SILVERLODE BLUE EMPRESS


@ Gál Ildikó

Nimi Silverlode Blue Empress "Empre" Rekisterinumero VH14-031-1167
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 171 cm Kasvattaja Natalia,Silverlode
Syntynyt 14.11.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silverlode Blue Empress tuli kahden muun tamman ja yhden oriin tavoin meille Silverloden kasvattimyynnistä. Mieheni muistutteli minua kovasti ennen lähtöä, ettei kotiin olisi tulemista täyden hevosauton kanssa. Silmiäni pyöritellen suuntasin auton kohti lentokenttää, mistä matka jatkui koneella koti Suomeen. Saapuessani Silverloden pihamaalle oli myytävien varsojen esittely jo alkanut tallin suurella kentällä. Kiiruhdin oitis kentän laidalle ja tein hieman muistiinpanoja toinen toistaan upeamman varsan esittäytyessä yleisölle. Kun kaikki varsat oli näin esitelty yleisölle oli huutokaupan aika, jonka aikana varsat talutettiin yksitellen yleisön eteen huudettavaksi. Numerolla viisi oleva suurikokoinen, mutta samalla siro rakenteinen tammavarsa oli lisäkseni herättänyt monen muunkin mielenkiinnon, joten siitä huudettiinkin pitkään ja hartaasti. Loppujen lopuksi sain kuin sainkin tammavarsan itselleni, mutta olin joutunut maksamaan itseni siitä kipeäksi. Huutokaupan loputtua sovimme Natalian kanssa, kauppakirjat allekirjoitettuani, varsojen voivan matkustaa uuteen kotiinsa Hollantiin kunhan ne olisivat ensin täyttäneet vuoden.

Empre on perusluonteeltaan hyvin kiltti, mutta samanaikaisesti myös erittäin malttamaton, minkä vuoksi neiti ei oikein sovi pikkulasten käsiteltäväksi. Tamma nyt vain ei jaksa seistä minuuttiakaan paikoillaan tekemättä mitään, minkä vuoksi pienet lapset ovat vaarassa tallautua tamman jalkoihin mikäli neiti ei ole kiinni sidottuna. Empre olisi muutenkin hyvä pitää kiinni hoitotoimenpiteiden aikana, sillä muuten tamma pörrää ympäri karsinaansa kuin väkkärä eikä siinä menossa tahdo kyllä hoitaja pysyä suan ja harjan kanssa. Kiinnisidottuna neiti kuitenkin malttaa rauhoittua nauttimaan harjauksesta, vaikka välillä steppaileekin aloillaan mikäli harjaus kestää neidin mielestä liian kauan. Varusteet Emprelle saa laittaa pika vauhtia, sillä satulan ja suitset nähdessään neiti kykenee ajattelemaan vain ulos menoa eikä jaksa kyllä millään seistä aloillaan kiinni sidottunakaan. Tämä luonnollisesti tekee suojien laitosta erittäin vaikeaa, sillä neidin jalat ovat miltei kokoajan liikkeessä ja hoitajalla onkin täysi työ ja tuska löytää se puolen sekunnin rauhallinen kohta, jolloin suojat saa vikkelästi sujautettua neidin jalkoihin. Talutettaessa Emprellä on aina kiire ja yli innokkaan tamman taluttajalla onkin usein täysi työ pidätellä intoa pursuavaa tammaa. Muiden hevosten seurassa Empre on oma energinen itsensä ja viihtyy etenkin nuorten hevosten seurassa, joilla on aina intoa leikkimiseen.

Ratsastettaessa Empre on intoa pursuavaa sorttia eikä aina oikein tiedä miten päin sitä olisi. Alkutunnista tamma suurinpiirtein kiipeilee pitkin seiniä. Niin innostunut se on tulevasta treenistä, joten ratsastaja joutuukin ajamaan puolipidätteet sisään heti neidin selkään kavuttuaan. Empre toimii myöskin hyvin pienillä avuilla ja mikäli sitä vähäänkään kiskaisee suusta Empre kyllä esittää sellaisen pukkisarjan, josta rodeohevonenkin olisi ylpeä. Ei siis aivan aloittelijoiden ratsu tämä meidän Empre mikäli haluaa nauttia sen kanssa työskentelystä. Kokeneen pehmeäkätisen ratsastajan kanssa Empre kuitenkin toimii kuin unelma. Isokokoisella tammalla on matkaavoittava askellus, mikä on vain hyvä asia etenkin uusinnoissa. Empre omaa hyvän hyppytekniikan, jonka turvin se leijailee kevyesti suurimpienkin esteiden yli. Sen minkä tamma voittaa varmuudessa sen se häviää nopeudessa monelle muulle hevoselle. Tosin, vaikkei isokokoinen tamma olekaan kaikista nopein esteratsu sille ei tuota ongelmia kääntyä, vaikka kolikon päällä, joten ajan säästämiseksi sen kanssa voi tehdä hyvinkin tiukkoja käännöksiä. Maastossa Empre on innostunut ja haluaisi päästä tutkimaan joka ikisen kinttupolun perinpohjaisesti.

i. Silverlode Skyfall ii. Suprant La Sky
KRJ I,,KERJ I
iii. Ironsky
VIR MVA Ch,ERJ II,KERJ I,YLA II,SPL I
iie. La Puma
KTK II,KERJ II
ie. Silverlode Carambola
ERJ I
iei. Rum Hooligane
ERJ III
iee. Karlina GER
ERJ II
e. Silverlode Blood Diamond ei. Silverlode Bloodworm
ERJ I
eii. Bloodsucker
eie. Vampire Shadows
ee. Silverlode Ethella
ERJ II
eei. Pain Has No Name xx
eee. Arligo Zetha

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3073.79
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3625.87
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6699.66 op (vaikeustasolla 11)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.