SILVERLODE ROMULUS


@ Landgestüt Celle

Nimi Silverlode Romulus "Romu" Rekisterinumero VH14-031-1169
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä kimo, 170 cm Kasvattaja Natalia,Silverlode
Syntynyt 11.11.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silverlode Romulus tuli meille yhdessä kolmen tamman kanssa Silverloden marraskuisesta kasvattimyynnistä. Olisin voinut tehdä ostotarjouksen, vaikka kaikista myytävänä olevista varsoista, mutta poikaystäväni kielsi minua tulemasta kotiin täyden hevosauton kera. Näin ollen minun täytyi hieman hillitä ostohalujani jo ennen kuin lähdin Suomeen vieraillakseni Silverloden kasvattimyynnissä. Silverloden pihamaalle saavuttuani suuntasin oitis kulkuni kohti kenttää, jossa myytävien varsojen esittely näytti jo alkaneen. Onnekseni esiteltävänä oli vasta ensimmäinen suurikokoinen orivarsa, joten en ollut paljoakaan myöhässä. Varsojen esittelyn aikana tein huolellisesti muistiinpanoja ja kun varsat tuotiin viimein yksitellen kentälle huutokauppaa varten ryntäsin oitis mukaan saadakseni ensimmäisenä kentällä olleen suurikokoisen kimon orivarsan. Jouduin maksamaan orista hieman enemmän kuin olin suunnitellut, mutta onneksi vastahuutajani antoi lopulta periksi. Huutokaupan loputtua kävin allekirjoittamassa neljän ostamani varsan kauppapaperit, minkä jälkeen sovimme Natalian kanssa varsojen muuttavan uuteen kotiinsa vuoden vanhoina.

Romulla riittää isänsä tavoin tempperamenttia eikä se näin ollen olekaan kaikista helpoiten käsiteltäviä hevosia. Romu ei kuitenkaan ole varsinaisesti ilkeä, sillä vaikka ori pelotteleekin karsinaansa uskaltautuvia uusia tuttavuuksia tuttujen ihmisten kesken ori on oikein kultainen. Tosin Romulle tuttujenkaan ihmisten ei kannata menettää valppauttaan oriin lähettyvillä, sillä huonoina päivinään ori ilkeilee myös tutuille minkä kerkeää. Näin ollen Romu olisikin parasta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi. Oriilla on myös taipumusta saada satunnaisia kiukuttelupuuskia, mikäli asiat eivät mene herran toivomalla tavalla, mikä tulee ilmi etenkin eläinlääkärin ja kengittäjän vierailujen aikana. Harjattaessa Romu on kuitenkin kuin sulaa vahaa hoitajansa käsissä ja nauttii täysin siemauksin rentouttavasta harjauksesta. Varusteiden laitto on oriin mielestä lähinnä pakollinen kiusa ja se antaakin hoitajansa laittaa varusteet rauhassa, mikäli tämä vain toimii nopeasti. Kovin kauaa ori ei kuitenkaan jaksa seisoa aloillaan varustettavana. Talutettaessa Romussa on vähän vastarannankiisken vikaa ja se haluaisikin aina mennä eri suuntaan kuin taluttajansa. Johdonmukaisella ja tiukalla käsittelyllä orin saa kuitenkin seuraamaan taluttajaansa tämän haluamaan suuntaan ilman suurempia temppuiluja. Muut orit olisi Romun kanssa hyvä kiertää kaukaa, sillä ori ei todellakaan suhtaudu muihin tammojen huomiosta kilpaileviin oreihin suopeasti. Tammoja Romu osaa kuitenkin kohdella herrasmiesmäisesti.

Ratsastettaessa Romu ei tee mitään ilmaiseksi ja tarvitseekin selkäänsä napakan ja rauhallisen ratsastajan, joka ei oriin metkuja säiky. Romulla kun on taipumusta testata ratsastajansa valppautta äkkinäisillä pysähdyksillä, pukeilla ja joskus jopa pystyynnousuilla. Toki Romu osaa käyttäytyäkin, mikäli sitä vain käsitellään johdonkumaisesti, mutta tiukasti. Valmennustuokiot ilman mitään metkuja tuppaavat vain olemaan harvassa, joten ratsastajan olisi aina syytä varautua jonkin asteiseen metkuiluun Romun selkään noustessaan. Esteratsuna ori on omaa luokkaansa. Vesiesteitä lukuunottamatta Romu hyppää yli erikoisimmistakin häkkyröistä ilman epäröintiä. Vesiesteet ovatkin ainoa estetyyppi, joilla ori tarvitsee hieman rohkaisua ennen kuin liitelee kevyesti esteen yli. Romulla on taipumusta tehdä oikeita kenguruloikkia ja hypätä paljon korkeammalle kuin oikeasti olisi tarve. Tämä voi etenkin korkeammilla esteradoilla kostautua siten, että ori ei enää uusinnassa jaksa hypätä esteiden yli yhtä komeasti kuin perusradalla. Romulta ei myöskään puutu vauhtia ja välillä etenkin uusinnassa meno saattaa näyttää aika hurjalta. Maastossa Romu säpsyy vähän kaikkea uutta ja välillä tuttujakin asioita kuten naapurin traktoria.

i. Silverlode Remus ii. Rum Hooligane
ERJ III
iii. Xtrem Ke'er
iie. Kelmpope
ie. Latin Love iei. Kangaroo Snap
iee. Ladies Night
e. Silverlode Romatique ei. Romanesque
ERJ I,YLA II
eii. Roman Riot
eie. Chinatown
ee. Miss Milligan eei. Brave Heart
eee. Good Feeling

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2936.41
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3669.28
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6605.69 op (vaikeustasolla 11)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.