SOKERIKUUN PEPPERMINT VVJ III


@ Landgestüt Celle

Nimi Sokerikuun Peppermint "Pepe" Rekisterinumero VH15-031-0401
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus vvj Vaikea
Väri & säkä ruunikko, 173 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 20.02.2015 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Valjakkoajojaoksen Laatuarvostelu 28.02.2023
7,5 + 40 + 12 + 20 + 6 = 85,5p. VVJ III

Sokerikuun Peppermint sai alkunsa pongattua upeaakin upeamman Supremé Mintin jalostusilmoituksen eräällä foorumilla. Itseltäni ei yllätys yllätys löytynyt oriille sopivaa morsianta joten kävin kyselemässä eräässä chattihuoneessa olisiko muilla puoliveri kasvattajilla lainata minulle sopivaa tammaa. Ystävättäreni Jayde tuli oitis hätiin kuultuaan kriisistäni ja tarjosi pariakin tammaansa käyttööni, joista sitten emä ehdokkaaksi varsalle valikoitui T.H. Little Morning. Astutus sopi myös Supremé Mintin omistajalle indylle, joten jäin odottelemaan ensimmäisen valjakkopainotteisen puoliveriseni syntymää jännittyneenä. Hieman helmikuun puolenvälin jälkeen Little Morning sitten synnytti terhakan orivarsan, joka sai nimekseen Sokerikuun Peppermint isänsä nimen innoittamana.

Luonteeltaan Pepe on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas eikä näin ollen tekisi pahaa kärpäsellekään. Pepen kanssa tulevatkin toimeen kaikki ja sen seuraan uskaltaa vallan mainiostii jättää perheen pienimmätkin yksin. Ori kun tuntuu olevan erityisen varovainen juuri pienten lasten läheisyydessä. Harjauksen ja muiden vastaavien hoitotoimenpiteiden aikana Pepe malttaa hyvin seisoa aloillaan eikä turhia riehu. Tosin kengittäjästä muuten niin maltillinen Pepe ei pidä ja näyttääkin hapanta naamaa kengitettäessä. Harjauksesta Pepe sitä vastoin nauttii täysin siemauksin. Valjaat ori antaa laittaa hyvin, vaikka sillä olisikin kova kiire päästä ulos. Talutettaessa Pepe seuraa taluttajaansa yleensä ihan kiltisti, mutta saattaa vähän flirttailla vastaan tulevien tammojen kanssa. Muiden hevosten seurassa Pepe käyttäytyy kuin aito herrasmies konsanaan eikä koskaan aiheuta hankaluuksia.

Pepe ei koskaan varsinaisesti näyttänyt innostusta ratsun hommiin, joten siitä päätettiinkin hyvin pian koulia valjakkohevonen. Kertaakaan en ole joutunut tuota päätöstä katumaan, sillä Pepe on valjakkohevosena ensiluokkainen. Ori vastaa hyvin ajajansa ohjasapuihin. Koulukoe on erityisesti tämän herran mieleen ja se selviytyykin lähestulkoon aina kouluosuudesta huippupistein. Tarkkuuskokeessa ohjastajan olisi syytä olla tarkkana, sillä Pepe ei siitä kaikista huolellisimmasta päästä ole ja kolauttaakin helposti portit nurin mikäli ohjastaja ei ohjaa sitä tarkasti porttien läpi. Marathonosuus sujuu Pepeltä yleensä ihan hyvin, vaikkakin mutaisella maastoosuudella Pepe ei aivan parhaimpaansa yllä. Kuivalla kelillä Pepe kuitenkin selviää yleensä ihan hyvin.

i. Supremé Mint
Ch,KTK II,VVJ I
ii. Cayman iii. Carter
iie. Layla
ie. Miura iei. Lightitup
iee. Murena
e. T.H. Little Morning ei. KM Pieni ja Pippurinen eii. KM Pepper
eie. KM Can You Feel The Love Tonight
ee. Morning Glow xx eei. Piccolo Bolero xx
eee. Morning Sun xx

04.08.2015 fwb-t Delicate Chocomint om. Helo
27.09.2015 fwb-t Hollyhock om. Pierre
08.12.2022 til-t Tuiskulan Fazerina om. felissa

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.