SOKERIKUUN MAXIMUS


@ Roshoeve

Nimi Sokerikuun Maximus "Max" Rekisterinumero VH15-011-0283
Rotu hannover-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias, 164 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 15.04.2015 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Maximus sai nimensä elokuvan Gladiator päähenkilön mukaan. Maximus ei tosin esikuvansa mukaan ole mitenkään erityisen urhea vaan ori on varsasta asti ollut melkoinen pelkuri. Oriin arasta luonteesta huolimatta päätin kuitenkin sen ostaa, sillä herra edusti uudempia sukulinjoja joita olin juuri etsimässä, kun Jayde oria minulle tarjosi. Vähän minua kyllä epäilytti ostaa varsa näkemättä siitä edes kuvaa, mutta saapuessaan tallille Maximus osoittautui tavatonta arkuutta lukuunottamatta mukavaksi tapaukseksi.

Max on perusluonteeltaan hyvin arka eikä luota kovin moneen ihmiseen, minkä takia sille onkin määrätty kaksi vakituista hoitajaa, jotka käyvät sitä vuorotellen hoitamassa. Ori tuppaa säikkymään kaikkea uutta oli kyseessä sitten hoitajan uusi kirkuvan punainen t-paita tai uudet pintelit. Max tarvitseekin tavattoman arkuutensa vuoksi rauhallisen ja määrätietoisen käsittelijän, joka ei pikkuasioista hermostu. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Max olisi syytä sitoa kiinni ainakin mikäli hoitotoimenpiteen suorittaa Maxille uusi ihminen. Tuttujen kanssa ori pysyy hyvin paikoillaan komennettaessa, mutta vieraiden kanssa Max tuppaa olemaan hyvinkin levoton ja liikehtii miltei jatkuvasti. Harjaamisesta Max kyllä nauttii, mutta ei oikein osaa rentoutua vaan liikehtii hermostuneesti aloillaan. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Maxilla on taipumusta nähdä vihreitä ukkoja miltei joka puskassa, joten taluttajan olisikin syytä pysyä valppaana ja rauhallisena, sillä Max rauhoittuu kyllä nopeasti huomatessaan taluttajansa pysyvän rauhallisena. Muiden hevosten seurassa Max ei viihdy ja oleileekin mieluummin yksin kuin laumassa.

Ratsastettaessa Max hätkähtelee tuon tuosta nähden mörköjä joka nurkassa, joten sen ratsastajalta edellytetään rauhallisuutta ja rautaisia hermoja. Ratsastajan rauhallisuus nimittäin tarttuu oriinkin eikä se jaksa kauan panikoida, mikäli ratsastaja vain pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Ratsastajansa apuja Max kuuntelee tarkasti epäröimättä lainkaan. Esteratsuna ori ei onneksi ole aivan niin pelkuri kuin muutoin vaan päinvastoin sangen rohkea. Max saattaa tosin arastella erikoisemman näköisiä esteitä, mutta hyppää kyllä niistäkin yli ratsastajan rohkaisemana. Tosin Maxin ratsastaja ei saisi arastella mitään estettä, sillä mikäli ratsastaja jotain estettä pelkää, ori kieltää aivan varmasti. Tiukat käännökset eivät tuota ketterälle oriille vaikeuksia, mutta lähestymisen esteelle olisi syytä olla suora, sillä ori ei hyppää vinoista kulmista.

i. Morituri
KTK II
ii. Mortem iii. Mortician
iie. Vox Populi
ie. Inarime iei. Icuvina xx
iee. Ad Victoriam
e. Zirin xx ei. Knighter xx eii. Pesolino xx
eie. Rozanne xx
ee. Liliana xx eei. Jimmy Joy xx
eee. Branco xx

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.