SOKERIKUUN EARLSBORO


@ Landgestüt Celle

Nimi Sokerikuun Earlsboro "Earl" Rekisterinumero VH15-031-0031
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 150cm
Väri & säkä musta, 166 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 01.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Earlsboro on toinen Jayden upeista sinuhelaisista oreista tuleva tilausvarsa. Tällä kertaa varsan isäpappana toimi RSA Everett, jonka emäksi valikoitui pitkällisen pohdinnan jälkeen Ginanas, jonka suvussa yhdistyivät sekä vanhat että hieman uudemmat linjat. Onneksi tämäkin yhdistelmä sopi ystävättärelleni Jaydelle, joten tammikuun alussa vuonna 2015 maailmaan putkahti komea orivarsa. Kaikkien yllätykseksi syntynyt varsa oli väritykseltään pikimusta, vaikka sen molemmat vanhemmat oliva tummanruunikoita. Luonnollisesti varsastakin oli näin ollen odotettu tummanruunikkoa, mutta eipä yllättävä väritys minua haitannut. Nimensä varsa sai Oklahohomassa sijaitsevan pikkukaupungin Earlsboro mukaan.

Vanhempiensa tavoin myös Earl on enemmän kuin hankalasti käsiteltävä eikä ori todellakaan lukeudu tallin henkilökunnan suosikkeihin. Vain kourallinen ihmisiä uskaltaa lähestyä tätä hampaitaan ilkeästi naksuttavaa ja häntäänsä vihaisesti viskovaa oria, joka kyllä puraisee varomattomia ihmisiä jotka uskaltavat sen karsinaa lähestyä. Earl ei myöskään kaihda potkaista hoitajaansa, mikäli tämä sattuu kulkemaan oriin takapään läheltä. Earl onkin näin ollen sidottava ehdottomasti kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi eikä sitä saa missään nimessä päästää niskan päälle. Harjattaessa ori luimistelee ja näyttää hapantanaamaa läheskoko toimenpiteen ajan ja auta armias jos menet oriin hampaiden ulottuville, sillä herra kyllä puraisee ja kipeästi heti tilaisuuden tullen sen verran kipakkaluonteinen ori on kyseessä. Ainoa hyvä puoli Earlissa hoitotoimenpiteitä tehtäessä on, että vaikka ori äksyileekin paljon se malttaa sentään pysyä aloillaan ajoittaisia karsinan seinään liiskaamis yrityksiä lukuunottamatta. Varusteiden laitto on yhtä tuskaa tämän herran kanssa. Suitsittaessa ori nostaa ensin päänsä hoitajansa ulottumattomiin ja kun ori armollisesti suostuu laskemaan päänsä alas ei se tahtoisi ottaa kuolaimia suuhunsa sitten millään ilveellä. Satuloitaessa Earl puolestaan liikkuu kokoajan siten, ettei hoitaja tahdo saada satulaa selkään, mutta kun satula kerran on selässä ei ori onneksi pullistele vyötä kiristettäessä. Talutettaessa tälle herralle on ehdottomasti laitettava ketju suuhun tai koko touhusta ei tule yhtään mitään. Ketju suussakin ori hyppii ja pomppii sinne tänne, mutta ilman ketjua oriin taluttajalla ei ole siihen mitään kontrollia. Muista hevosista Earl on pidettävä kaukana ja kisapaikoilla sille on ehdottomasti laitettava punainen rusetti häntään, että muut tietävät sitä varoa. Ori ei paljon välitä onko vastaantuleva hevonen ori vai tamma, sillä se hyökkää yhtälailla näiden kimppuun heti tilaisuuden tullen.

Ratsastettaessa Earl ei ole yhtään sen helpompi kuin maastakaan käsiteltäessä päinvastoin ori hyppii, pomppii ja loikkii eri suuntiin niin etteivät useimmat sen selkään nousseet saa edes tilaisuutta yrittää ratsastaa oria ennen kuin jo antavat periksi sen suhteen. Tämä herra tarvitseekin tomera ja jääräpäisen ratsastajan joka ei anna oriille periksi missään olosuhteessa. Koulun vääntämistä Earlin kanssa ei kannata edes harkita, sillä ori suorastaan vihaa kouluratsastusta minkä se on myöskin tehnyt hyvin selväksi. Kouluratsastus on Earlin mielestä tarkoitettu nyhveröille eikä sen keskittymiskykykään oikein tahdo riittää vaativan tason koululiikkeiden opetteluun. Hyvä kun sille saatiin edes perusteet opetettua! Esteillä Earl onkin sitten aivan eri luokkaa. Ei ori ole helppo esteradoillakaan, sillä se kuumuu tavattoman helposti, mutta ainakaan se ei kiipeile hypätessä pitkin seiniä toisin kuin koulua väännettäessä. Earl omaa hyvän hyppyteknikaan ja pelottoman asenteen, joiden avulla se liitelee kevyesti vaikeimpienkin esteiden yli. Orin kanssa kannattaa esteillä kuitenkin käyttää runsaasti puolipidätteitä, sillä liikaa kuumuessaan ori lähtee helposti käsistä ja silloin tuloksena voi olla vain katastrofi. Lyhyet suhteutetut välit tuppaavat olemaan Earlille hankalia sen ison laukan takia, mutta kyllä se niistäkin selviää kunhan ratsastaja vain muistaa koota oria tarpeeksi. Maastossa Earl säpsyy sitä sun tätä ja näkee mörköjä ihan joka puolella.

i. RSA Everett ii. Essex W iii. LWB Pictionary
iie. Rubinezza NR
ie. KWB Ardent Alcohol
KERJ II
iei. Campari W
Ch
iee. Alaney Nin xx
e. Ginanas ei. Xcelsior Solo eii. J'aime DON
eie. Xtempore Solo
ee. Gazellette
YLA II
eei. Angel's Dream Keys xx
eee. Keinukallion Gin Fizz

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Sokerikuun Earlsboro kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2490.50
Nopeus ja kestävyys: 0.05
Kuuliaisuus ja luonne: 3167.80
Tahti ja irtonaisuus: 2.13
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 5658.3 op (vaikeustasolla 10)!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.