SOKERIKUUN KIL'JAEDEN


@ Roshoeve

Nimi Sokerikuun Kil'jaeden "Kili" Rekisterinumero VH15-011-0282
Rotu hannover-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias, 167 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 01.03.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Kil'jaeden tuli meille Sokerikuusta yhdessä parin muun hevosen kanssa tilausvarsana maaliskuussa 2015. Halusin tuolloin hankkia tallin vanhasukuisten sekaan hieman uutta verta ja käännyinkin oitis ystävättäreni Jayden puoleen, jolta löytyi paljon tuontisukuisia hevosia. Tuloksena oli kaksi hannover tilausvarsaa ja yksi westfalen, jotka kaikki syntyivät maaliskuun 2015 alussa. Kil'jaeden oli yllätyksekseni syntyessään rautias, vaikka sen molemmat vanhemmat olivatkin pikimustia, mutta vähän ajan päästä vilkas raudikko orivarsa oli jo sulattanut kaikkien sydämet, saavuttuaan Gateawayhin heti vieroituksensa jälkeen.

Hoidettaessa Kili on hyvin vilkas eikä oikein tahtoisi koskaan pysyä paikoillaan minuuttia pidempää. Vilkkauttaan lukuunottamatta ori on kuitenkin hyvin kiltti eikä tarkoituksella tekisi pahaa kärpäsellekään. Kili tarvitsee kuitenkin jämäkän hoitajan, joka saa oriin seisomaan aloillaan. Ori kun tuppaa pyörimään kuin hyrrä ympäriinsä hoitotoimenpiteiden aikana ellei sitä käskytetä kunnolla. Napakasti käskettäessä ori kuitenkin suostuu seisomaan aloillaan, vaikka se olisikin viisainta sitoa kiinni. Harjauksesta Kili ei kauheasti pidä ja sen mielestä mokoma toimenpide onkin lähinnä pakollinen paha, jota tulee sietää ihmisten mieliksi. Varusteiden laitto voi Kilin kanssa olla hieman hankalaa oriin liikkuessa kokoajan ja etenkin suojia laitettaessa saa olla vikkelä. Talutettaessa Kili on kokoajan menossa ja napakka ote riimunnarusta onkin tarpeen, ettei ori vain pääse omille teilleen. Muiden hevosten seurassa ori on hivenen arvaamaton eikä siitä aina tiedä kuinka se käyttäytyy etenkään muiden orien seurassa.

Ratsuna Kili on hyvin energinen ja osaava, joskin hivenen haastava. Ori on nimittäin toisinaan turhankin vauhdikas ja tarvitsee paljon puolipidätteitä ratsastajaltaan. Vauhdikkuutensa vuoksi Kili ei ole mikään aloittelijoiden ratsu, vaikka onkin muuten kaikinpuolin mielyttävä ratsu. Osaavan ja rauhallisen ratsastajan kanssa Kili on kuitenkin hyvin miellyttämisen haluinen ratsu, joka yrittää kaikkensa ratsastajansa eteen. Esteillä Kili kuumuu tavattoman helposti ja puolipidätteiden läpi saaminen onkin ensiarvoisen tärkeää tai radasta tulee pannukakku. Vauhdin ollessan ratsastajan hallinnassa ori on kuitenkin sangen lahjakas ja peloton hyppääjä, joka hyppää esteen kuin esteen yli mahdottomiltakin tuntuvista kulmista. Kili onkin näin ollen yllättävän ketterä jaloistaan ja selviää tiukoistakin kulmista vaivatta, vaikka vauhti olisi kovaakin. Kilin meno esteradalla voikin ajoittain näyttää katsojan silmään hyvinkin hurjalta.

i. Kavirn ii. Kevin iii. Kavin
iie. Elingran
ie. Majarn iei. Kalern
iee. Maja III
e. Rätsel Ciara ei. Mein Chef eii. Schüchtern Jacke
eie. Verkaufen Müssen
ee. Sport Juwel eei. Finden Müssen
eee. Sonnenröschen

19.05.2015 hann-t Kiwi von Gateaway om. Mette

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.