CH SIDNEY NATURE KTK III


© Kuhlemann


Nimi Sidney Nature "Nelli" Rekisterinumero VH05-044-5077
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 159 cm Kasvattaja Sidney Dressage
Syntynyt 14.09.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

maahantuonut Crystal,O'Polo Warmbloods

Champion-arvonimi myönnetty 27.06.2016

Kantakirjattu 20.05.2016
17 + 15 + 17 + 18 = 67p. KTK-III

Yleisesti Nelli on kiltti joskin hieman omalaatuinen tamma, jolta voi odottaa ihan mitä vain. Minulle neiti tuli samassa yhteydessä kuin Drama Queen. Mutta toisin kuin Draaman kohdalla Nellin osto oli minulle päivän selvää. Tamma hurmasi minut heti ensisilmäyksellä. Koeratsastuksen jälkeen olin vakuuttunut, että pienellä hiomisella neidistä saataisiin GP tasolle oikea tähti. Niinpä hoidin paperisodan poisalta yhdessä tamman maahantuojan Crystalin kanssa. Sitten lastasinkin neidin traileriin ja pitkä kotimatka saattoi alkaa. Pitkä matka oli rasittanut tammaa melkoisesti, mutta se toipui rasituksista parissa päivässä. Tulevaisuudessa neidin kanssa tullaan kiertelemään aktiivisesti kouluratoja.

Hoidettaessa Nelli on rauhallinen, vaikka saattaakin välillä kujeilla. Ulkona hoidettaessa pysyy kauniisti paikoillaan, vaikka saattaakin välillä tepastella. Karsinassa hoidettaessa saattaa yrittää napsaista varomatonta hoitajaa hihasta, mutta käyttäytyy muuten hyvin. Harjattaessa tamma heittäytyy välillä hankalaksi, mutta käyttäytyy yleensä mallikkaasti. Ruokittaessa odottaa omaa vuoroaan maltillisesti ja syö ruokansa kaikessa rauhassa, kun sen saa. Suitsittaessa ei ongelmia juuri ilmene, sillä tamma ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa. Satuloitaessa saattaa hieman pullistella, muttei muuten pahemmin temppuile. Eläinlääkärille toisinaan hankala, mutta useimmiten kuin enkeli. Kengitettäessä saattaa aiheuttaa hankaluuksia, sillä ei pidä puuhasta sitten yhtään.

Taluttaessa Nelli käyttäytyy asiallisesti, vaikka saattaakin välillä säpsähdellä. Maastossa talutettaessa ei hätäile vaan ottaa rauhallisesti. Tarhalle mentäessä saattaa hieman pelleillä, mutta käyttäytyy yleensä asiallisesti. Toisten tammojen seurassa varovainen eikä haasta riitaa. Orien lähettyvillä epäluuloinen eikä päästä näitä kovin helposti lähelleen. Nuorten ja varsojen seurassa varovainen, vaikka menettääkin toisinaan hermonsa näiden kanssa. Maneesissa ja kentällä talutettaessa rauhallinen ja seuraa taluttajaansa ilman metkuiluja. Juoksutettaessa hieman kireä eikä meinaa millään rentoutua. Lastattaessa astelee kiltisti ramppia ylös eikä temppuile.

Ratsastettaessa Nelli on tottelevainen ja kiltti eikä turhia hötkyile. Tamman selkään voi huoletta laittaa hieman kokemattomammankin ratsastajan, sillä se ei tekisi pahaa kärpäsellekkään. Neidin askeleet ovat elastiset, joskin hieman lyhyet. Koulua mentäessä yrittää parhaansa mukaan miellyttää ratsastajaansa ja pystyy korjaamaan tämän pienet virheet. Perusasiat neiti hallitsee lähes moitteettomasti, joten sen kanssa on helppo tehdä töitä. Esteillä laiskahko, mutta liikkuu hyvin taitavan ratsastajan alla. Maastossa rauhallinen, vaikka säpsähteleekin välillä. Maastoesteillä saattaa kuumua toisin kuin rataesteillä. Vedestä neiti pitää, vaikkaa saattaakin välillä säikkyä sitä.

Kilpailuissa Nelli on aluksi hieman säikky, mutta rauhoittuu pian. Kilpailualueen jännitys aiheuttaa tammalle aluksi stressiä, mutta pian se on oma rauhallinen itsensä. Tallialueella rentoutuu nopeasti eikä turhia hätiköi. Muita hevosia katselee välinpitämättömästi eikä kiinnitä näihin suurempaa huomiota. Lämmiteltäessä jäykkä ja laiskahko, mutta piristyy kyllä radalla. Portilla odottaa vuoroaan rauhallisesti eikä hätäile. Kouluradalla parhaimmillaan näyttäen parasta osaamistaan. Esteradalla hieman kuuma, mutta hyvän ratsastajan kanssa hyppää hyvin. Maastoradalla ei aina jaksaisi keskittyä, mutta yrittää kuitenkin yleensä kaikkensa. Palkintojenjaossa seisoo maltillisesti aloillaan. Kunniakierroksella saattaa välillä hermostua.

i. Jacksell GER ii. Peaceable iii. Jacksonville IV
iie. Peacekeeper
ie. Sign of Life iei. Life Harvester
iee. Sign of Maiden
e. Signature ei. Maxell GER eii. Maxvell GER
eie. Madame Maximillian
ee. Sidney Song eei. Surfer Boy
eee. Opera Song

28.12.2014 holst-t Honeyfern von Gateaway om. Kida
30.04.2015 holst-o Branxton von Gateaway om. Foxhillin Kartano
19.07.2015 hann-t Oldfinion Big Nature om. yersinio
02.08.2015 holst-t Heather von Gateaway om. Rim

Jacksell GER ei ulkonäöllisesti hätkäytä ketään, mutta radalla se on aivan eri näköinen. Luonteeltaan tulinen, mutta kultasydäminen. Ratsastettaessa herkkä, muttei kuitenkaan tottele ketä tahansa. Kilparadoilla ori on niittänyt menestystä erityisesti kouluradoilla kansainvälisellätasolla asti. Suvullisesti herra on mitä mainioin, sillä se polveutuu vanhoista saksalaisista koululinjoista. Jackin kasvattaja ei ole niitä tunnetuimpia, mutta häneltäkin tulee ajoittain hienoja hevosia.

Signature on mitä kaunein kimo tamma, joka on kantakirjattu I-palkinnolla. Luonteeltaan kiltti ja rauhallinen eikä säiky juuri mitään. Ratsastettaessa hieman laiska, mutta menee mitä vain oikean ratsastajan kanssa. Kilpailuissa tamma on menestynyt niin esteillä kuin koulussakin mainiosti. Varsoilleen neiti periyttääkin kapasiteettinsa molempiin lajeihin. Suvullisesti harvinainen tapaus, sillä sen vanhemmista ei kovin montaa varsaa ole. Tamman kasvattajalta on totuttu näkemään huippuhevosia monessa lajissa eikä tämäkään tamma ole poikkeus.

NJ
10.01.2016 Scaon Sporthorses lk 04: Holsteininhevostammat 01/07 irtoSERT
30.03.2016 Rosenhof lk 13: Puoliveritammat 02/12 irtoSERT
01.04.2016 Rosenhof lk 06: Holsteininhevostammat 01/09 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.