SILBERS CARUSO


@ Klosterhof Medingen

Nimi Silbers Caruso "Karo" Rekisterinumero VH15-011-0029
Rotu hannover-ori Koulutus ko Helppo A re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja indy,Gestüt Silbereiche
Syntynyt 08.01.2015 Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silbers Caruso tuli meille indyltä vieraillessani hänen puoliverisiä kasvattavallaan tallilla Saksassa kun siellä oli kasvattimyynti. Tällä kertaa myynnissä oli kaksi estepainotteista hannover oria, jotka oli molemmat jo vieroitettu emistään. Molemmat näyttivät lupaavilta, mutta päädyin ihailemaan 1-polvista varsaa, jonka toinen vanhemmista oli kantakirjattukin. Tein tästä kyseisestä varsasta ostotarjouksen oikopäätä. Ilokseni oriin kasvattaja indy myös hyväksyi tarjoukseni, joten tammikuussa 2014 Caruso saapui uuteen kotiinsa Hollantiin.

Luonteeltaan Karo on hyvin vilkas ja eloisa ori, joka on aina työntämässä päänsä paikkoihin joihin ei pitäisi. Karoa saakin pitää kokoajan silmällä ettei se vain lähde omille tutkimusretkilleen ja satuta itseään. Ilkeähän Karo ei ole, mutta eloisuutensa takia ori ei oikein jaksa seistä aloillaan pitkiä aikoja ja pienet lapset jäävätkin herkästi oriin jalkoihin. Karo kannattaakin sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mikäli haluaa saada hoitotoimenpiteet suoritetuksi säällisessä ajassa ilman oriin jatkuvaa toikkarointia ympäri karsinaa. Ei sillä kyllä ori harjauksesta ja muusta vastaavasta huomiosta pitää, mutta eloisan luonteensa takia se ei vain osaa seistä aloillaan. Varusteet Karo sentään antaa laittaa ilman suurempia ongelmia. Talutettaessa taluttajan tulisi olla kokoajan valppaana, sillä ori haluaisi päästä tutkimaan kaikkea mahdollista uutta ja silloin ori herkästi unohtaa, ettei se narun päässä oleva ihminen välttämättä pysy mukana kiitoravissa. Muiden hevosten seurassa Karo käyttäytyy moitteettomasti, vaikka haastaakin muita hevosia mieluusti leikkimään kanssaan. Kaikeksi onneksi Karo kuitenkin tuntuu tietävän keitä ei kannata mennä leikittämään, joten ori joutuukin vain harvoin tappeluihin.

Ratsastettaessa Karo on hyvin itsevarma ja tietää täsmälleen mitä sen on tehtävä. Ori onkin näin ollen hyvin miellyttämishaluinen ja tekee kaikkensa ratsastajansa hyväksi. Tästä huolimatta oriista ei kuitenkaan ole kouluratsuksi, sillä eloisalla oriilla ei yksinkertaisesti riitä kärsivällisyyttä vaativien koululiikkeiden vääntämiseen. Esteillä herra saa kuitenkin tilaisuuden loistaa. Energinen ori suorastaan pursuaa intoa esteillä, mutta kaikeksi onneksi ori kuuntelee hyvin puolipidätteitä. Esteratsuna ori on omaa luokkaansa omaten erinomaisen hyppytekniikan sekä voiden kääntyä, vaikka kolikon päällä niin pyydettäessä. Karo ei myöskään pelkää minkäänlaisia esteitä, vaikka nämä näyttäisivät kuinka kummallisilta tai olisivat kuinka kirkkaanvärisiä hyvänsä. Ori hyppääkin rohkeasti kaikkien vastaantulevien esteiden yli eikä ratsastajan oikeaastaan täydy tehdä mitään muuta kuin pysyä kyydissä ja ohjata. Karo kyllä hoitaa homman kotiin puhtaalla radalla, mikäli ratsastaja oriin selässä ei tee isoja virheitä. Maastossa ori on valpas ja malttamaton eikä oikein tahtoisi pysyä nahoissaan.

i. Cryptum II ii. Cryptum iii. Cameo Zed
iie. Threnody
ie. Dungle Jam iei. Don Johnson
iee. Bamboozle
e. Requiem
VIR MVA Ch,KTK II
ei. Tar-Ardamin eii. Tar-Calmacil
eie. Nimrodel
ee. Charum eei. Narik-Zadan
eee. Zimrenzil

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.