SMAUG VAN DE ISTRIA EV II

@ kuvat tulossa

Nimi Smaug van de Istria "Smaug" Rekisterinumero VH16-029-0110
Rotu saksalainen ratsuponi-ori (56.25%) Koulutus re 120cm
Väri & säkä ruunivoikko, 148 cm Kasvattaja turjake,Gestüt Istria
Syntynyt 12.12.2014 GER (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Estevarsojen laatuarvostelu 20.02.2015
7 - 5 - 3 - 5 - 4 - 0 = 24p / EV-II

Smaug van de Istria tuli meille tuontitalli Alegresta maaliskuussa 2016 yhdessä kahdeksan muun hevosen kanssa. En ollutkaan vieraillut Alegressa pitkään aikaan, joten kun maaliskuussa 2016 kaarsin tallinpihaan saatoin vain arvailla millaisen hevoslastin kanssa tällä kertaa lähtisin, sillä en koskaan voinut olla ostamatta enemmän kuin yhden hevosen. Talutettuani Prototype Hexenin kuljetusautoon lähdin astelemaan kohti Alegren ponitalleja, mutta matkani tyssäsi lyhyeen kuullessani kimeää hirnuntaa eräästä ponitallin läheisistä tarhoista. Kyseisessä tarhassa ravasi edes takaisin levottomasti ruunivoikon värinen ratsuponi ori, jolla oli selvästikin energiaa varastossa. Siinä seisoessani oria tarkkailin saapui tallista tallityttö, joka oli selvästikin komennettu ottamaan ori sisälle talliin. Tallityttö ei näyttänyt tehtävästä kovin innostuneelta ja kysäisikin haluaisinko auttaa Smaugin kiinniottamisessa. Kysyin mitä minun pitäisi tehdä ja tallityttö kertoi, että meidän pitäisi saada Smaugiksi kutsuttu ori ahdistettua nurkkaan, ettei se pääsisi karkaamaan. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen saimmekin oriin ahdistettua nurkkaan ja riimunnarun kiinnitettyä sen riimuun. Kävelin tallitytön kanssa talliin, jossa törmäsin Alegren kolmanteen omistajaan rukkaseen joka tervehti minua hymyillen. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja utelin rukkaselta lisää oriista ja sain selville kyseessä olevan Gestüt Istrian kasvatti Smaug van de Istria, joka oli melkoinen lahjakkuus esteiden parissa. Päädyinkin nano sekunnin mietittyäni tekemään oriista tarjouksen ja siirryimme rukkasen kanssa ponitallin toimistoon laittamaan paperit kuntoon, sillä aikaa kun tapaamani tallityttö laittoi oriin matkavalmiiksi. Kauppakirjat allekirjoitettuani talutin Smaugin pihalla odottavaan kuljetusautoon.

Smaug on hyvin orimainen orii, jonka kanssa saa jatkuvasti pysyä hieman varpaillaan. Smaugilla tuntuu erilaisia kujeita päässään vilisiveän loputtomasti, joten oriin kanssa onkin pysyttävä tarkkana, ettei se pääse yllättämään. Tämän lisäksi herra kiljuu aidon machomiehen tapaan aivan jokaisen ohitseen kulkevan tamman perään niin etteivät korvatulpatkaan olisi pahitteeksi. Hoitajakseen Smaug vaatiikin määrätietoisen ja itsepäisen käsittelijän, joka ei anna oriille periksi missään tilanteessa. Smaugin karsinaan tultaessa oriille on syytä näyttää heti kuka määrää ellei halua joutua käymään valtataistelun tuskaa orin kanssa läpi myöhemmin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ori on ehdottomasti sidottava kiinni, sillä vapaana ollessaan herra vain aiheuttaa hoitajalleen harmaita hiuksia. Harjauksesta Smaug ei niin välitä eikä jaksaisikaan seistä puunattavana viittä minuuttia kauempaa. Orin haluttomuus harjaukseen ja intohimo piehtarointiin tekeekin sen, että mutaisella kelillä orin edustavan näköiseksi puunaaminen vaatii hikeä ja kyyneleitä. Varusteiden laitosta ei kannata edes puhua tämän herran kanssa, sillä ori tekee kaikkensa jottei saisi suitsia päähänsä ja satulaa selkäänsä alkaen pullistelusta satulavyötä kiristettäessä ja pään ylös heittelemisestä. Talutettaessa Smaugin suuhun on ehdottomasti laitettava orikuolaimet, sillä ori hyppii sivuille ja pystyy aivan odottamatta eikä siihen muutenkaan saa mitään kontrollia tavallisella riimunnarulla. Muista oreista Smaug on ehdottomasti pidettävä kaukana, sillä näiden kanssa ori vain haastaa turhaan riitaa. Tammojen lähettyvillä ori puolestaan esiintyy minkä kerkiää ja tuntuu unohtavan, että ihmiset ovat edes olemassa.

Ratsastettaessa Smaug on aivan yhtä vaativa käsitellä kuin maastakin käsin eikä näin ollen olekaan mikään pikkulasten ratsu. Ori vaatii ratsastajakseen itsepäisen ja määrätietoisen ratsastajan, joka ei säiky, vaikka ori pistäisi rodeon pystyyn nähdessään mörköjä kulmissa piileksimässä tai orin napatessa kuolaimet hampaidensa väliin ja lähtiessä ryöstämään. Smaugin kanssa onkin tärkeää säilyttää jatkuvasti kunnon ohjastuntuma suussa ihan alkulämmittelyistä lähtien eikä sille saa missään vaiheessa antaa täysin pitkiä ohjia, sillä ori käyttää oitis tilaisuuden hyväkseen ja nappaa kuolaimet hampaidensa väliin. Ei Smaug kuitenkaan mikään täys hirviö ole, vaikka onkin ratsu, sillä kun orin pistää töihin ei sille jää aikaa miettiä metkuja. Tällöin orista kuoriutuu mitä osaavin esteratsu ja se hyppääkin pelottomasti yli kaikesta mitä vastaan tulee. Smaug omaa myöskin hyvän hyppytekniikan ja osaa itse arvioida oikeat ponnistuskohdat, joten ratsastajan tehtäväksi jää lähinnä ohjata ori radan läpi sekä huolehtia vauhdin säätelystä. Poniksi Smaugilla on myöskin iso laukka-askel, joten suhteutettuihin väleihin mahtuminen on herran kanssa vähän niin ja näin, mikäli sen askelta ei ala lyhentämään hyvissä ajoin. Tiukkoja käännöksiä kannattaa myöskin Smaugin kanssa välttää vauhdin ollessa kovaa, jolloin ori usein vetää käännökset pitkäksi, mikäli ratsastaja ei ole malttanut valita esteelle hieman pidempää tietä. Nopeahan Smaug nimittäin on, mikä yhdistettynä oriin hyppyvarmuuteen takaa usein hyviä suorituksia uusinnoissa.

i. Britton's Swarley
rp (50%)
ii. Britton's Swing
wpb (50%)
iii. Goldie Shimmer
x
iie. Floyd Ffion
wA
ie. Chanelle
rp (50%)
iei. Shamroc
wpb (50% (xx x wB))
iee. Diva Coco
rp (50% (xx x exm))
e. Clockwork Sera
rp (62.50%)
ei. Furtado Dexter
rp (75%)
eii. Fandango
rp (50% (holst x nf))
eie. Sunrise New Yorker
conn
ee. Clockwork Selena
rp (50%)
eei. Calton II
holst
eee. Nootio Eclipse
NF

06.04.2016 rp-t Romendacila GW om. Siguri

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.