SPIROS RAPUNZEL KTK III


@ Mörka Skogs

Nimi Spiros Rapunzel "Rapu" Rekisterinumero VH15-046-0197
Rotu irlannincob-ori Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä mustankirjava, 163 cm Kasvattaja Hamzi,Spiros Stable
Syntynyt 15.08.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.02.2017
17 + 16 + 18 + 17 = 68p. KTK-III

Spiros Rapunzel tuli meille Hamzin omistaman Spiros Stablesin kasvattimyynnistä nähdessäni kasvattien myynti-ilmoituksen lehdessä. Tuohon aikaan minulla oli vain kaksi irlannincobia tallissa, joten tilaa oli hyvin vielä ainakin parille irlannincobille. Soitinkin siis oitis Hamzille kyselläkseni lisätietoja myytävänä olevista varsoista. Hamzi lupasi oitis lähettää minulle sähköpostitse myytävänä olevien varsojen tiedot kuvien kera. Ihastuin oitis mustankirjavaan orivarsaan, joka soveltui hyvin Gateawayn irlannincob kannan jatkoksi sukunsa puolesta. Teinkin Hamzille orivarsasta tarjouksen, jostä hän ei voinut kieltäytyä. Sovimme vielä ennenkuin allekijoitin kauppakirjan, että ori saisi varttua rauhassa kasvattajansa luona 4-vuotiaaksi asti, jolloin se muuttaisi ajolle koulutettuna uuteen kotiinsa.

Luonteeltaan Rapu on hyvin kiltti ja rauhallinen, vaikkakin hieman orimainen. Rapu ei siis muutu miksikään machoilijaksi tammojen lähettyvillä vaan lähinnä huutelee näiden perään kimeällä äänellä. En myöskään suosittele jättämään oria yksin pikkulasten kanssa, sillä oikein innostuessaan herra saattaa unohtaa lasten olemassaolon ja talloa nämä vahingossa jalkoihinsa. Harjattaessa Rapu nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta, mikä onkin hyvä asia, sillä Rapu rakastaa piehtaroimista mutalätäköissä ylitse kaiken. Tälle herralle ei voi pistää loimea tarhaan, sillä Rapu on keksinyt kuinka loimen saa pois päältä ja talloo ne maahan. Näin ollen sadekeleillä hoitaja saa varautua mutakuorutteiseen hevoseen oriin tullessa tarhasta, sillä Rapu muistuttaa enemmän mutamöykkyä kuin komeaa oria, joka se on normaalisti. Valjaat Rapu antaa laittaa mukisematta, mutta näyttää kokoajan siltä kuin lähtisi lentoon, sillä herralla olisi kova kiire päästä ulos. Talutettaessa Rapu saattaa vähän säikkyä uusia asioita, mutta pysyy muuten hyvin taluttajansa otteessa. Muiden hevosten seurassa ori muistaa käytöstavat eikä ala tappelemaan muiden orien kanssa, vaikka tammoja olisikin lähettyvillä.
<
Ajettaessa Rapu on hyvin yhteistyöhaluinen ja tottelevainen, vaikkakin hyvin innostunut. Ori ei kuitenkaan paina ohjille, vaikka pursuaakin virtaa. Sen sijaan orilla on tapana kiirehtiä suoritettavien liikkeiden kanssa, jolloin lopputulos ei ole aina paras mahdollinen. Rapu olisikin syytä lämmitellä kunnolla niin että se vastaa kunnolla ohjastajansa apuihin ennen kuin aletaan oikeisiin töihin.Ollessaan kunnolla kuulolla ori kuitenkin suoriutuu kaikista siltä pyydetyistä tehtävistä leikiten. Erityisesti valjakkokilpailujen kouluosuus on Ravulle mieleen, sillä se nauttii saadessaan esiintyä suuren yleisön edessä. Rapu olisi kuitenkin syytä lämmitellä kunnolla etukäteen, sillä ori on hieman jäykkä eikä oikein taivu kunnolla kahdeksikolle tai voltille mikäli sen kanssa ei ole tehty paljon erilaisia ympyröitä ja kiemuroita eri askellajeissa alkulämmittelyn aikana. Tarkkuuskoe sen sijaan ei ole Ravulle mieleen, sillä innokas oriherramme ei oikein malttaisi mennä porttien keskeltä ja kaataakin helposti portin muodostavat keilat, mikäli ohjastaja ei pysy tarkkana. Marathonosuus sen sijaan on Ravun ominta alaa, sillä se jaksaisi mennä tasaisen varmaa vauhtia, vaikka koko päivän. Rapu ei tosin ehkä ole kaikista nopeimmasta päästä, mutta se yrittää aina parhaansa ja menee vain harvoin yli marathon osuuden ihanneajan.

i. Spiros Arman ii. Walhall
KTK III
iii. Che Chopin
iie. Kalinka Magic
ie. Black Spotted Tiger iei. Black Eyed Barbarian
iee. Tiger no Stripes
e. Spiros Saor In Aisce ei. Sleepy Moo
KTK II
eii. Moe ZoeZoe
eie. Creamy Dam Nam
ee. Whoopsy Daisy eei. Bouncy Bow-Wow
eee. Whoopsy Mama

NJ
31.03.2016 Rosenhof lk 03: Raskaat kylmäveriset orit irtoSERT
07.07.2016 Adina lk 02: Tinkerit irtoSERT
01.07.2018 NJ Tuiskula lk 01: Irlannincoborit irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.