SOKERIKUUN CAPTAIN CARNEVAL


@ Klosterhof Medingen

Nimi Sokerikuun Captain Carneval "Kare" Rekisterinumero VH14-013-0202
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä rautias, 169 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 13.12.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2015
Rakenne: 6 Käynti: 3 Ravi: 3 Laukka: 3 Lisäpisteet: 1 Suku: 4,5
Yhteensä: 20,5p. KV-II

Sokerikuun Captain Carneval saapui meille tilausvarsana Moon Sugarista ihastuttuani sen isään Cairaanin nähtyäni Cairaanin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa. Tehtyäni hieman tiedusteluja sain selville Cairaanin olevan siitoskäytössä ulkopuolisille tammoille viimeistä kertaa. Itseltäni ei kuitenkaan löytynyt Cairaanille sopivaa tammaa, joten käännyin hyvän ystävättäreni Jayden puoleen. Ja kas kummaa häneltä sattui löytymään Cairaanille sopiva tamma jota voisin käyttää. Niinpä sovimme astutuksesta Cairaanin omistajan kanssa ja komea raudikko orivarsa syntyi joulukuun puolenvälin paikkeilla vuonna 2014. Varsan synnyttyä ystävättäreni Jayde soitti minulle välittömästi. Vastasin puheluun unenpöpperössä, sillä olin ollut jo nukkumassa, mutta kuultuani odottamani varsan syntyneen ravistin oitis unihiekat silmistäni. Sovimme siinä samalla Jayden kanssa, että varsa voisi matkustaa luokseni Hollantiin ollessaan puolivuotias.

Perusluonteeltaan Kare on hyvin omapäinen ja haluaa aina tehdä kaiken oman mielensä mukaan. Ori on myös oikea lukkoseppä ja osaa avata miltei minkä tahansa lukon. Tästä luonnollisesti seuraa, että oria saa olla hakemassa milloin mistäkin ellei sen karsinan ovea lukitse jykevällä munalukolla. Hoitotoimenpiteitä suoritettaessa Kare on hyvin malttamaton tapaus eikä oikein jaksaisi seistä aloillaan. Ori olisikin syytä sitoa tiukasti kiinni kaltereihin, ettei se vain pääsisi riehumaan ympäri ämpäri hoidettaessa Harjattaessa Kare nauttii kyllä saamastaan huomiosta, muttei kuitenkaan jaksa seistä kovinkaan kauaa aloillaan. Harjaus olisikin syytä hoitaa oriin kanssa vikkelästi ennenkuin se kyllästyy paikallaan seisomiseen ja alkaa keksimään kaikenlaisia jekkuja hoitajansa päänmenoksi. Satulan ori antaa laittaa ongelmitta, mutta suitsia laitettaessa oria saa hieman maanitella laskemaan päänsä alas, jotta kuolaimet saisi laitettua sen suuhun. Talutettaessa Kareella olisi kova halu päästä vikittelemään tammoja, mutta kuuntelee kyllä taluttajaansa mikäli tämä palauttaa oriin maanpinnalle kiskaisemalla napakasti riimunnarusta. Muiden hevosten seurassa tämä vallaton oripoika malttaa sentään käyttäytyä, vaikka saattaakin välillä sortua ylilyönteihin tammojen ollessa lähettyvillä.

Ratsastettaessa Kare on hyvin miellyttämishaluinen ja kuuliainen. Energinen oripoika on aina valmis tekemään ratsastajansa tahdon mukaisesti kunhan vain saa tältä tarkat ja täsmälliset avut. Oppimishaluiselle Kareelle mikään liike ei tunnu olevan liian vaikea ja se onkin yksi nopea oppisimmista hevosista mitä tiedän. Aivan aloittelijoiden ratsu Kare ei kuitenkaan ole, vaikka onkin tottelevainen. Ori on nimittäin sen verran herkkäavuille, ettei siedä lainkaan kovakouraista käsittelyä. Mikäli ratsastaja sattuisi käsittelemään herraa turhan kovakouraisesti Kare tekee täydellisen stopin kunnes kovakourainen ratsastaja nousee selästä ja tilalle tulee ratsastaja, joka käsittelee oria silkkihansikkain. Kouluratsastus on Kareen ehdoton suosikkilaji ja siinä elegantti ori onkin parhaimmillaan. Oriin sulava askellus ja tasapainoinen olemus riittää vakuuttaamaan krantuimmankin tuomarin, sillä ori suorastaa leijuu läpi vaativankin kouluradan. Mikään liike ei ole oriille liian hankala, mutta piruetit tuottavat Kareelle toisinaan hieman päänvaivaa. Muista liikkeistä herra kuitenkin suoriutuu moitteettomasti.

i. Cairaan
KRJ I
ii. Cairo Bazaar
KRJ II
iii. Bazooka GER
iie. Farce
ie. Sekretär der Wunder iei. Vereinbarten Zeitpunkt
iee. Schon in die Schule
e. Oldsfell's Constantia ei. Aloysious eii. Alphnose
eie. Lottie
ee. Celina eei. Strern
eee. Catharina

03.02.2016 fwb-o Carnelian v.d. Zelos om. Loci

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa ainoastaan porrastetuissa koulukilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.