SONET DE POEMÉ


© Gál Ildikó

Nimi Sonet de Poemé "Sonja" Rekisterinumero VH14-048-0029
Rotu westfalen-tamma Koulutus ko Helppo A re 140cm
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 14.02.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sonet de Poemé saapui Gateawayhin etsiessäni oriilleni Warcraft SWA sopivaa puolisoa. Minulla ei kuitenkaan ollut oriille sopivaa tammaa, mutta päätin samantien hankkia sellaisen. Vanhemmiksi orini tulevalle morsmaikulle valikoitui Poem's Warmbloodsin evm sukuinen westfalen kaksikko. Sonet syntyi ystävänpäivänä 2014 ja olikin minulle oiva lohdutuspalkinto. Olin nimittäin toivonut poikaystävänä kosivan ystävänpäivänä, mutta kun näin ei tapahtunut oli Sonetin syntymä kuin balsamia haavoille. Jätinkin poikaystäväni seuraavana aamuna nukkumaan yksin kotiin hipsiessäni ulos talosta. Taksin lentokentälle olin tilannut jo edellisenä iltana poikaystäväni mentyä jo nukkumaan. Kuten olinkin ounastellut saavuttuani lentokentälle sain huolestuneen puhelinsoiton poikaystävältäni, joka ei ilmeisesti ollut huomannut keittiön pöydälle jättämääni lappua. Kerroin kärsivällisesti olevani menossa katsomaan uutta hevosta ja ettei hänellä olisi syytä huoleen, tulisin takaisin ennen päivällistä. Parin tunnin lentomatka sujui joutuisasti ja sain lentokentältä vuokrattua auton, jolla huristelin Poem's Warmbloodsiin. Kerppa odottikin minua jo tallinpihalla viedäkseen minut katsomaan Sonettea saman tien. Katsastettuani varsan huolellisesti siirryimme tallin toimistoon allekirjoittamaan kauppakirjan ja sopimaan käytännön järjestelyistä. Sovimme, että Sonet matkaisi uuteen kotiinsa täytettyään kolme vuotta, sillä Gateawayn remontti oli vielä pahasti kesken tamman syntymän aikoihin.

Sonet on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kiltti eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Tosin tammassa on myös hieman lukkosepän vikaa ja se karkaileekin miltei yhtenään karsinastaan. Sonjan karsina olisikin hyvä muistaa lukita munalukolla, ettei tammaa vain löydä seuraavassa hetkessä tallin käytävältä heti kun sille kääntää selkänsä. Onneksi Sonja antaa ottaa itsensä helposti kiinni eikä ensin pidä hauskaa juoksuttamalla kiinniottajiaan ympäri tallia ja pihaa niin kuin jotkut toiset hevoset. Harjaaminen on Sonjalle mieluista puuhaa ja se voisikin seistä koko päivän aloillaan harjauksesta nauttien. Tosin tamma olisi hyvä sitoa kiinni, ettei se vain pääse karkaamaan avoimesta karsinan ovesta. Varusteet Sonet antaa laittaa ilman sen kummempia mukinoita, vaikka saattaakin näyttää hieman hapantanaamaa satulavyötä kiristettäessä. Toisten hevosten seurassa Sonja juoksee mieluummin karkuun kuin aloittaa tappeluu tai osallistuu siihen. Arkuutensa takia tamma onkin laumahierarkiassa hyvin matalassa asemassa.

Ratsastettaessa Sonet on aikamoinen kuumakalle eikä neidin selkään sovikaan laittaa aloittelijoita tästä syystä. Toinen syy sille, ettei Sonjan selkään päästetä aloittelijoita on, että neiti hermostuu helposti epäselvistä avuista. Tämän tamman kanssa tulisikin käyttää mahdollisimman vähäeleisiä apuja, jotka tosin saa välillä antaa voimakkaastikin. Selkeät avut ovat kuitenkin kaiken a ja o Sonjan kanssa, sillä se hermostuu muuten kunnolla. Sonja on myöskin perinyt osan isänsä jääräpäisyydestä ja ratsastajan kanssa tuleekin välillä kinaa kun asiat eivät mene tamman haluamalla tavalla. Koulua mentäessä Sonja on oikea hätähousu eikä se oikein malttaisi keskittyä. Tamman mielestä kouluratsastus on nynnyille ja se tekeekin usein pyydetyt liikkeet puolihuolimattomasti ellei ratsastaja käytä voimakkaita apuja, jotka kyllä menevät perille. Esteitä Sonja rakastaa ja sen kyllä näkeekin. Esteillä ratsastajan tehtävänä on lähinnä ohjata ja pysyä menossa mukana, sillä tamma kyllä hoitaa loput. Vaikka välillä voikin vaikuttaa siltä, että meno on todella hurjaa Sonja kyllä tietää mitä tekee ja osaa ajoittaa hyppynsä juuri oikein. Tamma ei siis pudota kovinkaan usein eikä myöskään kiellä usein. Maastossa Sonja on oma energinen itsensä ja haluaisi lähinnä laukata kovaa. Rauhalliset maastoretket ovatkin Sonjan mielestä yhtä tuskaa.

i. Sacramento ii. Vágtat iii. Brandiff
iie. Menafawr
ie. Tengwen iei. Comet
iee. Glenna
e. Sonette ei. Pit eii. Pick Back
eie. Pazifik x Wolfsburg
ee. Downfire eei. Pacifik Ocean
eee. Welt

05.11.2014 westf-t Robyn von Gateaway om.Kida
12.09.2014 westf-t Sonett von Gateaway om. Cannabia

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettuja esteitä Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.