SILVERLODE DAMASCUS


@ Roshoeve

Nimi Silverlode Damascus "Dammu" Rekisterinumero VH15-031-0411
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Natalia,Silverlode
Syntynyt 08.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silverlode Damascus tuli meille esteratsuja kasvattavalta Silverloden tallilta tammikuun lopulla vuonna 2015 ollessaan jo 2-vuotias. Satuin tuolloin eräänä iltana selailemaan usein käymääni foorumia vielä ennen nukkumaanmenoa kun törmäsin Silverloden tammikuiseen kasvattimyyntiin. Minulla oli tallissa jo pari hyvin kilpauransa aloittanutta silverlodelaista, joten ajattelin vilkaista, josko tallin tämänkertaisesta kasvattimyynnistä löytyisi jotain kiinnostavaa.¨Heti avattuani myyntitopikin aloin tuskailla miten ihmeessä osaisin rajata myytävänä olevista varsoista vain pariin kiinnostavaan. Loppujen lopuksi joukosta valikoitui kaksi orivarsaa, joiden vanhempien jälkeläisiä minulla ei vielä tallissa ollut. Kuten Silverlode Argussoninkin sukutaulusta myös Damscuksen sukutaulusta löytyi paljon ihailemiani skurvashilaisia ja sololaisia, minkä lisäksi siitä löytyi myös hieman nonshenilaista verta. Mietittyäni hetken tein ostotarjouksen myös Damascuksesta, jonka Natalia auliisti hyväksyi. Allekirjoitettuani ja faksattuani orivarsojen kauppakirjat takaisin Natalialle tämä lastasi orivarsat hevosautoon ja kyyditsi ne lähimmälle lentokentälle, mistä ne lennätettiin seuraavalla rahtilennolla Hollantiin.

Dammuksi kutsuttu ori kuvittelee olevansa tallin kingi eikä näin ollen olekaan kaikista helpoiten käsiteltävä tapaus. Ori tarvitsee määrätietoisen ja tiukan hoitajan, joka ei anna oriille periksi, vaikka se kuinka yrittäisi pompotella. Dammu olisi myöskin hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajaksi, sillä muuten ori liikehtii jatkuvasti eikä harjauksesta tai muista vastaavista hoitotoimenpiteistä tule silloin kyllä yhtään mitään. Ei sillä, ettei Dammu nauttisi harjauksesta ja huomiosta, mutta sen luonteeseen nyt vain ei kuulu seistä aloillaan minuuttia pidempään. Varusteet ori antaa laittaa kunhan homma tehdään vikkelästi. Dammulle nimittäin tulee aina kova kiire ulos mikäli se näkee vilauksenkaan suitsista tai satulasta. Talutettaessa Dammu koettelee taluttajansa hermoja minkä kerkiää nousemalla pystyyn ja pomppimalla sivuille, joten voisi olla ihan hyvä idea laittaa sille kuolaimet suuhun ulos mentäessä. Muille hevosille oriilla on taipumusta uhitella oli sitten kyse tammasta tai oriista, joten Dammu olisikin syytä pitää hieman kauempana muista hevosista.

Ratsastettaessa Dammu on vähintäänkin haastava ja tarvitseekin määrätietoisen ja osaavan ratsastajan, joka ei anna oriille periksi. Kulmista oikominen, mörköjen säikkyminen ja pienet pukit ovat aivan arkipäivää tämän herran kanssa, sillä se tuntuu suorastaan rakastavan ratsastajansa testaamista. Osaa Dammu tosin nätistikin käyttäytyä mikäli se huomaa selässä istuvan peräksiantamattoman ratsastajan, mutta Dammun kanssa täytyy kuitenkin pysyä valppaana. Vähäinenkin huomionherpaantuminen ratsastajan puolelta saa nimittäin oriin aloittamaan temppuilunsa uudestaan. Esteitä Dammu kuitenkin osaa hypätä ja vieläpä komeaan tyyliin. Ketteräjalkaiselle oriille eivät tiukatkaan käännökset tuota vaikeuksia ja se hyppää hyvin hankalistakin kulmista. Aivan peloton hyppääjä Dammu ei tosin ole, sillä se arastelee hieman vesiesteitä. Ori hyppää yli näistäkin mallikkaasti saatuaan hieman rohkaisua. Maastossa Dammu säpsähtelee tuon tuostakin nähdessään pusikoissa kaameita mörköjä.

i. Dalamar PB
KTK II
ii. Mordalfus
VIR MVA Ch,ERJ I,YLA I
iii. Ophidian Morfin ITH
ERJ I,YLA II
iie. Illuminati PB
ERJ I,YLA II
ie. Imladris PB
ERJ I
iei. Rothchild PB
ERJ I
iee. Isilya PB
ERJ I
e. Dekanawida Solo ei. Young Blood Solo eii. Sinistrari PB
Ch,ERJ I,YLA I
eie. Furore NON
ERJ I,YLA II,SPL II
ee. Ichikawa Solo
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I
eei. Tropical Teatime Solo
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II
eee. C' Bohemian Ballad
ERJ I,SPL I

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2988.30
Nopeus ja kestävyys: 0.66
Kuuliaisuus ja luonne: 3642.68
Tahti ja irtonaisuus: 0.19
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6630.98 op (vaikeustasolla 11)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.