa tamma ei ole sen helpompi ja varusteiden laitto tuppaakin olemaan tämän neidin kanssa yhtä tahtojen taistoa ennen kuin ne varusteet lopulta saadaan tammalle laitettua. Talutettaessa Noidan kanssa on pysyttävä jatkuvasti valppaana, sillä neiti kyllä riuhtaisee riimunnarun taluttajansa käsistä, mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Muut hevoset olisi Noidan kanssa hyvä kiertää kaukaa, sillä neiti tuppaa olemaan oikea riidanhaastaja ja hyökkää kaikkien kimppuun jotka tulevat liian lähelle.

Ratsastettaessa Noita on kaikeksi onneksi paljon helpommin käsiteltävissä kuin maasta käsin. Tamma on hyvin kuuliainen ja oppimisenhaluinen, mikä tekeekin siitä miellyttävän ratsun, vaikka neiti välillä näkeekin mörköjä puskissa piileksimässä. Ratsastajansa apuihin tamma kuitenkin vastaa pikkutarkasti ja onkin hyvin tarkka annettujen apujen suhteen. Epäselkeisiin tai liian kova kouraisiin apuihin Noita reagoi jämähtämällä niille sijoilleen kunnes ratsastaja korjaa apunsa oikeanlaisiksi. Noita ei näin ollen olekaan mikään aivan helppo ratsu ja tarvitseekin osaavan pehmeäkätisen ratsastajan selkäänsä. Tamman askellus ei ole siitä kaikkein mukavimmasta päästä ja etenkin ravi edellyttää ratsastajalta melkoisesti vatsalihaksia, mutta näyttävyyttä neidin askelluksessa on vaikka muille jaettavaksi. Kouluratsastus on aina ollut se Noidan juttu ja tamma jaksaakin opetella uusia liikkeitä, vaikka koko päivän jos niin vaaditaan. Noidan ehdotonta bravuuria ovat lisäykset ja kokoamiset, joissa sen näyttävät askellajit pääsevät oikeuksiinsa. Maastossa Noita tuntuu kokoajan kulkevan varpaillaan ja onkin näin ollen aina valmis ottamaan jalat alleen mikäli kulman takaa tulee jotain pelottavaa vastaa.

i. Muskeet PB
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II
ii. Jak GER
Ch,KTK III,KRJ II,YLA II
iii. Doomride
iie. Playcorpse
ie. Witchcult GER
KRJ II,YLA II
iei. Totentanz
iee. Funeralium
e. White Seven Steps
KRJ I,YLA II,SPL II
ei. Soft Skeletons eii. Basket Case
eie. Deadbeat Holiday
ee. Althea eei. Burnout
eee. 32 footsteps

01.05.2015 fwb-t Saskia von Gateaway om. Casper VRL-13152
01.06.2015 fwb-o Fanfiction von Gateaway om. Elsu
10.08.2015 fwb-r Trivago von Gateaway om. Veala
15.11.2015 fwb-o Ringostarr von Gateaway om. Veera Ruusula

OMINAISUUSPISTEET
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.